205 CJ
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: 205 CJ
Mono z 1.4 i komp z 1.1 ni cholery nie chciały współgrać. Mono i komp z 1.1 w 1.4 trzyma obroty ale ewidentnie za mało mocy ma Muszę zawieźć kompa z 1.4 na zdjęcie immo i wtedy będę dlaej walczył; )
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: CJ
No.
Ktoś chciał bardzo moje radio. Nie udału mu się wyrwać, to zajumał sam panel.
Skok stulecia.
To kupię tę szybkę, ASAP.
Ktoś chciał bardzo moje radio. Nie udału mu się wyrwać, to zajumał sam panel.
Skok stulecia.
To kupię tę szybkę, ASAP.
Ostatnio zmieniony 11 paź wt, 2016 10:25 am przez Indjana, łącznie zmieniany 1 raz.
- simon3
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 XS 1.4 XY8 Leżak '88
No masakra! Dobrze, że debil nie wpadł na pomysł żeby dach pociąć!
Leżak, Monoblok, Suitcase... XY...
-
- Uzalezniony
Kupiłem szybę, nie ukrywam, że gdyby nie to forum, to guzik bym znalazł.
Podpowie mi ktoś, jak wsadzić nową szybę?
Próbowałem sam, ale wolę niczego nie zepsuć i zapytać - a nóż ktoś ma jakiś dobry sposób.
Podpowie mi ktoś, jak wsadzić nową szybę?
Próbowałem sam, ale wolę niczego nie zepsuć i zapytać - a nóż ktoś ma jakiś dobry sposób.
- nowak68
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GENTRY 1991, 405 GRDTubo 1992
Co byś nie robił, nie kładź na dachu rzeczy które mogą go uszkodzić
Był XRD 1988, XAD 1989, XLD 1986, GREEN 1991, Automatic 1.9 z 1990, XS 1990, GTI 1.9 EXPORT 1987
-
- Uzalezniony
No, moim znajomym zrobiło mi się smutno, bo wiedzą, jak uwielbiam to auto, dlatego dostałem spóźniony prezent i na uro
Blaupunkt Melbourne, bursztynowe podświetlanie i kasety, dla mnie bomba i myślę, że dobrze będzie wyglądać.
Trzeba też przyznać, że zabezpieczenie antykradzieżowe jest po prostu genialnie absurdalne, popłynęli koledzy Niemcy
Blaupunkt Melbourne, bursztynowe podświetlanie i kasety, dla mnie bomba i myślę, że dobrze będzie wyglądać.
Trzeba też przyznać, że zabezpieczenie antykradzieżowe jest po prostu genialnie absurdalne, popłynęli koledzy Niemcy
- FrogsterPL
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.1 XL
- Kontakt:
Zabezpieczenie radia świetne Jeśli dobrze rozumiem, w razie zgubienia karty nowej nie da rady wyrobić?
-
- Uzalezniony
Wyciągnąłem Puga po zimie na zewnątrz i spadł śnieg
W każdym razie, krótki opis prac zimowych.
Wymieniłem szybę. Myślę, że nie ma mniejszości, której nie obraziłem podczas tej czynności. Tak wypalcowanej szyby nigdy nie widzieliście.
Żeby wymienić szybę, trzeba zdjęć obicie drzwi, wyjąć mechanizm podnoszenia szyby, wykręcić szybę dużą i ją wyciągnąć, albo jak ja, zablokować taśmą na górze. Potem przez ten duży otwór na dole trzeba ją włożyć i wcisnąć w uszczelkę. Fajna robota.
Poza tym, wleciała biała blenda, by popular demand. Nie byłem przekonany, ale chyba tak lepiej.
Po tym jak mi złodzieje zajumali panel od radia i uciekli żyć na Kajmanach z odsetek, zamontowałem w zamian Blaupunkta Melbourne, kaseciaka. Moim zdaniem ładnie się komponuje i pasuje do wnętrza. Blaupunkty mają fajny ficzer w postaci możliwości podłączenia kabla do AUXa, więc nic więcej mi nie trzeba.
Próbuję bezskutecznie uruchomić licznik z obrotomierzem. Nie chciałem zmieniać daszka, ale mam teraz taki pierdolnik w nim samym i z nim samym, że nie wiem czy nie zmienić na zegary z XSa.
Wklejam też parę zdjęć wnętrza. Chyba najładniejsza i najlepiej zachowana część tego egzemplarza. Świetny pomysł z tą dżinsową tapicerką mieli te nasze Żabojady. Mam nadzieję, że zostaną nieporwane i w takiej dobrej kondycji jeszcze długo. (Jest jakiś skuteczny sposób, żeby im przedłużyć żywot?)
Podsumowałem też, co mi zostało do zrobienia:
- uszczelki drzwi (stan agonalny)
- podsufitka
- malowanie listew w zderzak na fioletowo
- odnowienie felg
- naklejki na blendę
- porządek pod maską, ogarnięcie wycieków wszelakich
- ogarnąć te porysowane szyby, na co nie mam kompletnie pomysłu
- w przyszłości dach PCV
Zrobiłem też jeszcze jedną przez zimę.
Podsumowałem wydatki na ten samochód. Szybko zwinąłem kartkę i wyrzuciłem.
No, ekstra biznes zrobiłem, trzeba przyznać. Nigdy go nie sprzedam, żeby wyjść chociaż na 0. Co ja mam zrobić, mam chwile zwątpienia, na drodze mnie nie szanują, na spotach i zlotach olewają, samochód zrobiony z gównolitu, ciągle coś się psuje, ale jak idę się nim przejechać to ta mordka z bieda dokładką się do mnie śmieje i zapominam o rozsądku ;x
W każdym razie, krótki opis prac zimowych.
Wymieniłem szybę. Myślę, że nie ma mniejszości, której nie obraziłem podczas tej czynności. Tak wypalcowanej szyby nigdy nie widzieliście.
Żeby wymienić szybę, trzeba zdjęć obicie drzwi, wyjąć mechanizm podnoszenia szyby, wykręcić szybę dużą i ją wyciągnąć, albo jak ja, zablokować taśmą na górze. Potem przez ten duży otwór na dole trzeba ją włożyć i wcisnąć w uszczelkę. Fajna robota.
Poza tym, wleciała biała blenda, by popular demand. Nie byłem przekonany, ale chyba tak lepiej.
Po tym jak mi złodzieje zajumali panel od radia i uciekli żyć na Kajmanach z odsetek, zamontowałem w zamian Blaupunkta Melbourne, kaseciaka. Moim zdaniem ładnie się komponuje i pasuje do wnętrza. Blaupunkty mają fajny ficzer w postaci możliwości podłączenia kabla do AUXa, więc nic więcej mi nie trzeba.
Próbuję bezskutecznie uruchomić licznik z obrotomierzem. Nie chciałem zmieniać daszka, ale mam teraz taki pierdolnik w nim samym i z nim samym, że nie wiem czy nie zmienić na zegary z XSa.
Wklejam też parę zdjęć wnętrza. Chyba najładniejsza i najlepiej zachowana część tego egzemplarza. Świetny pomysł z tą dżinsową tapicerką mieli te nasze Żabojady. Mam nadzieję, że zostaną nieporwane i w takiej dobrej kondycji jeszcze długo. (Jest jakiś skuteczny sposób, żeby im przedłużyć żywot?)
- uszczelki drzwi (stan agonalny)
- podsufitka
- odnowienie felg
- naklejki na blendę
- porządek pod maską, ogarnięcie wycieków wszelakich
- ogarnąć te porysowane szyby, na co nie mam kompletnie pomysłu
- w przyszłości dach PCV
Podsumowałem wydatki na ten samochód. Szybko zwinąłem kartkę i wyrzuciłem.
No, ekstra biznes zrobiłem, trzeba przyznać. Nigdy go nie sprzedam, żeby wyjść chociaż na 0. Co ja mam zrobić, mam chwile zwątpienia, na drodze mnie nie szanują, na spotach i zlotach olewają, samochód zrobiony z gównolitu, ciągle coś się psuje, ale jak idę się nim przejechać to ta mordka z bieda dokładką się do mnie śmieje i zapominam o rozsądku ;x
- nowak68
- Maniak
Po takim opisie zapowiadał się horror zdjęciowy, a tu takie cudo, że dech zapiera
Indi, to naprawdę ładne 205, mimo, ze dachu ni ma
Indi, to naprawdę ładne 205, mimo, ze dachu ni ma
Był XRD 1988, XAD 1989, XLD 1986, GREEN 1991, Automatic 1.9 z 1990, XS 1990, GTI 1.9 EXPORT 1987
- PannaMilosza
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Cabriolet, XSD
Czytając cały wątek co chwilę cieszył mi się ryj
Podłączam się do pytania, czy kiedykolwiek będzie wszystko sprawne - moje dzieciaki również co chwilę odwalają mi jakieś numery i bardzo często tracę nerwy.
Powodzenia w dalszych pracach, może nie będziesz musiał sprzedać nerki
Podłączam się do pytania, czy kiedykolwiek będzie wszystko sprawne - moje dzieciaki również co chwilę odwalają mi jakieś numery i bardzo często tracę nerwy.
Powodzenia w dalszych pracach, może nie będziesz musiał sprzedać nerki
- szasz
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: XS '92 [i] Partner Tepee Outdoor 1.6 HDI [i] Citroen C4 1.6 BlueHDI
Nie jest źle moim zdaniem. Wymienione przez Ciebie rzeczy są do ogarnięcia, nie od razu Kraków zbudowano (tę sępią siedzibę)Indjana pisze:
Podsumowałem wydatki na ten samochód. Szybko zwinąłem kartkę i wyrzuciłem. No, ekstra biznes zrobiłem, trzeba przyznać. Nigdy go nie sprzedam, żeby wyjść chociaż na 0.
Co ja mam zrobić, mam chwile zwątpienia, na drodze mnie nie szanują, na spotach i zlotach olewają, samochód zrobiony z gównolitu, ciągle coś się psuje, ale jak idę się nim przejechać to ta mordka z bieda dokładką się do mnie śmieje i zapominam o rozsądku ;x
Po co listwy od zderzaka na fioletowo? Może i będzie to wyglądać ciekawie, ale i dziwnie bym nie robił, ja
Wydatki na taki samochód nigdy Ci się nie zwrócą. Liczyć na to, to jak liczyć na wygraną w kasynie. Ten wóz jest od dawania właścicielowi przyjemności, bez względu na innych użytkowników dróg, właścicieli innych peugeotów w tym innych 205. Jak w życiu z zawsze spotkasz kogoś kto jest od Ciebie mądrzejszy, bogatszy, przystojniejszy, ma ładniejszą laskę, tak samo z 205, szczególnie na zlocie zawsze będzie jakaś ładniejsza, czy lepiej zrobiona. Nie przejmujemy się.
Ciesz się swoją 205, pamiętaj że jest tylko Twoja i to jest jej największy atut. Tym bardziej że wóz wygląda całkiem si. Mimo, że dachu ni ma
Pzdr.
Przyjemnego użytkowania.
Wysłane z mojego Venue 7 HSPA+ przy użyciu Tapatalka
Zawsze iść, rozkaz który mam we krwi..
-
- Uzalezniony
W oryginale białe CJ miały fioletową listwę, jak tutaj:szasz pisze: Po co listwy od zderzaka na fioletowo? Może i będzie to wyglądać ciekawie, ale i dziwnie bym nie robił, ja
http://avto-fly.info/catalog/peugeot/pe ... -cj-03.jpg
Tak sobie tylko dramatyzuje, wiem, że mi się to nigdy nie zwróci i wiedziałem od początku
- szasz
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: XS '92 [i] Partner Tepee Outdoor 1.6 HDI [i] Citroen C4 1.6 BlueHDI
Eeeh, nie znałem tego, listwy wyglądają fajowo! jednak bym malował
Pzdr
Pzdr
Zawsze iść, rozkaz który mam we krwi..
- nowak68
- Maniak
To, że dbasz o takie szczegóły świadczy o tym, że auto jest we właściwych rękach
-
- Uzalezniony
Zdecydowałem się. Powodów kilka było.
Jeśli ktoś jest zainteresowany, opowiem co, jak i dlaczego.
Jeśli ktoś jest zainteresowany, opowiem co, jak i dlaczego.