Temperatura i skład mieszanki

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
invictus

Post autor: invictus »

bedzie lepiej, a filtr to masz niepodgrzewany tylko masz taka srebrna rure od kolektora wydechowego(wywalic i wywalic podcisnieniowe otwieranie takiej zapadki w puszcze do ktorej ta srebrna rura idzie.

U mnie podgrzewanie przepustnicy jest wykonane za pomoca plynu chlodniczego - przelutuje (znaczy przelatywal :wink:) przez przepustnice
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

wywalone ;) (ta rura)
a płyn... hmm u mnie idzie do kolektora i chyba pod gaźnik, także trudno to wywalić...
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
invictus

watpie czy tak trudno :wink: u mnie szlo pod przepustnice i musailem sie zabawic w proktologa zeby to wyjac :P
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

ale u mnie główny wąż z pompy włazi tam, i kapa
invictus

glowny??

Zobacz te zdjecia co je ostatnio Kaktus wrzucil. Ten przewod Powrotny do zbiorniczka wyrownawczego (ten najwyzej z prawej strony zbiorniczka) idzie do takiego pierdolnika (nad korkiem wlewu oleju na zdjeciu). U mnie orygalnie z tego pierdolnika szedl waz do przepustnicy od spodu i kawalek dalej wychodzil i szedlo do zbiorniczka wyrownawczego teraz jest tylko jeden waz od pierdolnika do zbiorniczka
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

invictus - czy ci przypadkiem czujnik temp silnika nie szwankuje? I nie daje informacji o zanozonej temperaturze?
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
invictus

a nie byloby wtedy problemow z odpalaniem?? Zreszta jak wywalilem podgrzewanie przepustnicy to mimo ze kolektor byl goracy to spalil mi 11l w cyklu mieszanym na 140 km wiec jest w miare... :wink:
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

małe przypomnienie... ja mam leżaka ;)

ale w sumie chyba da się wywalić te przewody z kolektora...
dzisiaj wywaliłem całe podgrzewanie filtra powietrza.. i jest lepiej, musze jeszcze jakąś izolację termiczną dać między filtr powietrza a chłodnicę...
invictus

Ja iem ze masz lezaka...:wink: dlatego napisalem "u mnie" a to zdjecie to bylo tylko tak porownawczo :wink: Nie moge dostan na razie stozka (znaczy u mnie nigdzie w miescie nie ma a pmusze przymierzyc... wiec sprobuje opchnac to wielka metalowa puche za swiatlem kolo aku
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

ja też tam chciałem dać stożek... ale i tam mam ścisk (nie mówiąc o GTI ;)
kombinowałem raczej z wypuszczeniem go trochę niżej, pod akumulator, ale przy jeżdzie na szutrze, albo w zimę /deszcz, byłby problem..

w sumie nie wiem.. czy jest sens wywalać ciecz z kolektora wlotowego, jak tam tego nie będzie, to może temperatura nawet wzrośnie... najlepsze byłoby to odizolować termicznie (zamiast uszczelek) i puścić osobne chłodznie ;)
invictus

mozna... albo odizolowac, wyciac maske i zalozyc na kolektor mielkie ogniwo peltiera z wystajacym przez maske radiatorem :mrgreen:

Ja mlyna mialem przez przepustnice a nie kolektor i teraz jest ewidentnie lepiej , a kolektora jak nie mozna bylo dotknac - tak dalej nie mozna :wink:
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

no ... komplikujesz sprawę invictus... oj komplikujesz
wyciąć maskę ok, ale zasilanie do peltiera.. no problem z poprowadzeniem kabli, już prościej przecież nałożyć tubę z alu, i dolewać ciekłago azotu, a dla tuningu, podświetlić niebieskimi diodami i będzie czaddddd :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

Ostatnio zmieniony 28 cze wt, 2005 8:01 pm przez woocash, łącznie zmieniany 1 raz.
invictus

Jaki problem z zasilaniem?? i z kablami?? Ogniwa te z regoly na 12 V robia i wystarczy znalezc ze 2 lodowka samochodowe!!
Peltera tez mozna podsietlic diodami!! :wink:

Wlasnie poszedlem z miarka pomierzyc i.... moze stozek upchne al tej puchy na bank nie... chyba ze bym aku do bagaznika schowal :mrgreen: a w sumie to nie takie glupie bo kable juz mam poprowadzone do audio wiec wystarzcy wymyslic sposob na dobre przymocowanie aku w bagazniku... :twisted:
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master

aha i jakie masz kable?? to muszą być o takim przekroju jak ten do rozrusznika, ni chyba że pasażerowie mają mieć podgrzewaną kanapę ;)
invictus

hehe o ile pamietam to 5mm - wystarczy
ODPOWIEDZ