zawieszenie
- IGI
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
zawieszenie
siemka wiecie moze jak rozpoznac w gti czy mam oryginalne fabryczne zawieszenie czy moze juz ktos zmienial na bardziej miekkie
Jak stoi nisko, to napewno ktoś dłubał przy sprężynach bo oryginał stał wysoko
Prewdopodobnie "miękkość" którą czujesz to wina amorków...
Albo są seryjne do dużo twardszych spreżyn, albo poprostu zużyte...
Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest twardszy amor do zwykłej spreżyny niż odwrotnie!!!
Wątpie, że ktoś wsadziłby słabsze sprężyny, choć GTI na sprezynach od np. JUNIORA spadłby pewnie ostro na glebe i pewnie by się kiepsko prowadził.....
Nie mam pojęcia jakie mogą być oznaczenia, prawdopodobnie jakieś kolorowe paski. Łatwiej sprawdzić grubośc i ilość zwojów i odległość między zwojami.
A daje sie "rozbujać"?? Astra pewnie przy takiej próbie jest jak "plastelina"
Prewdopodobnie "miękkość" którą czujesz to wina amorków...
Albo są seryjne do dużo twardszych spreżyn, albo poprostu zużyte...
Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest twardszy amor do zwykłej spreżyny niż odwrotnie!!!
Wątpie, że ktoś wsadziłby słabsze sprężyny, choć GTI na sprezynach od np. JUNIORA spadłby pewnie ostro na glebe i pewnie by się kiepsko prowadził.....
Nie mam pojęcia jakie mogą być oznaczenia, prawdopodobnie jakieś kolorowe paski. Łatwiej sprawdzić grubośc i ilość zwojów i odległość między zwojami.
A daje sie "rozbujać"?? Astra pewnie przy takiej próbie jest jak "plastelina"
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- PIT_R
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 306 1.6 90KM :)
- Numer Gadu-gadu: 3914690
- Login tlen: infernal_lord_hellboy
- Kontakt:
A tak przy okazji. Za ile i gdzie moglbym kupic zestaw, obnizajacy i utwardzajacy cala zawieche. Zprzodu wiadomo ze amorki i sprezyny, a z tylu chcialem dac twardsze amorki i opuscic na belce. Czy z tylu przydalby sie chyba jeszcze stabilizator drugi, bo z tego co slyszalem to w juniorkach jest tylko jeden?
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
powiem tylko że koło 1500zł tak najtaniej!
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Tylko patrzcie uważnie do jakiego silnika zawieszenie jest przeznaczone.
Przekonałem się sam jak wsadziłem do diesela kolumny kpl. weiteca -80 przeznaczone do TU...
Przy TU sprawował sie świetnie, a XU tak go obciążył, że osiadł praktycznie na poduszkach pracował zaledwie jakieś 0,5 cm koła delikatnie chowały sie w nadkolach a prześwit auta wynosił 7,5 cm zamim się zorientowałem, że to nie pracuje, dodałem podkładki-dystanse w kielichy po 1cm i o dziwo dało się jeździć ale tylko po gładkim asfalcie na nierównościach był koszmar mało tego jakieś dziwne odgłosy zaczęła wydawać prawa półoś/wew.przegub - pracował teraz przecież w mocnym ugięciu! - okazało się że na 99% to wychodząca z niego ukosem półos zahaczała o jego obudowę tak była już wygieta mogło mi rozłupać przegub
Nie obniżajcie aż tak swoich pugów
Przekonałem się sam jak wsadziłem do diesela kolumny kpl. weiteca -80 przeznaczone do TU...
Przy TU sprawował sie świetnie, a XU tak go obciążył, że osiadł praktycznie na poduszkach pracował zaledwie jakieś 0,5 cm koła delikatnie chowały sie w nadkolach a prześwit auta wynosił 7,5 cm zamim się zorientowałem, że to nie pracuje, dodałem podkładki-dystanse w kielichy po 1cm i o dziwo dało się jeździć ale tylko po gładkim asfalcie na nierównościach był koszmar mało tego jakieś dziwne odgłosy zaczęła wydawać prawa półoś/wew.przegub - pracował teraz przecież w mocnym ugięciu! - okazało się że na 99% to wychodząca z niego ukosem półos zahaczała o jego obudowę tak była już wygieta mogło mi rozłupać przegub
Nie obniżajcie aż tak swoich pugów
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne