Mc Pherson
Mc Pherson
Mam problem ze stukami przy skrętach w prawo ."Specjalista mechanik" stwierdził, ze to półoska więc przy pomocy kolegi wymieniłem,ale dalej stuka. Inny mechanik stwierdził, że to wina łożyskai jakiejś gumy.
Czy ktoś już to przerabiał? i może mi pomóc jaka tam jest guma, irozmiar łożyska oraz cena ile to może kosztować. Dzięki za pomoc
Czy ktoś już to przerabiał? i może mi pomóc jaka tam jest guma, irozmiar łożyska oraz cena ile to może kosztować. Dzięki za pomoc
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
a przegub ?
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
miałem (jeszcze 2 tyg temu) całkiem podobną sytuację: przy skręcaniu i lekkim dodawaniu gazu (choć z czasem niekoniecznie) coś mi stukało - tak jakby przy prawym kole. Myślałem, że to półośka - mechanik też tak myślał - ale po wyjęciu sprawdził, że ona jest OK i że przyczyna leży dalej - mechanizm różnicowy Niestety bołało - musiałem wymienić skrzynię biegów (w tamtej w mechanizmie zęby się posypały) .
Mam nadzieję, że u Ciebie to jednak coś innego...
PS. Dlaczego ta miłość do 205-tek nas tyle kosztuje
Mam nadzieję, że u Ciebie to jednak coś innego...
PS. Dlaczego ta miłość do 205-tek nas tyle kosztuje
u mnie biegi też wchodziły bez problemów - tylko coś stukało (jakby) w kole - najpierw to było tylko na zakrętach i bardzo delikatnie odczuwalne - a na końcu to mi samochód "żabkę" robił. Podnieś autko, skręć kierownicę na maxa i kręć kołem (na luzie oczywiście ) - może wyczujesz czy coś stuka, przeskakuje... - lepiej żeby nie...Marco pisze:Ale u mnie biegi wchodza bez problemów
A co gorsza mi się to sypnęło na dzień przed długim weekendem - wyjazd był zaplanowany