Ratujcie!!!! PLEASE NIE MAM CZYM JEZDZIC DO PRACY!i W OGOLE!

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
powerhorse

Ratujcie!!!! PLEASE NIE MAM CZYM JEZDZIC DO PRACY!i W OGOLE!

Post autor: powerhorse »

jade i stanalem na swiatlach( bo jest czerowne)!!! nagle auto zgaslo i nie chce mi zapalic!!! musieli mnie sciagac na hol!!!! nie chce teraz odpalic w ogole... mialem dawniej taki przypadek ale po 2-3min odpalal a teraz dupa... nic nie dziala!!;-( kreci a nie odpala!!! a paliwa jest duzo...!!! zresetowalem komputer ale nadal nie odpala co to jest za wina??? co mi sie popsulo??
invictus

Post autor: invictus »

swiece, kable, rozdzielacz, cewka
Awatar użytkownika
Przecinak
Junior

Post autor: Przecinak »

cewka i modul to podstawa
Peugeot 205 GRIFFE :) Sliczny zielony i z sercem lwa :)
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
powerhorse

dokladnie to byla tak ze ruszylem przyspieszalem zeby wyprzedzic i nagle wylaczyl sie silnik! kiedy tez potrafilo mi sie ta zdarzyc ale odpalal po 1-2 (zdarzylo sie to moze ze 3 razy). Teraz silnik kreci ale nie odala jakby odcinka byla nie wlaczona.
Kable od siwec i siwece wymienialem ostatnio, tylko ze nie moglem dopasowac kabla do cewki i jezdze na starym.
invictus

Sprawdz czy iskra jest wyciagnij po kolei swiece a ktos 2 niech kreci rozrusznikiem
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

benzyna jest a pompa działa?
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Rychu »

Stawiałbym na moduł....on właśnie może tak głupieć...raz działa a po chwili nie i potem znowu jest OK :?
Widocznie już wczesniej się sypał (może się przegrzewa?) i tym razem padł już kompletnie!

Idź do sklepu i jak zagadasz to dadzą Ci nowy na spróbowanie (cewkę od razu też) , włóż do Puga i zobacz czy będzie palił!

P.S Oczywiście najpierw sprawdź iskrę...tak po kolei...od świec aż do modułu, jesli po drodze wszystko będzie OK to zrób tak jak powyżej napisałem :)
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
powerhorse

ile moze kosztowac modul??
i jaka jest gwarancja ze bedzie dzialal i czemu np moduly sie psuja :)
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Nowy moduł to ok 150zł.
A psuje się bo to część elektroniczna i niekiedy tak po prostu trafia ją szlag i już się nic z tym nie da zrobić (ja tak miałem u siebie) albo się przegrzewa.

A gwarancji nie ma, dlatego pisałem żebyś założył na próbę to wtedy będziesz miał pewność! Ja w sklepie dostałem moduł na wypróbowanie, powiedzieli że mam go przywieźć za 2-3 dni :) Trzeba tak zrobić bo głupio niepotrzebnie wydać tyle kasy!
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
powerhorse

aha :) thx:)
pytams ie dlaczego sie psuje poniewaz nei chcialbym zebys sie okazalo ze cos u mnie w furze jest nie tak i jak zaloze nowy to te4z odrazu pojdzie.
Modul to to samo co cewka?
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Kontakt:

Nie....cewka to inny element, który też może się przegrzewać :)
Peugeot 205 1.4GT LPG
205koszalin

Re: Ratujcie!!!! PLEASE NIE MAM CZYM JEZDZIC DO PRACY!i W OG

Post autor: 205koszalin »

powerhorse pisze:jade i stanalem na swiatlach( bo jest czerowne)!!! nagle auto zgaslo i nie chce mi zapalic!!! musieli mnie sciagac na hol!!!! nie chce teraz odpalic w ogole... mialem dawniej taki przypadek ale po 2-3min odpalal a teraz dupa... nic nie dziala!!;-( kreci a nie odpala!!! a paliwa jest duzo...!!! zresetowalem komputer ale nadal nie odpala co to jest za wina??? co mi sie popsulo??
Jak zresetowac komputer?
invictus

o ile pamietam wystarczy aku odpiac na jakis czas
Adi205

Post autor: Adi205 »

sprawdz moduł zapłonowy mi w garrosie to padło -
powerhorse

zeby zresetowac kompa faktycznie wystarczy odlaczyc na troche od akumulatora (ja odlaczalem na 45 minut) pirwe minuty chodzenia silnika po zresetowaniu to katastrofa
ale jak ze 2 tygodnie temu go zresetowalem tam samochodu nie poznaje do dzis!! kompletnie inaczej chodzi :( czy lepiej trudno powiedziec ! jest jakby slabszy na niskich obrotach ale skolei szybko sie wkreca na wyzsze (takie mam odczucie) i to co mnie zdziwilo! jak wlaczalem silnik to wczesniej na jakas sekunde mialem 2tys obrotów pozniej spadalo do 1,3tys i spadalo do 1tys jak sie rozgrzal
teraz odrazu wskakuje na 1300 nawet na zimnym silniku i spada do tysiaca a czasem nawet ponizej (ale srednio okolo 1tys).
Dzwonilem spytac sie o cene moduly do sklepu to w jednym taka zabawka kosztjje 210zl w drugim 180 zakladajac ze w tym drugim moge miec 30 procen znizki czyli za jakiies 130zl moge go miec. W ocenie znajmych padla albo cewka albo modul! ale takze stawiaja na modul! wiec kupie go i podmienie jak sie okaze ze to nie on to go zwroce do sklepu.
ODPOWIEDZ