mokro

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

mokro

Post autor: Damian1p »

zastanawiam sie jak robiera sie drzwi, chcialbym sie dostac do wnetrza. Irytuje mnie pluskanie jakiejs wody po mojej lewej stronie a ze wlasciwie nie wiem dokladnie skad to chcialbym sie dobrac do wnetrza. Moze mi ktos powiedziec skad moga dobiegac takie odglosy w koncu to jest naprawde mocne chlupanie, zastanawiam sie czy przypadkiem w drzwiach nie zbiera sie woda :/ moze przeginam ale szyby po opadach z drzwi wyjezdzaja niezle mokre, czy to moze byc to?

Moze pomysly gdzie sprawdzac a moze to po prostu tak ma byc? To slychac przy wiekszych przeciazeniach czyli przyspiesznie i hamowanie. Zastanawiam sie tez nad plynem do spryskiwaczy, moze to on?
Nie drażnij Lwa, bo Lew to Ja
http://damian1p.peugeot205.pl/
Ferguss

Post autor: Ferguss »

z tego co nie wiem, to w drzwiach od spodu podobno są otwory, którymi schodzi woda, może masz je zapchane - ale to moje amatorskie przemyślenia :|
Awatar użytkownika
Dżon Dobra Nadzieja
Uzalezniony

Post autor: Dżon Dobra Nadzieja »

Jak ściągniesz boczki w drzwiach to napewno coś tam zobaczysz :wink:
One sie trzymaja tylko na zatrzaskach, ściąga sie je na siłe ale z wyczuciem. Tylko wczesniej musisz poodkręcać wszystkie uchwyty, kieszenie itp...
Obrazek  Obrazek

Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem 8)7
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

Tak właśnie w drzwiach na dole są takie dziurki którymi powinna spływać z nich woda i prawdopodobnie jest to zapchane aby się do tego dostać wystarczy zdjąć tapicerke z drzwi która jest na zatrzaskach wystarczy podważyć w jednym miejscu śrubokrętem itd później jz nawet reką idzie :) najpier wyciagnąć trzeba korbke i zdjac klamke korbke wystarczy mocno pociągnąc a ramke od klamki zdjac śrubokrętem z zatrzasków ewentulanie odkrecić kieszenei jak są
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
invictus

Post autor: invictus »

Ja w drzwiach na dole odplyw mam, a to moj drugi pug czyli u ciebie tez powinien byc. Moze sie zapchal?? Trzeba wykrecic podlokietnik 2 torxy nie pamietam rozmiaru i schowek w drzwiach, jak masz szyby na korbke to wyciagnac ja(wciskana jest) i wyciagnac ten plasik wokol klamki (tez wciskany) i tapicerke( na wciski) tylko trzeba uwazac zeby ich nie polamaci nie zlamac tapicerki bo to taki karton jest :wink: W sumie da sie to rozebrac w 2 minuty
Awatar użytkownika
IGI
Junior

Post autor: IGI »

u mnie jak chlupalo to woda w progach, na koncu progu pod spodem kolo tylniego koła masz takie korki gumowe powyciagaj je i sprawdz u mnie pomoglo
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

dobra dzieki za pomysly zaraz ide walczyc :)
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

drzwi suche, sprawdzilem wszystkie, pod tylnim siedzeniem sucho, w progach wydaje sie ze tez sucho, zastanawiam sie juz nad zbiorniczkami plynow od spryskiwaczy.... kurcze wczesniej albo sie nie przelewalo albo ja tego nie zauwazylem...
Awatar użytkownika
Piweł
Junior

Post autor: Piweł »

...
Ostatnio zmieniony 27 gru śr, 2006 4:18 am przez Piweł, łącznie zmieniany 1 raz.
Ex 205 GTi...
Ferguss

Post autor: Ferguss »

w ostateczności zrób głośniej radio i nie będziesz słyszeć pluskania, ja tak robię jak coś w aucie niepokojącego słyszę :mrgreen:
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

mi tez przecieka zbiorniczek płynu w bagazniku leciutko ale zawsze było po jakims czasie mokro ale i tak wycieraczka ni edziała to go nie używam mam w planach przerobić węzyki i spryskiwacze reflektorów zrobić
Ramzes

Post autor: Ramzes »

Ja też tak miałem i była to woda w progu ... zawsze jak padało to miałem a potem jakoś schodziła - później brałem śrubokręt i między progiem a blachą podwozia są takie kanały odprowadzania i zawsze jeden z nich mi sie zatykał trzeba było tylko wsadzic srubokręt poruszać troche i przechodziło ;-) sprawdź to
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

okazalo sie ze prog wyjechalem i na trasie byl piekny kraweznik przod wyzej postawilem i zeszla woda za pomoca srubokrete :) tylko niechcacy okazalo sie ze mam pod dywanikami mokro, musze wszystko wypruc z auta i sie dobrac do wygluszen bo jak reke wsadzilem pod ta tapicerke to spokojnie mozna bylo by poplywac :| wiec zapowiada sie ciekawa robota :(
invictus

Post autor: invictus »

Hehe jak to robisz to moze pomyslec czy kiedys audio nie bedziech chcial i od razu kabli nie poprowadzic??
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

kable obecnie wisza miedzy siedzeniami wiec jak najbardziej bede chcial ;) tylko zastanawiam sie co trzeba wyjac z uta zeby sie dobrac do wnetrznosci pod tapicerka...
ODPOWIEDZ