O pośladkach Maryni, czyli luźne gadki :)

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

bo nie opłaca sie inwestowac w procesor a co za tym idzie w płyte główna
invictus

Post autor: invictus »

A jaki masz komp?? Bo moj athlon 650 wystarcza a koszt plyta+procek+ram to 600-800zl wiec jakby co, to mi sie wydaje ze sie oplaca
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

nie no mój nie jest az taki tragiczny ciagnie wszystko a grac to nie gram raz kiedys celeron 800 ram384 tysk twardy 20gb za mało karta grafiki geforce2 32mg
invictus

powiem ci tak:
Athlon 650 na plycie Asus K7V, 256 SDRAM dysk 80GB+40GB, grafa Asus v7700ti(gf2ti) 32MB
i gram we wszystko co sie pokaze nie moge tylko w niektore rzeczy bo wymagaja pixel shader'a a wiadomo gf2 go nie ma a poza tym jest OK moj komp w czercu bedzie obchodzil 5 urodziny!!
Wszystko smiga wiec dobrze skonfiguruj swoj sprzet i nie bedziesz musial buloic na nowy!!
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

al eu mni etez wszystko śmiga i działa ale wiadomo chciało by si emiec cos nowego i szybszego no wiesz jak jest
invictus

Wiem wiem :P
zajrzyj na http://www.komputronik.pl
nie jest ani tanio ani rogo ale czasem sa promocje podczas ktorych za plyte asusa z prockiem dasz grosze do tego tylko ram, grafa, dysk a to co masz puscic na allegro(ram bo reszta to nie wiem czy pujdzie :wink:) a dysk zostawic sobie jako wymienny. wydasz jakies 1200-1400 zl za funkiel dobra nowke a nie jakis szajs z hipermarketu
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

te z hipermarketu w sensie media markt niczym nie ustepuja komputera sprzedawanym w typowych sklepach komputerowych
invictus

to nie tak stary, gotowym komputerom faktycznie ale:
czesci musza wspolgrac ze soba a oni tak nie robia te komputery to kaszana na max chodzi tylko zeby mial jak najwiecej MHz przy najnizszej cenie
Np jest roznica czy dadza karte asusa, creative'a czy np pixelview chipset niby ten sam ale roznia sie kondensatorami(wrazliwosc na przepiecia), filtrami(ostrosc obrazu i nasycenie barw), pamiecia(cholernie istotna rzecz) np 64MB czy 32 to w sumie zadna roznica bo to jest dostrzegalne dopiero w rozdzielczosciach >1024x768 a to i tak piekielnie obciaza procesor graficzny wiec zadko sie uzywa wiekszych(tekstury i tak sa kompresowane). Za to liczy sie czas dostepu. Wiec kazdy detal nalezy dobrac pod siebie i odpowiedniej jakosci
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

ale w media mozesz te sobie taki wybrać który ma podzespoły bardziej firmowe czyli znane w świecie komputerowym
invictus

Dobra ale to sa gotowe zestawy, oni w nie nie ingeruja, a szczerze mowiac nie widzialem kompa w markecie na firmowej plycie glownej a glownie od tego zalezy wydajnosc i stabilnosc sprzetu.
Mozna doplacic np. za lepszy procek itp ale w.w. plyty glownej ci nie wymienia grafy pewnie tez
To jest tak samo jak z rowerami marketowymi :P
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

ni emówie tu o hipermarkecie typu żabka real czy tesco w takich to sa gówna ale w media markt mozna całkiem dobry i niedrogi sprzęt kupic
Ferguss

Post autor: Ferguss »

blaszka pisze:te z hipermarketu w sensie media markt niczym nie ustępuja komputera sprzedawanym w typowych sklepach komputerowych
i tutaj nie masz pojęcia jak grubo się mylisz. Twierdzenie, że super/hipermarkety mają niższe ceny, ponieważ biorą większe ilości jest wyssane z palca - tyle Ci powiem.

Jeżeli uważasz, że przykładowo wanna Sanplast kupiona z Castoramie za 400zł jest taka sama jak ta sama wanna w sklepie specjalistycznym za 800zł, czy też tv philips w media za 1400zł jest identyczny z tym z salonu firmowego za 1700zł - to jesteś niestety w błędzie ;)
Te produkty tylko na pierwszy rzut oka (na zewnątrz) wyglądają tak samo :)
luzak

Post autor: luzak »

Co tam chopy? :D Troche sie przeciągnęła imprezka i taki wpół przytomny po ostrych imprezach (zahaczyłem nawet o zakopane:) Postanowiłem skonczyc imprezować (od jutra) i zacząć czytać książki :) A co tu sie dzieje? Bo nie mam sil czytać wszystkiego od początku tak szczerze Wam powiem :) Trzymajcie się i od jutra będę tu częściej :D
BubuPN

Post autor: BubuPN »

ano produkty z tych media marktów są mega do kitu :mrgreen: zwłaszcza zestawy komputerowe, w normalnym sklepie komputerowym dostajesz gwarancję na każdy podzespół osobno i przeważnie wynosi ona przynajmniej dwa lata, a tutaj na całego kompa w porywach dadzą rok gwarancji
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

w sklepie specjalistycznym
ferguss ja nie mówie tu o sklepie specjalistycznym tybu vobis czy optimus sam napewno nie masz z tej firmy komputera :!: :!: tylko o takich co ich jest pełno i kazdy w nich kupuje bo przecietnego zjadacza chleba niestac na kupno komputera w vobisie czy optimusie
ODPOWIEDZ