205 CJ
- nowak68
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GENTRY 1991, 405 GRDTubo 1992
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: 205 CJ
I pięknie, nawet bardzo
Był XRD 1988, XAD 1989, XLD 1986, GREEN 1991, Automatic 1.9 z 1990, XS 1990, GTI 1.9 EXPORT 1987
- simon3
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 XS 1.4 XY8 Leżak '88
No i pięknie! Czaiłeś się na te blaszki aż w końcu zdecydowałeś Przynajmniej wiadomo do kogo się zgłosić podczas rejestracji na zabytek
Leżak, Monoblok, Suitcase... XY...
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: CJ
Peugeot kolejny raz przestał mi odpalać, ale i tak już zimno jest, wiec zimowanie czas zacząć.
Plany na zimę mam dosyć ambitne, bo poza odnowieniem felg (jak się okazuje znalezienie ory kołpaków graniczy z cudem), dopracowaniem kilku detali, zdecydowałem się na powrót do starego silnika.
Po pierwsze, oprócz tego, że teraz mi Pug nie odpala, to leje się z tego silnika, co mam teraz chyba wszystkimi możliwymi drogami, poza tym wolę mieć oryginał przy żółtych blachach i wreszcie doszedłem do wniosku, że zdrowe 1.1 będzie jeździło i tak lepiej od tego, co mam terasz, szczególnie, że wtrysk to MM.
Muszę go 'tylko' wyremontować, ale sam się w to bawić nie będę, pewnie więcej popsuje niż dobrego zrobię.
Nie wszystko jednak będzie ory - mam bałagan środku z licznikiem, dlatego chyba zmienię zegary na te z XSa. Poza tym mam opcję zmiany deski na miekką i też chyba w to pójdę.
Mam pytanie do szyb - jak przednią chcę po prostu zmienić na nową, to boczne chce zostawić, ale są bardzo porysowane. Da się je jakoś odnowić?
Plany na zimę mam dosyć ambitne, bo poza odnowieniem felg (jak się okazuje znalezienie ory kołpaków graniczy z cudem), dopracowaniem kilku detali, zdecydowałem się na powrót do starego silnika.
Po pierwsze, oprócz tego, że teraz mi Pug nie odpala, to leje się z tego silnika, co mam teraz chyba wszystkimi możliwymi drogami, poza tym wolę mieć oryginał przy żółtych blachach i wreszcie doszedłem do wniosku, że zdrowe 1.1 będzie jeździło i tak lepiej od tego, co mam terasz, szczególnie, że wtrysk to MM.
Muszę go 'tylko' wyremontować, ale sam się w to bawić nie będę, pewnie więcej popsuje niż dobrego zrobię.
Nie wszystko jednak będzie ory - mam bałagan środku z licznikiem, dlatego chyba zmienię zegary na te z XSa. Poza tym mam opcję zmiany deski na miekką i też chyba w to pójdę.
Mam pytanie do szyb - jak przednią chcę po prostu zmienić na nową, to boczne chce zostawić, ale są bardzo porysowane. Da się je jakoś odnowić?
- hans
- Junior
- Posiadany PUG: mito 1.8 D 1996 ,generacion 205 1.4 1997, 307 2.0 hdi 136 KM 2005,307 2.0 hdi 107KM, 807 2,2 hdi 128
- Numer Gadu-gadu: 3320593
tlenek ceru i polerowac
En mis venas en vez de gasolina y el corazón de trabajo de la turbina!!!
-
- Uzalezniony
No i plany na zimę sobie, a życie sobie. Kompletnie nie miałem na niego czasu ani pieniędzy, a chłopaki mnie straszą, że po ślubie będzie tylko gorzej.
Rzadko nim jeżdżę, zrobiłem w tym sezonie niecałe 1000 km, wliczączając w to podróż do Łodzi, z braku innego samochodu. Tym bardziej przyjemnie było go dzisiaj wyciągnąć, w końcu umyć i korzystając z idealnej pogody, pobujać się bez celu. Żeby nie było za słodko, to odkryłem, że tłumik końcowy zaraz mi odpadnie, więc muszę sobie sprawić nowy - najlepiej ory, bez tej trochę wsiowej nakładki, jeszcze od Helmuta.
Rzadko nim jeżdżę, zrobiłem w tym sezonie niecałe 1000 km, wliczączając w to podróż do Łodzi, z braku innego samochodu. Tym bardziej przyjemnie było go dzisiaj wyciągnąć, w końcu umyć i korzystając z idealnej pogody, pobujać się bez celu. Żeby nie było za słodko, to odkryłem, że tłumik końcowy zaraz mi odpadnie, więc muszę sobie sprawić nowy - najlepiej ory, bez tej trochę wsiowej nakładki, jeszcze od Helmuta.
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 Junior '93
Też mam białego CJ i jak czytam to co napisałeś to lepiej sam bym tego nie ująłIndjana pisze: No, ekstra biznes zrobiłem, trzeba przyznać. Nigdy go nie sprzedam, żeby wyjść chociaż na 0. Co ja mam zrobić, mam chwile zwątpienia, na drodze mnie nie szanują, na spotach i zlotach olewają, samochód zrobiony z gównolitu, ciągle coś się psuje, ale jak idę się nim przejechać to ta mordka z bieda dokładką się do mnie śmieje i zapominam o rozsądku ;x
Piękny CJ, mam nadzieję że mój kiedyś będzie wyglądał w połowie tak ładnie jak twój
-
- Uzalezniony
Jak pisałem wcześniej, prawie nic się nie działo w tym sezonie. Nigdzie się nim nie pojawiłem, nic nie zmieniłem, poza bieżącym serwisem i nowym tłumikiem. Tym razem skończyłem sezon o własnych siłach, a nie jak to bywało rok w rok, bo przestał mi odpalać.
Oczywiście plany na 2019 jak zwykle turbo ambitne, pewnie skończy się jak zwykle.
Duża rzecz za to wydarzyła się w moim osobistym życiu i nie mogłem sobie odmówić przyjemności, żeby wpleść w to przedsięwzięcie mojej 205 (nawet dzięki uprzejmości Tomka Bananowca pierwszy raz założyłem pokrowiec na dach - super sprawa, muszę sam sobie taki sprawić)
Oczywiście plany na 2019 jak zwykle turbo ambitne, pewnie skończy się jak zwykle.
Duża rzecz za to wydarzyła się w moim osobistym życiu i nie mogłem sobie odmówić przyjemności, żeby wpleść w to przedsięwzięcie mojej 205 (nawet dzięki uprzejmości Tomka Bananowca pierwszy raz założyłem pokrowiec na dach - super sprawa, muszę sam sobie taki sprawić)
Ostatnio zmieniony 02 mar sob, 2024 11:40 pm przez Indjana, łącznie zmieniany 1 raz.
- nowak68
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GENTRY 1991, 405 GRDTubo 1992
Na początek życzę wszystkiego czego w życiu trzeba
To zdjęcie w samochodzie z otwartym dachem jak dla mnie jest świetne
Pogratulować wszystkiego ze zdjęć
To zdjęcie w samochodzie z otwartym dachem jak dla mnie jest świetne
Pogratulować wszystkiego ze zdjęć
Był XRD 1988, XAD 1989, XLD 1986, GREEN 1991, Automatic 1.9 z 1990, XS 1990, GTI 1.9 EXPORT 1987
- wit007
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 Roland Garros i 205 CJ
Gratulacje!
PS. Auto wygląda świetnie! Dobrze wiedzieć, że w Bstoku jest taki dobry magik i gdzie można zrobić dach Bo prawdopodobnie do mojego parku dołączy identyczny CJ
Przy okazji mam pytanie - jakie felgi fabrycznie miał CJ? Stalowe z kapslami? Jakimi?
PS. Auto wygląda świetnie! Dobrze wiedzieć, że w Bstoku jest taki dobry magik i gdzie można zrobić dach Bo prawdopodobnie do mojego parku dołączy identyczny CJ
Przy okazji mam pytanie - jakie felgi fabrycznie miał CJ? Stalowe z kapslami? Jakimi?
-
- Uzalezniony
Dziękujęwit007 pisze:Gratulacje!
Stalowe 13, z kołpakami jak w Greenie, które to kołpaki swoją drogą, niedługo do mnie dotrą
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
-
- Uzalezniony
Niestety, ten egzemplarz dotarł do końca swojego życia ze mną, i niestety przeze mnie. Na pytanie co się stało, odpowiadam - urodziłem się, a 30 lat później przez chwilę byłem nieuważny na drodze. Na całe szczęście nic poważnego się nikomu nie stało.
Spotkanie było z autobusem. Na początku łudziłem się jeszcze, że może się da naprawić, ale buda jest przekoszona - pomijając fakt, że naprawa byłaby ekonomicznie nieopłacalna, to jeszcze ładowałbym pieniądze w auto, które już nie będzie do końca bezpieczne. Po paru konsultacjach, z ciężkim sercem, podjąłem decyzję, że z tej budy nic nie będzie. Uwielbiałem to auto, podjąłem mnóstwo niezbyt przemyślanych decyzji z nim związanych, ale teraz muszę myśleć racjonalnie.
Mam nadzieję, że to nie jest koniec mojej przygody z 205 - w końcu to już moja druga była.
Szukam zatem białego CJ, stan mechaniczny mniej istotny, interesuje mnie blacharka. Zamierzam ze swojego wraku powyciągać co lepsze fanty i przełożyć do drugiego.
Spotkanie było z autobusem. Na początku łudziłem się jeszcze, że może się da naprawić, ale buda jest przekoszona - pomijając fakt, że naprawa byłaby ekonomicznie nieopłacalna, to jeszcze ładowałbym pieniądze w auto, które już nie będzie do końca bezpieczne. Po paru konsultacjach, z ciężkim sercem, podjąłem decyzję, że z tej budy nic nie będzie. Uwielbiałem to auto, podjąłem mnóstwo niezbyt przemyślanych decyzji z nim związanych, ale teraz muszę myśleć racjonalnie.
Mam nadzieję, że to nie jest koniec mojej przygody z 205 - w końcu to już moja druga była.
Szukam zatem białego CJ, stan mechaniczny mniej istotny, interesuje mnie blacharka. Zamierzam ze swojego wraku powyciągać co lepsze fanty i przełożyć do drugiego.
Ostatnio zmieniony 06 maja śr, 2020 9:24 pm przez Indjana, łącznie zmieniany 1 raz.
- helterskelter
- Junior
- Posiadany PUG: 205 xad lux; 205 GTI export
Smutny widok
Trzymam kciuki za znalezienie zdrowej budy.
Trzymam kciuki za znalezienie zdrowej budy.
- Yamazakura
- Junior
- Posiadany PUG: CJ, CT, GT, XS, GREEN
Pozwolą Ci zezłomować ma "żółtych" tablicach?
-
- Uzalezniony
Tak, jest z tym trochę więcej formalności, ale da się.