Czemu taka różnica?
Czemu taka różnica?
Mam pytanko, dlaczego mój silnik jak nie jest nagrzany czyli swiezo po odpaleniu ma leprze odejście i lepiej sie wkręca, niz jak jest juz nagrzany.
Nie wiem czy dobrze to wyraziłem ale na zimnym silniku lepiej mi sie jezdzi.
czy tak powinno być? czy mam cos rozjebane?
Nie wiem czy dobrze to wyraziłem ale na zimnym silniku lepiej mi sie jezdzi.
czy tak powinno być? czy mam cos rozjebane?
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
Zacznij od tego jaki masz silnik czy masz wtrysk itd to pomoże w odpowiedzeniu na pytanie przy wtrysku ssanie jest automatyczne i autko jak jest zimne to dostaje więcej paliwa ale u mnie wtedy wcale ono aż tak super nie idzie bo co za dużo to też nie zdrowo i sie czasem troche dławi jednak najlepiej się jeździ jak już jest rozgrzany
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
to ci sie tylko tak zdaje ze sie nie slizga
sprawdz np czas od 0 do 100 na zimnym i na ciepłym tylko najlepiej miec dobry przyrzad pomiarowy i zobaczysz róznice
sprawdz np czas od 0 do 100 na zimnym i na ciepłym tylko najlepiej miec dobry przyrzad pomiarowy i zobaczysz róznice
Ostatnio zmieniony 13 cze pn, 2005 9:24 am przez blaszka, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzeglo sie u mnie nie slizga(jak tego nie chce8) ) mowie ci stary na bank czas miedzy pol-zimnym a na max rozgrzasnym to kolo 1s ale mam ogrzewany od kolektora filtr powietrza,a poza tym ten wielki kolektor ssacy w GTi sie mocno nagrzewa po pewnym czasie, silnik moj ma juz 218 tys wiec pierscienie tez juz swoje przezyly wiec ta 1s to NIE JEST SPRZEGLO!! (ktore de facto ma przejechane 8 tys) a tak na marginesie nie moge przy zmianie na 2 strzelic lub nawet bardzo szybko puscic sprzeglo bo traci przyczepnosc...
On wie ze tego nie zrobie to jest taki skrot myslowy
Ale ktos faktycznie moze to wziac doslownie i... sie przejechac
Wiec od razu:
SILNIKA ZIMNEGO SIE NIE PALUJE A ZARAZ PO ODPALENIU NIE GAZUJE!!!
a wiekszosc ludzi tak robi... odpalaja i bruum bruuuum albo raczej bzzz, bzzzzz
(no chyba ze ma sie zle wyregulowany gaznik, problemy ze ssaniem itp. ale i wtedy delikatnie)
Ale ktos faktycznie moze to wziac doslownie i... sie przejechac
Wiec od razu:
SILNIKA ZIMNEGO SIE NIE PALUJE A ZARAZ PO ODPALENIU NIE GAZUJE!!!
a wiekszosc ludzi tak robi... odpalaja i bruum bruuuum albo raczej bzzz, bzzzzz
(no chyba ze ma sie zle wyregulowany gaznik, problemy ze ssaniem itp. ale i wtedy delikatnie)