może głupawe.. jak mierzycie czas do 100 ??

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
invictus

Post autor: invictus »

mnie sie wydaje ze to zalezy czy masz ogrzewany filtr powietrza u mnie jest do kolektora przykrecony i musze cos z tym fantem zrobic bo jak zdazy sie nagrzac czyli jakies 15 min pracy silnika to mi osiagi spadaja... Ale to tak u mnie jest (i bylo w poprzednim pugu - moze to ewenement :D )
Awatar użytkownika
mi
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: mi »

sprytne to - ogrzewany filtr powietrza - taki francuski power killer ;) Muszę sprawdzić u mnie, bo nie zwróciłem uwagi
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

IM ZIMNIEJSZE POWIETRZE TYM LEPIEJ ŁATWIEJ WCHODZI W REAKCJE Z PALIWEM
Awatar użytkownika
mi
Maniak

wiadomo, wiadomo, dlatego właśnie nazwałem to power killerem :) Przy okazji - kto ma JAKIKOLWIEK pomysł czemu to ma służyć czekam na opinie
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

CIEPŁE POWIETRZE POTRZEBNE JEST TYLKO PRZY DUZYCH PRZYMROZKACH DLATEGO NA RURZE DOLOTOWEJ JEST ZAINSTALOWANY TAKI BAJER PODCISNIENIOWY KTÓRY OTWIERA DOPŁYW CIEPŁEGO POWIETRZA Z NAD KOLEKTORA WYDECHOWEGO
invictus

czy ja wiem czy chodzi o reakce z paliwem... Zawsze mi sie wydawalo ze zimniejsze powitrze = wiecej tlenu w mniejszej objetosci a wiadomo ze do spalania jest niezbedny. A francuzi to patentow maja co niemiara np. nigdzie indziej nie widzialem przewodu przelewowego od paliwa wcisnietego w kolektor dolotowy A sprobojcie pod wlot powietrza dac opary od paliwa (dobrze w dieslu dziala zwieksza zdrowo moc normalnie jak n2o :lol: ) Wiec patent niczego sobie :mrgreen:
invictus

w gti nie ma zadnego systemu podcisnieniowego( u mnie) tylko kawal metalu pomiedzy obudowa filtra i kolektorem po trasie to obudowa niezle goraca jest....
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

ZIMNIEJSZE POWIETRZE MA MNIEJSZE DROBINY I LEPIEJ SIE SPALA Z PALIWEM I LEPSZE CISNIENIE POWSTAJE
invictus

jak moze miec mniejsze drobiny?? nie moze, one sa tylko blizej siebie, wiec jest wieksza gestosc, wiec jest wiecej tlenu. Zreszta efekt ten sam to co tu sie rozwodzic :mrgreen:
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

MNIEJSZE DROBINY POSZCZEGÓLNYCH PIERWIASTKÓW ZAWARTYCH W POWIETRZU
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

hmm no nie wiem..
pierwszy raz się tak rozpędzałem, wiecie, braki w technice..

16,3 do 100

na 1 i 2 ciągnie do 70 jak burza, a potem na 3 do tej 100 jak żółw i mnie to bardzo wk***ia.
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
invictus

Niewazne efekt ten sam. Hmmm moze jakas wydajna zamrazarke zamontowac?? Osiagi lepsze a i baza pod bimbrownice bedzie... Tylko jeszcze rejestracje: "Pedzacy jelen" :mrgreen: :P
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

wy pędzicie do 100 na 2 -ce??
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
invictus

Hmmm to cos nie tak... kupel ma 106 z zabudowa ktora troche wazy i 1,0 (954 ccm zeby zuchwalym nie byc) i do 100 ma 14,5.... Jakies krotkie biegi miasz z tego co pamietam to na 2 80 pare powinien poleciec...
Awatar użytkownika
mi
Maniak

woocash, daj spokój - ja mam skrzynię GT - niewiele mi brakuje, żeby mieć 100 na jedynce :evil: Jeśli dobrze pamiętam dwójka kończy się u mnie koło 120 km/h.
To, o czym piszesz znam z seja (1.1) - jedynka - ogień, dwójka - ogień (do 80 km/h) i piętnaście minut na trójeczce. Rekord seja to 12.8s, ale 1 fotelik miał chwilowo wewnątrz :P
ODPOWIEDZ