a teraz skrzynia
- bipi
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
a teraz skrzynia
odbierajac auto od mechanika w zeszlym tygd po wymianie uszczelki pod glowica gosc powiedzial ze na pewnoe ni dajade do krakowa, bo skrzynia mi padnie. no oczywiscie dojechalem i pytam ludzi, wiekszosc twierdzi ze to skrzynia, czesc - ze to sprzeglo.
na luzie strasznie terkoli jakby walek w lozysku luznym jak wcisne sprzeglo - cisza jak reka odjal.
w azmocie w krak powiedzial gosc ze 10tys zl i dadza rok gwarancji. za uzywana chca gdzie ndziej 700zl, ale
tak terkoli od pazdziernika i nic sie nie zmienia. czy w ogole sie przejmowac? co sadzicie?
na luzie strasznie terkoli jakby walek w lozysku luznym jak wcisne sprzeglo - cisza jak reka odjal.
w azmocie w krak powiedzial gosc ze 10tys zl i dadza rok gwarancji. za uzywana chca gdzie ndziej 700zl, ale
tak terkoli od pazdziernika i nic sie nie zmienia. czy w ogole sie przejmowac? co sadzicie?
bipi.205.pl
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
gdzieś sie znajdzie hehe
http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... highlight=
ale jeździć aż sie rozpadnie hmm gorzej jak sie jeszcze coś przy tym zje....
http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... highlight=
ale jeździć aż sie rozpadnie hmm gorzej jak sie jeszcze coś przy tym zje....
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Podejrzewam, że to jednak nie łozysko oporowe...
Łożysko oporowe jest obciążone właśnie po naciśnięciu pedału sprzęgła, i wtedy mogłoby wydawać dziwne dzwięki.
Po wciśnięciu pedału u kolegi BIPI jest jednak cisza - dlatego, że tarcza i skrzynia stoja w miejscu.
Na luzie hałasować może np. łozysko wałka sprzęgłowego w skrzyni, ale co ciekawe też luźne sprężyny w tarczy sprzęgłowej.
Wszystkie te uszkodzenia znam z doświadczenia przez kilka lat z 1,8D;
- łozysko oporowe strasznie jęczało po nawet delikatnym naciśnięciu pedału
- brzęczały sprężyny w tarczy, po wymianie było duuużo ciszej
- skrzynia "szumiała" na luzie przez ponad 100tys km wkoncu ją podmieniłem, pamiętam też, że dolałem troche oleju i było troche lepiej![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
Łożysko oporowe jest obciążone właśnie po naciśnięciu pedału sprzęgła, i wtedy mogłoby wydawać dziwne dzwięki.
Po wciśnięciu pedału u kolegi BIPI jest jednak cisza - dlatego, że tarcza i skrzynia stoja w miejscu.
Na luzie hałasować może np. łozysko wałka sprzęgłowego w skrzyni, ale co ciekawe też luźne sprężyny w tarczy sprzęgłowej.
Wszystkie te uszkodzenia znam z doświadczenia przez kilka lat z 1,8D;
- łozysko oporowe strasznie jęczało po nawet delikatnym naciśnięciu pedału
- brzęczały sprężyny w tarczy, po wymianie było duuużo ciszej
- skrzynia "szumiała" na luzie przez ponad 100tys km wkoncu ją podmieniłem, pamiętam też, że dolałem troche oleju i było troche lepiej
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
Ostatnio zmieniony 10 maja wt, 2005 6:55 pm przez tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
nie zgodze sie z tomkiem własnie po wcisnieciu pedału sprzęgła nie słychac łozyska oporowego
Ostatnio zmieniony 12 maja czw, 2005 9:01 am przez blaszka, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale ja sie zgadzam z Tobą
Z czym się nie zgadzasz? przecież piszesz teraz to samo!! już wiem troche głupio napisałem z tą ciszą- już poprawiłem
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
o to mi chodziło że stym sie nie zgadzamPodejrzewam, że to jednak nie łozysko oporowe...
Ostatnio zmieniony 10 maja wt, 2005 11:18 pm przez blaszka, łącznie zmieniany 1 raz.