Pytanie za 100 punktów

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Ferguss

Post autor: Ferguss »

cheatoss pisze:kurfa, cos chyba nie mam na tym forum zadnego autorytetu :D
nie przejmuj się, kiedyś przyjdzie taki czas, że będziesz wiarygodny i administrator uzna Twoje wypowiedzi za słuszne ;)
Awatar użytkownika
Piweł
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Piweł »

cheatoss pisze:kurfa, cos chyba nie mam na tym forum zadnego autorytetu :D

przeciez napisalem dwa razy ze takie kierunki sa potrzebne jesli masz hak i chcesz ciagnac przyczepke...
Hmmm, skąd ja to znam...
cheatoss pisze:wiem bo jak bylem maly (bardzo, 6 lat) i ojciec wozil auta to czesto zmienialismy samochody... pierwsze co ojciec robil to zakladal hak (zeby moc przyczepke przyczepic :D) no a potem dziura i kierunek (mial caly zestaw roznych) wiec kiedys sie zapytalem 'tatusia' po co wierci dziure w samochodzi i mi wytlumaczyl =]
Urzekła nas Twoja historia... :wink: :D :lol:

Pozdro
Piweł
Ex 205 GTi...
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

wiec cel osiagniety :twisted:

nie widze tylko lez =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
invictus

Post autor: invictus »

Piweł pisze: Urzekła nas Twoja historia... :wink: :D :lol:
EJ!!! to moj tekst!! ale moje glebokie poklony za trafne uzycie...( :wink:) bo ja chyba przysnalem i stracilem na czujnosci :oops: 8)

Piweł jak to kazdy zuch - zawsze czuwa :P
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

Post autor: Yahoo »

Para pisze:mówisz ze to nieorginalnie montowane ??

a tutaj ?? miejsce to samo kształt tez tyko kolor inny

Obrazek
oczywiście, że oryginalnie :) nikt sobie tego własnoręcznie nie zakładał mimo tego, że uważacie miejsce za hu...we :wink: Więc w moim samochodzie są fabrycznie zamontowane ( oczywiście w hu...wym miejscu ) te kierunki i panoramiczny dach również. Wiem napewno, że w 205 GTi z Włoch ( moje obecne ) i np. z Francji te kierunki i dach były standardem. W 205 z Niemiec i Holandii kierunkowskazów na błotnikach nie było. Nie było również panoramicznego dachu, co ciekawsze wyposażone były w katalizator, podczas gdy na Francję i Włochy katalizatora nie było! Sprawa, którą opisałem dotyczy konkretnie gti z lat '89 - '91 :idea:
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

Para pisze:no chyba to nie fabryczna czesc..ma ktos w klubie taki kierunek ??
ja mam :wink: część jak najbardziej fabryczna
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

Yahoo pisze:W 205 z Niemiec i Holandii kierunkowskazów na błotnikach nie było. Nie było również panoramicznego dachu, co ciekawsze wyposażone były w katalizator, podczas gdy na Francję i Włochy katalizatora nie było! Sprawa, którą opisałem dotyczy konkretnie gti z lat '89 - '91 :idea:
chyba tylko gti... ja mam diesla z 91, autko jest z niemiec (ksiazka serwisowa dowodem) i mam panorame fabrycznie, nie mam kierunkow...

obstaje przy wersji:
albo byly jako opcja dodatkowa
albo przy zamawianiu haku w salonie montowali je gratis ;>
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
iveras
Maniak
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1660813

Post autor: iveras »

kto kupowałby Rolanda Garrosa lub GTI żeby ciągnąć nim jakąś przyczepę na ziemniaki :?:
Fabryka Peugeota wypuszczała pewną ilość "specjalnych" 205 na GB. Wszystkie obok kiery po prawej miały kierunki w błotnikach. Być może jest to związane z tamtejszym kodeksem drogowym czy coś.
W każdym razie takie wychodziły z fabryki.
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
Uzalezniony

[quote="cheatoss"]

chyba tylko gti... ja mam diesla z 91, autko jest z niemiec (ksiazka serwisowa dowodem) i mam panorame fabrycznie, nie mam kierunkow...

obstaje przy wersji:
albo byly jako opcja dodatkowa
albo przy zamawianiu haku w salonie montowali je gratis ;>[/quo

1. książka serwisowa nie jest dowodem na to, na jaki rynek sprzedaży zostało wyprodukowane auto
2. pisałem przecież tylko o GTI
3. kierunkowskazy nie były opcją dodatkową tylko regionalną :P
4. kto zakłada hak do GTI :?: :?: :?: :shock:

Wiem jedno ! Przez takie dwa głupie kieruneczki stworzył się niezły temat do dyskusji :D
invictus

Post autor: invictus »

Ja bym kupil!! Rekord prendkosci z podskakujacymi z tylu kartoflami. :P :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

iveras pisze:kto kupowałby Rolanda Garrosa lub GTI żeby ciągnąć nim jakąś przyczepę na ziemniaki :?:
W każdym razie takie wychodziły z fabryki.
No właśnie, przecież to nie są ciągniki rolnicze :) kempingu też raczej nie bardzo tym ciągać :wink:

Tak, takie wychodziły z fabryki panowie....
No chyba, że powstała jakaś firma tuningowa montująca wyłącznie kierunkowskazy na błotnikach :P
Zapewniam wszystkich, że w moim aucie to oryginał. Kilka razy wyjmowałem już te kierunki, więc wiem jak wyglądają otwory w błotnikach. Nie są to bynajmniej dziury wywiercone przez poprzednią właścicielkę :D Odsuwany dach też zakładali w fabryce :!:
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

teraz ja sie wypowiem kierunkowskazy były montowane fabrycznie tylko ze do roku 87 błotnik z tym kierunkiem był inny i po 87 tez był inny czyli chodzi tu o miejsce montowania kierunku i średnicy otworu I tak modele 205 z kierunkami były produkowane na bogatrze kraje i na takie gdzie był wymóg posiadania kierunków i nikt nie wiercił otworu na serwisie bo klient sobie zamontował hak holowniczy
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

acha, no spoko - czyli znalazłeś w sumie trzy wersje błotnika :?: :roll:
spotkałem się też kilkakrotnie z kierunkowskazem umieszczonym nieco niżej :shock: czy tak jest w błotniku do '87 :?:
Awatar użytkownika
misiek22
Junior

Post autor: misiek22 »

do dzisiaj można kupić błotniki z kierunkami z boku :) a przy jakich wersjach występowały nie mam zielonego pojęcia :)
Peugeot 205
1.9GTI
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

w sumie to rodzai błotnika sa 5 rodzaji z kieruniem i bez do 87 z kierunkiem i bez po 87 i bez wersja gti
ODPOWIEDZ