Wyciek plynu chlodzacego
Wyciek plynu chlodzacego
Od kilku dni mam mokry dywanik kierowcy od plynu chlodzacego. Mial ktos taki przypadek?
tak mnie coś takiego spotkało to usterka chłodniczki od ogrzewania zapewne uszczelka puściła pewnie bedziesz musiał kupić nową bo cięzko uszczelnić ową chłodniczke 9puszcza guma-parcieje)strasznie wku..ąca usterka i jeszcze troche narobić się przy tym trzeba. ja raczej radziłbym ci założyć nową chłodniczke ,sam próbowałem uszczelnić uszkodzoną ale kosztowało mnie to wiele czasu i nerwów , za każdym razem jak myśłałem że bdzie ok to ona dalje ciekła próbowałem chyba z 5 razy i nic bez powodzenia szkoda sobie nerwy charatać pakuj nową koszt to jakieś 120zł
-
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: Wyciek plynu chlodzacego
Uwazaj na nogi - to cholerstwo jak cieknie to wali wrzatkiem na nogi szczegolnie na zakretach w prawo...Grzegorz pisze:Od kilku dni mam mokry dywanik kierowcy od plynu chlodzacego. Mial ktos taki przypadek?
Nei ma z wymiana duzego grzebania, ja wswoja juz raz wymienilem...
odkrecasz plastiki przy desce (te od dolu )- zdejmjesz boczki napicerki przy tunelu
W komorze silnika odpinasz weze z aluminiowych rurek.
Nagrzewnica jest zalozona jak kaseta, jak dobrze pokombinujesz z ukladem rurek to wyjmiesz ja bez wyjmowania calosci sekcji nagrzewnicy
przy okazji powyrzucaj liscie i brud - czesto tam zalega z nawiewu...
Ja to zrobilem w 1.5 godziny powolutku robiac pod blokiem...
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"