Droga ekipo!
Potrzebuję super pomocy, bo sprawa rozgrywa się bynajmniej nie o przysłowiową marchewkę.
Potrzebuję informacji na temat porównania skrzyni BE3 z Mi16, a innych BE3, wizualne różnice, kwestie obudowy, mechanizmy różnicowe (czy są takie same przy wszystkich BE3/BE1)
Oczywiście wiem, że ta druga to mi16, ale z jakich aut jest ta pierwsza. Jakie były przełożenia: główne i poszczególnych biegów.
W jakich furach można było spotkać skrzynię BE3, czy były jeszcze inne fury wykorzystujące tą skrzynkę, ale np. o innych przełożeniach?
Naprawdę gorąco proszę o pomoc, wszelkie zdjęcia mile widziane,a wręcz porządane
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Muszę spróbować udowodnić różnice pomiędzy tymi skrzynkami, między innymi naoczne, które można wykryć na pierwszy rzut oka. Za wyjątkiem podanych oznaczeń przełożeń głównych.
Oznaczenia na koronce przełożenia głównego
14-62 to Mi16
16-67 miały jakie Pugi ???
Nie mogę do końca rozłożyć tych skrzyń, które mam, ale naocznie przełożenie (zębatka) 5'tego biegu w mojej skrzyni Mi16 jest takie samo jak w drugiej, która jest niewiadomo z czego.
Generalnie rozchodzi się o to, że prawdopodobnie mam skrzynię od 1.6 GTI, która jest fajna i krótka, ale do końca nie wiem czy to jest to czego potrzebuję.
Z tego co czytałem to Kaktus ma skrzynkę od 1.6 z przełożeniem głównym 4.429 i skrzynka jest super krótka.
Kolejne pytanie: jak wygląda sprawa synchronizatorów, czy jest szansa, że synchro od 1.6 GTi będą pasowały do skrzyni z Mi16? W końcu to BE3 i to BE3?
Sprawa pilna i poważna...
Wierzę w Was
![Wink ;-)](./images/smilies/wink.gif)