kontrolka 205 diesla

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
falkon77

kontrolka 205 diesla

Post autor: falkon77 »

witam! mam problem z moim lewkiem 1,8 diesel, podczas ostrzej pokonywanych zakrętów zapala mi się żółta kontrolka po prawej stronie od stopu, ponieważ zapala się na chwilke i to podczas jazdy ciężko mi określić jak wygląda a nigdzie nie moge znaleźć opisu kontrolek za kolejnością albo najlepiej na zdjęciu wtedy doszedł bym co to za badziewie.(sprawdzam olej więć nie wydaje mi się zeby go brakowało więc to chuba nie od tego kontrolka)
pozdrawiam
Gustaf

Post autor: Gustaf »

Zolta? Niedaleko STOP'u? Eeee...nie przypominam sobie, zebym ja w ogole mial takowa... Jedyne 2 zolte to mam - swieca zarowa i (moja ulubiona) rezerwa - ta to sie swieci czesto :P
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: _Ryba_ »

Gustaf pisze:Zolta? Niedaleko STOP'u? Eeee...nie przypominam sobie, zebym ja w ogole mial takowa... Jedyne 2 zolte to mam - swieca zarowa i (moja ulubiona) rezerwa - ta to sie swieci czesto :P
z ta swiecąca rezerwą to chyba u kazdego często sie swieci :D :D
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>

Gustaf pisze:Zolta? Niedaleko STOP'u? Eeee...nie przypominam sobie, zebym ja w ogole mial takowa... Jedyne 2 zolte to mam - swieca zarowa i (moja ulubiona) rezerwa - ta to sie swieci czesto :P
Widzisz a jednak jest po prawej stronie od STOP między kontrolką migaczy a świecy żarowej zapala się tylko chwilowo w sytuacjach jakie opisałem, a rezerwa jest bynajmniej u mnie niżej obok wskaźnika paliwa pozdrawiam :)
Gustaf

Post autor: Gustaf »

Eee...to w ogole mamy inne deski rozdzielcze... :) U mnie migacze sa z lewej strony... :)
aro

Post autor: aro »

..........
Widzisz a jednak jest po prawej stronie od STOP między kontrolką migaczy a świecy żarowej zapala się tylko chwilowo w sytuacjach jakie opisałem, a rezerwa jest bynajmniej u mnie niżej obok wskaźnika paliwa pozdrawiam :)[/quote].............

najprawdopodobniej filtr paliwa. spróbuj odpiąć kostkę przy nim i zepnij ja drucikiem to coś zaświeci na desce. :idea: .
falkon77

najprawdopodobniej filtr paliwa. spróbuj odpiąć kostkę przy nim i zepnij ja drucikiem to coś zaświeci na desce. :idea: .[/quote]

kurcze nie moge znaleźć kostki koło filtra ale dziś kupie nowy i zmienie może podczas wymiany znajde jakąś kostke, ale dzieki
powiedz mi jeśli wiesz czy przypadkiem to nie może być kontrolka od amorów?
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

falkon77 pisze:najprawdopodobniej filtr paliwa. spróbuj odpiąć kostkę przy nim i zepnij ja drucikiem to coś zaświeci na desce. :idea: .
kurcze nie moge znaleźć kostki koło filtra ale dziś kupie nowy i zmienie może podczas wymiany znajde jakąś kostke, ale dzieki
powiedz mi jeśli wiesz czy przypadkiem to nie może być kontrolka od amorów?[/quote]

???
Jaka kontrolka od amorow?
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
falkon77

???
Jaka kontrolka od amorow?[/quote]

poprostu szukam od czego może to być kontrolka a że do amortyzatorów są podpięte przewody a ta kontrolka śiwci się przeważnie na zakętach to zastanawiam sie czy to własnie nie to:)
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

falkon77 pisze:???
Jaka kontrolka od amorow?
poprostu szukam od czego może to być kontrolka a że do amortyzatorów są podpięte przewody a ta kontrolka śiwci się przeważnie na zakętach to zastanawiam sie czy to własnie nie to:)[/quote]

:D
Przewody do amorow to sa masy od klockow hamulcowych - po prostu cala golen jest na gumach zawieszona i nie ma masy...
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
maJkeL

Post autor: maJkeL »

hehe no to sie chłopaki zdziwicie ale to jest najprawdopodobniej kontrolka od płynu chłodzącego:)tzn. pewny nie jestem ale ja mam taką własnie kontrolke pomarańczową. też mi sie zaczęła zapalać na zakrętach a pozniej juz nawet po dłuzszym postoju,a gdy zaczołem bujać autem to migała:)Dolej płynu i zobacz czy to o tą kontrolke chodziło!a jak juz dolejesz to zobacz czym mogł byc spowodowany ubytek bo u mnie wtedy akurat pompa wodna siadła i ciekło dołem:/! No ale bylem pod wielkim wrazeniem ze jest wogole taka kontrolka!

pozdrawiam
milo

Post autor: milo »

a ja mam żółtą kontrolke od ssania.
aro

Post autor: aro »

maJkeL pisze:hehe no to sie chłopaki zdziwicie ale to jest najprawdopodobniej kontrolka od płynu chłodzącego:)tzn. pewny nie jestem ale ja mam taką własnie kontrolke pomarańczową. też mi sie zaczęła zapalać na zakrętach a pozniej juz nawet po dłuzszym postoju,a gdy zaczołem bujać autem to migała:)Dolej płynu i zobacz czy to o tą kontrolke chodziło!a jak juz dolejesz to zobacz czym mogł byc spowodowany ubytek bo u mnie wtedy akurat pompa wodna siadła i ciekło dołem:/! No ale bylem pod wielkim wrazeniem ze jest wogole taka kontrolka!

pozdrawiam

u mnie ta kontrolka jest czerwona i w okolicy wskaŸnika paliwa, ale może Ÿle podpięta, bo mój p to składak.
Awatar użytkownika
przemo
Junior

Post autor: przemo »

majkel trafil w dziesiatke (bo go to spotkalo ;) ) napisze wam co w mojej cudownej instrukcji (ktora jest po niemiecku) jest napisane:
"Warnleuchte fur Wasser im Kraftstoffilter (Diesel)" wiec to chyba to. jak ktos chce schemat kontrolek we wszystkich deskach zapraszam na maila : przemo@peugeot205.pl (opis w 3 jezykach niemieckim francuskim i wloskim :P )
pozdrowionka
205 1.9 D - kupa dymu i smrodu ale pedzi do przodu ;P
p.s. nie drażnij lwa
http://www.przemo.205.pl
Dan

re kontrolka

Post autor: Dan »

A więc tak jedna jest z filtru paliwa aby ją sprawdzic odepnij kabelek pod filtrem i se zmostkuj jak się zaswieci to jest ta
druga opcja to kontrolka poziomu oleju w silniku jest ona w boku miski olejowej od strony kabiny kierowcy odepnij i dotknij masy jak się zaświeci to już wiesz na czym stoisz.

czerwony 1.8 D
ODPOWIEDZ