Gentry z Holandii do Poznania
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: w trakcie poszukiwań
- Numer Gadu-gadu: 0
Gentry z Holandii do Poznania
W końcu po kilku miesiącach poszukiwań znalazłem Peugeota 205 Gentry. Auto w średnim stanie ale odpala i jeździ. Do zrobienia tapicerka i silnik i jeszcze kilka innych drobiazgów . Postaram się wstawiać zdjęcia z postępu prac. Do zobaczenia na drodze
- forest80
- Junior
- Posiadany PUG: 1.4 podobno SX;) forever 1.9D
Re: Gentry z Holandii do Poznania
Tak z ciekawości ile euro w takim stanie?:)
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Roland Garros Paris1
Ładny. Tapicerka to pikuś. Ja właśnie oddałem swoją kanapę od RG. Najważniejsze żeby mechanicznie był sprawny no i żeby nie był rudy. Do zonaczynia na drogach Pyrlandi. Zdrów
-
- Nowicjusz
Masz jakiegoś dobrego tapicera?lxuser01rg pisze: ↑27 mar sob, 2021 2:35 pmŁadny. Tapicerka to pikuś. Ja właśnie oddałem swoją kanapę od RG. Najważniejsze żeby mechanicznie był sprawny no i żeby nie był rudy. Do zonaczynia na drogach Pyrlandi. Zdrów
-
- Nowicjusz
ticon pisze: ↑27 mar sob, 2021 11:52 pmRdzy za dużo nie ma - tylna klapa przy uszczelce, silnik od spodu od oleju - chyba z półosi i miski. Poza tym trochę kopci na niebieskolxuser01rg pisze: ↑27 mar sob, 2021 2:35 pmŁadny. Tapicerka to pikuś. Ja właśnie oddałem swoją kanapę od RG. Najważniejsze żeby mechanicznie był sprawny no i żeby nie był rudy. Do zonaczynia na drogach Pyrlandi. Zdrów
-
- Nowicjusz
Przednie fotele dałem na Kordeckiego i jestem zadowolony. Pomijając fakt iż trwało to bardzo długo i wyszło więcej niż obiecywał. Kanapę oddałem na Fabianowo zawiozłem w piątek zobaczymy kiedy odbiorę.
Taka ciekawostka to dzisiaj między 12 a 14 ulicami Poznania odbędzie się rajd klasyków więc biorę swoich dwóch terorystów i w miasto
Taka ciekawostka to dzisiaj między 12 a 14 ulicami Poznania odbędzie się rajd klasyków więc biorę swoich dwóch terorystów i w miasto
-
- Nowicjusz
Wymieniałeś całą skórę na fotelach czy tylko odmawiałeś kawałki? Jaka cena za 2 fotele i jak długo czekałeś? Szkoda, że nie mam zarejestrowanego bo też bym podjechał na rajd. Na następny na pewno będę gotowylxuser01rg pisze: ↑28 mar ndz, 2021 9:38 amPrzednie fotele dałem na Kordeckiego i jestem zadowolony. Pomijając fakt iż trwało to bardzo długo i wyszło więcej niż obiecywał. Kanapę oddałem na Fabianowo zawiozłem w piątek zobaczymy kiedy odbiorę.
-
- Nowicjusz
Środek materiałowy foteli z odzysku a cała skóra nowa. 550 za skórę i 1200 za dwa fotele za robociznę
. Jeśli chodzi o czas to 4 miesiące to trwało. Na Fabianowo umówiłem się pod koniec stycznia i termin dostałem na jutro. Zawiozłem w piątek.. Zobaczymy jak długo potrwa robota.
. Jeśli chodzi o czas to 4 miesiące to trwało. Na Fabianowo umówiłem się pod koniec stycznia i termin dostałem na jutro. Zawiozłem w piątek.. Zobaczymy jak długo potrwa robota.
-
- Nowicjusz
Ok dziękuję. Daj znać jak zrobi i jak długo czekałeś.lxuser01rg pisze: ↑28 mar ndz, 2021 4:09 pmŚrodek materiałowy foteli z odzysku a cała skóra nowa. 550 za skórę i 1200 za dwa fotele za robociznę
-
- Nowicjusz
Właśnie odebrałem kilka drobiazgów dzięki pomocy kolegi z forum. Dziękuję RafGentry za pomoc w odbudowie mojego Gentry Jutro kolejne zakupy - nowy rozrząd, filtry i uszczelki silnika. Zaczyna się ładowanie kasy w klasyka
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
No i fajnie!
Jedziemy z tematem. Na forum nędza, aż tu nagle pojawia się tłuściutkie Gentry.
Szkoda, żeby stało, jak może jeździć i zbierać fejm.
Wspieram projekt, kibicuję żeby auto szybko wyjechało na wielkopolskie drogi.
Rób furę porządnie, bo jak pandemia odrobinę przystopuje, to Cię wyciągniemy na jakieś dalsze voyage (voyage)
Jedziemy z tematem. Na forum nędza, aż tu nagle pojawia się tłuściutkie Gentry.
Szkoda, żeby stało, jak może jeździć i zbierać fejm.
Wspieram projekt, kibicuję żeby auto szybko wyjechało na wielkopolskie drogi.
Rób furę porządnie, bo jak pandemia odrobinę przystopuje, to Cię wyciągniemy na jakieś dalsze voyage (voyage)
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
-
- Nowicjusz
Już sam nie mogę się doczekać kiedy wsiądę i bez strachu przejadę kilka km
- nowak68
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GENTRY 1991, 405 GRDTubo 1992
No i mnie się to podoba, kolejne limitowane 205 Gentry w kraju
Trzymam kciuki za powodzenie w przywracaniu auta do stanu w jakim chcesz żeby był
Trzymam kciuki za powodzenie w przywracaniu auta do stanu w jakim chcesz żeby był
Był XRD 1988, XAD 1989, XLD 1986, GREEN 1991, Automatic 1.9 z 1990, XS 1990, GTI 1.9 EXPORT 1987
-
- Nowicjusz
Jak tam postępy w pracach. W następką niedzielę znów szykuje się rajd klasyków ulicami Poznania od 12 do 14.
https://fb.me/e/6fwJ9k9mw
https://fb.me/e/6fwJ9k9mw