JAK SIĘ CZYŚCI WTRYSKI ?????!!!!!!!

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
b182
Uzalezniony
Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
Numer Gadu-gadu: 6262732
Kontakt:

JAK SIĘ CZYŚCI WTRYSKI ?????!!!!!!!

Post autor: b182 »

Wie może ktoś jak skutecznie domowymi sposobami przeczyścic wtryski. Bo autko mi przerywa od czasu do czasu i pali jak pojeb....
Dzięki z góry za odpowiedz
invictus

Post autor: invictus »

I zeby nie bylo ze ktos sie zancznie dopytywac "czy aby na pewno wtryski" to wymontowal i troche leja
Awatar użytkownika
stef
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205mi16
Numer Gadu-gadu: 4896812
Kontakt:

Post autor: stef »

Wtryskiwacze mozesz wymontowac i umyc je w benzynie, pogotowac w wodzie z proszkiem itp! Ale do tego bedzie dochodzil koszt gumek uszczelniajacych (w ASO cos kolo 12zl/szt) a gdzie indziej chyba nie mozna dostawc!

Mozesz rowniez sprobowac przeczyscic specjalnymi preparatami do ukladu wtryskowego np VALVOLINE Fuel System Cleaner! Powinno pomoc! Na pewno efektywniejszym bedzie "wlasnoreczne" wyczyszczenie + preparat na koniec!
Obrazek
b182
Uzalezniony
Kontakt:

No oki ale przeciez całego wtrysku niewsadze do wody z proszkiem bo tam jest elektronika.Jak je wymontuje to czy mozna je jescze rozebrac tak aby je w srodku wyczyscic>??Aha i czy powodem przerywania moze być filtr paliwa???
invictus

Moze byc filtr ale wtryski ci i tak leja wiec zrobic je trzeba
b182
Uzalezniony
Kontakt:

sprawdziłem ceny wtrysków:( BOSCH 195 zł za jeden :( Oj drogie części do tych GTI :(. Filtr paliwa 50-60 zł
b182
Uzalezniony
Kontakt:

aha jeszcze jedno. czy w 1.6 gti z nową deską jest kontrolka usterek silnika. z tego co wiem powinna sie zaswiecic w momęcie zapalania i gasnąć po chwili. u mnie nic sie nigdy nieswieci wiec moze jej tam wogóle niema albo żarókeczka spalona??????
Pug sprzedany
Awatar użytkownika
stef
Uzalezniony
Kontakt:

b182 pisze:No oki ale przeciez całego wtrysku niewsadze do wody z proszkiem bo tam jest elektronika.Jak je wymontuje to czy mozna je jescze rozebrac tak aby je w srodku wyczyscic>??Aha i czy powodem przerywania moze być filtr paliwa???
wlasnie ze wsadzisz! to zalezy tylko od ciebie! Ja tak zrobilem! Niby powiedz mi dlaczego proszek mialby zaszkodzic jezeli sie nawet dostanie do ukladu scalonego!
Obrazek
invictus

moze zaszkodzic :wink: ale nie musi tylko po co ryzykowac?? sama woda na pewno nie zaszkodzi ale proszek....

U mnie tez nie swieci sie kontrolka bledu silnika jak odpalam i tez mam nowa deske
Awatar użytkownika
stef
Uzalezniony
Kontakt:

A niby do czego ma sie ta woda z proszkiem dostac! Do dwoch stykow?
Obrazek
invictus

tak, ktore moga zasniedziec. Np aluminium pod wplywem zasad koroduje, a proszek do czysczenia (itp.) z wada to niby co??
ODPOWIEDZ