no a tylnią można przyciemnić niby ile się chce ale pod warunkiem Posiadania prawego lusterka a gdzie go teraz nie ma :D hehe
Ogólnie masz mieć widoczność w ramach 180 stopni czyli tak jak Kaktus pisze 3 przednie szyby maks 70% chociaz nie jestem pewien czy przednai też mozę być przyciemniona
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
Wracając do odmy - jak wykonac taki patent w dieslu, zeby nie zygalo olejem na filterek powietrza, tylko do zbiorniczka (butelki).
Jakby sie dalo to prosilbym o opis krok po kroku
Wyciagniej ten przewod co rzyga i wcisnij go do butelki, owin izolacja zeby nie wypadl i zatkaj dziure w filtrze do ktorej pierwotnie wchodzil i tyle.
A przednia szyba moze byc przyciemniona!! Bo niby jak moglbym inaczej jezdzic z oryginalem peugeotowskim (ona jest dymiona a to tez przyciemnienie tylko fabryczne...)
Albo po prostu nie izoluj dokładnie wlewu do butelki, przez który wchodzi rurka odmy. Tyle, żeby rurka nie wypadała. Ja patent mam od jakiś 2-3 tygodni i jestem zadowolony. Dziś zrobiłem pierwszą wylewkę z butelki-śmietnika
kiedyś: 205 1.9GTI
teraz: rajdówka na bazie Fiesty 2.0
Nie było tego dużo, z 1-2cm na dnie butelki pływało, więc wylałem. Dziś za to byłem u mechanika z wyciekiem oleju spod wałka rozrządu i jeszcze chyba jest z miski olejowej i strasznie mnie za tą odmę opier...ił. Tyle, że wyciek mam od ponad miesiąca albo i dłużej, a odmę do butelki 2 tygodnie... Trudno powiedzieć, czy to mogło mieć wpływ na powiększenie wycieku...
kiedyś: 205 1.9GTI
teraz: rajdówka na bazie Fiesty 2.0
Kubski pisze:
Nie było tego dużo, z 1-2cm na dnie butelki pływało, więc wylałem. Dziś za to byłem u mechanika z wyciekiem oleju spod wałka rozrządu i jeszcze chyba jest z miski olejowej i strasznie mnie za tą odmę opier...ił. Tyle, że wyciek mam od ponad miesiąca albo i dłużej, a odmę do butelki 2 tygodnie... Trudno powiedzieć, czy to mogło mieć wpływ na powiększenie wycieku...