Etapy lakierowania
Etapy lakierowania
Już przyszedł czas, że pewne elementy samemu trzeba prysnąć
I tu prośba, jeżeli się ktoś zna, o wypisanie wszelkich niezbędnych materiałół (lakier, podkład, utwardzacz etc) wraz z kolejnymi etapami
Z góry dzięki za odp
I tu prośba, jeżeli się ktoś zna, o wypisanie wszelkich niezbędnych materiałół (lakier, podkład, utwardzacz etc) wraz z kolejnymi etapami
Z góry dzięki za odp
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
PAPIER SCIERNY WODNY 1500 , POTEM 2000 , POTEM MALUJESZ BAZĄ (JAK JEST METALIK) I LAKIER BEZBARWNY JAK JEST AKRYL TO TYLKO NAKŁADASZ SAM AKRYL BEZ LAKIERU
JAK ROBISZ WIĘKSZA RENOWACJE TO PAPIER 150, 200 ŚCIERASZ WSZYSTKO POTEM NAKŁADASZ PODKŁAD WYPEŁNIAJACY NASTEPNIE PAPIER WODNY 1500. POTEM 2000 I NAKŁADASZ BAZE (JAK METALIK) LAKIER BEZBARWNY JAK MASZ AKRYL TO TYLKO NAKŁADASZ SAM AKRYL PRZY STARSZYCH AUTACH TRZEBA PAMIĘTAC O ZROBIENIU PRZEJCIA NOWEGO LAKIERU W STARY TAK ABY NI EBYŁO WIDAĆ RÓZNICY ODCIENI
JAK ROBISZ WIĘKSZA RENOWACJE TO PAPIER 150, 200 ŚCIERASZ WSZYSTKO POTEM NAKŁADASZ PODKŁAD WYPEŁNIAJACY NASTEPNIE PAPIER WODNY 1500. POTEM 2000 I NAKŁADASZ BAZE (JAK METALIK) LAKIER BEZBARWNY JAK MASZ AKRYL TO TYLKO NAKŁADASZ SAM AKRYL PRZY STARSZYCH AUTACH TRZEBA PAMIĘTAC O ZROBIENIU PRZEJCIA NOWEGO LAKIERU W STARY TAK ABY NI EBYŁO WIDAĆ RÓZNICY ODCIENI
ja chce prysnąć sam dach, może być inny oddcien nie stanowi, tylko chcę zrobić tak:
Papier wudny 1500-2000
prysnąć akrylem
prysnąć bezbarwnym lakierem od jakoś sie nazywa zapomnialem (chyba klar lak)
ichce to zrobic w garazu ze zwyklych puszek sprayowych
Jak coś zle to niech mnie kolega ferguss poprawi
Papier wudny 1500-2000
prysnąć akrylem
prysnąć bezbarwnym lakierem od jakoś sie nazywa zapomnialem (chyba klar lak)
ichce to zrobic w garazu ze zwyklych puszek sprayowych
Jak coś zle to niech mnie kolega ferguss poprawi
- Rychu
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Ja się podczepie : z tego co słyszałem nie można gąbki polerskiej montować do wiertarki, tylko czemu? Jeśli da się dopasować końcówkę, a wiertarka ma regulowane obroty to czym to sie różni od maszyny polerskiej?? Ile taka maszyna ma obrotów?
I jeszcze jedno: ja też muszę zrobić, ale takie małe pierdołki, krawędzie drzwi, klapy itd. Bardzo malutkie powierzchnie, więc też mam ta robić: papier wodny-wypełniacz-akryl Podobno po papierze wodnym cząstki wody zostają na lakierze powodując później korozję i najlepiej to potem przemyś amoniakiem
I jeszcze jedno: ja też muszę zrobić, ale takie małe pierdołki, krawędzie drzwi, klapy itd. Bardzo malutkie powierzchnie, więc też mam ta robić: papier wodny-wypełniacz-akryl Podobno po papierze wodnym cząstki wody zostają na lakierze powodując później korozję i najlepiej to potem przemyś amoniakiem
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl