Simba - Peugeot 205 XS '90
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 XS '90
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Simba - Peugeot 205 XS '90
W moim przypadku tak, bo miałem burdel w połączeniu kabli oraz śmieciowe radio które podobno miało wypalone coś w środku, bo dźwięk prawy przód niedomagał. Ale różnica mogłaby być większa
Podsumując to co pisano dawno temu na forum w caraudio - głośniki przód plus sub chyba jest optymalne.
Teraz to właśnie tylne głośniki wykonują funkcję subwoofera.
Ale jestem zadowolony bardziej z innego powodu, bo przy okazji zrobiłem porządek z podłączeniem kabli do odtwarzacza. Miałem przód+tył z radia podłączone do samego przodu w aucie; stały plus oraz plus ze stacyjki na radiu szły razem na stały plus. Rozdzieliłem, teraz akum będzie trwalszy. No i wsadziłem nowy odtwarzacz (nie z epoki ale bursztynowy ) i gra znacząco lepiej.
Podsumując to co pisano dawno temu na forum w caraudio - głośniki przód plus sub chyba jest optymalne.
Teraz to właśnie tylne głośniki wykonują funkcję subwoofera.
Ale jestem zadowolony bardziej z innego powodu, bo przy okazji zrobiłem porządek z podłączeniem kabli do odtwarzacza. Miałem przód+tył z radia podłączone do samego przodu w aucie; stały plus oraz plus ze stacyjki na radiu szły razem na stały plus. Rozdzieliłem, teraz akum będzie trwalszy. No i wsadziłem nowy odtwarzacz (nie z epoki ale bursztynowy ) i gra znacząco lepiej.
-
- Nowicjusz
Dziś odwiedziłem Pawła @a2legro, zobaczyłem jego peżotowo-motorową jaskinię i odebrałem swój zestaw wydruków. Polecam tego allegrowicza! Czysta przyjemność mieć z nim interes i w dodatku przemiły człowiek
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 607 2.7 V6 i szukam 205 :)
Jarałbym się samym pudełkiem
-
- Nowicjusz
Dziś dojechały cyferki i gałka zupełnie odmieniła wnętrze. Dziękuję grupowiczom za wsparcie wydaje się drobiazgami, ale tak ważnymi
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
Szanuję przywiązanie do detali, bo ich suma decyduje o odbiorze całości.
Możesz zrobić 90% roboty sumiennie, ale jak nie dopracujesz drobiazgów, to psujesz cały efekt.
Jeszcze bym koniecznie te korytka na coś ładniejszego wymienił
Możesz zrobić 90% roboty sumiennie, ale jak nie dopracujesz drobiazgów, to psujesz cały efekt.
Jeszcze bym koniecznie te korytka na coś ładniejszego wymienił
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
-
- Nowicjusz
Znam twoje podejście do detali) Nie wiem czy będę tak uparty żeby auto doprowadzać do stanu cukiereczka. Największa porażka to jakieś gospodarcze lakierowanie przez któregoś z poprzednich właścicieli i nie stać mnie na razie na takie wydatki.
Co masz na myśli pod "korytkami"?
-
- Nowicjusz
Skoro już taki trend, to i ja sobie wymieniłem oringa na aparacie zaplonowym. Wszystko, co pod nim, było zachlapane olejem (zresztą teraz też jest ). Przy okazji grzebania pod maską, wyregulowałem zawory, dałem nowe tulejki dystansowe pod pokrywą zaworów, bo jeździłem na castoramowym zestawie z nakrętek i podkładek, oraz uszczelkę pokrywy. Chyba nic nie zjebałem, auto odpaliło i ładnie chodzi.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
A, i całkowicie zapomniałem o naklejkach. Teraz ogólny wygląd się złożył.
- a2legro
- Junior
- Posiadany PUG: XSD 92' / Automatic 1.9 91' / GTI 1.9 89' / GTI 1.9 88' no sunroof
- Numer Gadu-gadu: 5211157
- Kontakt:
Nie tylko super wygląda ale i jeździ jak trzeba. Dzięki za spotkanie i super przejażdżkę
-
- Nowicjusz
Ok, guys
Odebrałem fotel od tapicera. Jestem i zadowolony i nie. Choć, w sumie, rozumiem że zrobił wszystko z tych materiałów, co miałem. Na przyszłość będę musiał więcej materiału szykować. A boczki są teraz twardziele - nie ma do czego się przyczepić. Wszystko na zdjęciu. Nie jest to zbyt widoczne ale zawsze się oko zaczepi.
Pójdę poskładam i przejadę się. Za tym najbardziej tęskniłem
Odebrałem fotel od tapicera. Jestem i zadowolony i nie. Choć, w sumie, rozumiem że zrobił wszystko z tych materiałów, co miałem. Na przyszłość będę musiał więcej materiału szykować. A boczki są teraz twardziele - nie ma do czego się przyczepić. Wszystko na zdjęciu. Nie jest to zbyt widoczne ale zawsze się oko zaczepi.
Pójdę poskładam i przejadę się. Za tym najbardziej tęskniłem
-
- Nowicjusz
Dziś profilaktyka poduszkowa W kolejce jeszcze poduszka w łapie półosi i same półosie, ale to już w doświadczonym towarzystwie. Zrobiłem co się dało samemu ogarnąć.
Potrzebne: nasadki 10(odkręcić mocowanie akumulatora),13, 16, 18, przedłużki oraz przegub grzechotki, grzechotka, młotek (by ruszyć gwint prawej poduszki), lewarek, podporka warsztatowa. W 1 - 2 godziny można się wyrobić
Potrzebne: nasadki 10(odkręcić mocowanie akumulatora),13, 16, 18, przedłużki oraz przegub grzechotki, grzechotka, młotek (by ruszyć gwint prawej poduszki), lewarek, podporka warsztatowa. W 1 - 2 godziny można się wyrobić
- Szymoff
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Green 1.4 `90
Bardzo ładna praca. Były jakieś drgania że postanowiłeś wymienić poduszki?
U mnie były duże drgania (nawet tak rzucało całym autem) przy mocnym przyspieszaniu. Wymieniłem wszystkie poduszki i trochę się poprawiło (poduszka w łapie półosi całkiem rozerwana) . Ale teraz myślę że to może być spowodowane półosiami bo problem nadal występuje.
U mnie były duże drgania (nawet tak rzucało całym autem) przy mocnym przyspieszaniu. Wymieniłem wszystkie poduszki i trochę się poprawiło (poduszka w łapie półosi całkiem rozerwana) . Ale teraz myślę że to może być spowodowane półosiami bo problem nadal występuje.
-
- Nowicjusz
Tak, mam drgania, najbardzie po nagłym puszczeniu gazu. Ale tamtej poduszki w łapie półosi jeszcze nie widziałem. Odpiszę jak będzie wymieniana. Te górne były w całkiem dobrym stanie.
Półosie też planuję wymienić. Zobaczymy jakie efekty będą.
Półosie też planuję wymienić. Zobaczymy jakie efekty będą.