światła

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
aro

światła

Post autor: aro »

czy da się w przednie reflektory z żarówą typu bańka wsadzić H4?
oczywiście tak wsadzić, żeby potem dzialało :roll:
jeśli tak - to jak ?
Bart

Post autor: Bart »

Ja mam tak zrobione, miałem w reflektorach bańki, a teraz wsadziłem H4 Philips Blue Vision, ale do takiej podmianki potrzebne są przejściówki, które jakimś cudem znalazły sie u mnie w garażu :D . Pozdrawiam
Sfinks

Post autor: Sfinks »

Ja po prostu kupiłem w sklepie H4 pasujące do 205 :) i w końcu zobaczyłem co sie dzieje z przodu jak jadę w nocy ..... :shock:
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: _Ryba_ »

Sfinks pisze:Ja po prostu kupiłem w sklepie H4 pasujące do 205 :) i w końcu zobaczyłem co sie dzieje z przodu jak jadę w nocy ..... :shock:
a co sie dzieje i wogule jakie to sa zarówki H4 bo nie jestem w temacie. mam zamiar kupic do puga jakies mocniejsze zarówki bo mama jak jedzie w nocy to nic nie widzi :?
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>

Post autor: grzanos »

ooo wlasnie mi tez w nocy ciemnawo na trasie.Jakie dobre żarówki wsadzić?
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

Post autor: TOMBIKE »

hehe widze ze to taka przypadłość tego modelu, mój też ma taki objaw, a przy okazji regulacja góra dół nic nie daje. Gdzie można kupić te H4 do puga bo aż strach w nocy sie zapuszczać..... 8)
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

H4 czyli najpopularniejsza żarówka halogenowa stosowana w przednich reflektorach większości aut.Swojego czasu można było bez problemu kupić takie żarówki z kołnierzem jak w zwykłej bańkowej i problem z głowy.Nie wiem czy teraz są bo mam oryginalnie H4 ale popytajcie w sklepach czy na byle stacji benzynowej.Problemy ze światłami w 205 są związane często po prostu z brakiem prądu...gdzieś ucieka i żarówka nie świeci pełnym światłem-kto sprytniejszy może sobie założyć przekaźniki przy reflektorach i podłączyć porządnym przewodem + i mase.Często efekt będzie dużo lepszy niż 'lepsze' żarówki bo mocniejsza żarówka jak ma dobrze świecić jak już słabszej prądu brakuje????
silencer

Post autor: silencer »

Gdzie mozna dostac takie kolnieze ?? A no i czy żarówki 100/90 nieuszkadza reflektorów ??
Awatar użytkownika
waldemarek_b
Junior

Post autor: waldemarek_b »

reflektorów nie uszkodzi ale instalacje elektryczną może raczej napewno :lol:
P205 1.8D 1984 XUD7
Awatar użytkownika
Piweł
Junior

Post autor: Piweł »

Jak ktoś chce, to mam takie żarówki H4 z kołnierzem starego typu (kiedyś jeździły w "maluchu").

Co do mocniejszych żarówek, to ja bałbym się przede wszystkim o odbłyśniki, a nie o instalację (o ile jest oryginalna i sprawna). Najlepszym kompromisem do jazdy cywilnej wg mnie są żarówki H4 55/60W +30% albo +50% "światła" (Osram, Philips, Narva itp.), a nie żadne niebieskie, żółte czy inne "śmieszne" :wink: .

Pozdro
Piweł
Ex 205 GTi...
ODPOWIEDZ