Z tego co wiem, to nie jest to bardzo trudny swap. Trzeba rzezbic w górnej łapie, ale poza tym w miarę bezproblemowo poza wiązkami - tutaj jest trochę do roboty przy łączeniu wiązki silnika z kabinową.
Co do mojego tematu - wsiadlem i zrobilem z 200km, czyli prawie polowe zeszlorocznego przebiegu

W trakcie powrotu z pracy okazało się, że przegląd wychodzi w niedzielę, więc zrobiłem po drodze - śpiewająco, tylko nieco hamulce muszę poprawić. Kocham ten samochód i żałuje, że tak rzadko nim jeżdżę, ale mam bardzo daleko do pracy (a spalanie z tego dnia tak licząc mocno w przyblizeniu wyszlo ok 12-14l/100km.) No, ale w planach jest ogarniecie tego. Na poczatek sprawdze błędy ( ja, który każdemu początek napraw zalecam po odczytaniu błedów zrobię to po 6 latach...) i wymienie świece profilakrycznie. Potem albo ogarniam to co jest, albo kupuję TU5 z 307 (JP4),głowice z saxo(J4) i w weekendy stworzę cud silnik. Potem odstawiłem go i wsiadłem w Greena - kolejne 90km. Czyli zrobiłem w jeden dzień więcej kilometrów w 205 niż przez ostatnie pół roku.