wielki problem, gasnie nie chce odpalic.... HELP!
wielki problem, gasnie nie chce odpalic.... HELP!
problem mój jest taki, dopóki jedzie jest wszystko ok, jak się zagrzeje i stoi na wolnych obrotach CYK i gasnie- nie da sie go odpalic, czekam az ostygnie- znowu wszystko jest ok -> jedzie... do poki znowu nie zejdzie na wolne obroty i nie pochodzi na nich chwile.. potem znowu gasnie, musze czekac az ostygnie i dopiero odpala. Podczas gdy gasnie na wolnych jak sie go dluuuugo przypaluyje na rozruszniku odpali przegazuje sie i znowu zgasnie.... podczas krecenia rozrusznikiem wskazowka z obrotow skacze 1-4 tys, ale tez nei zawsze.... co to jest? dzisiaj mi sie tak stalo
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
hemmm a co to za silnik??
bo jakoś nie pamiętam..
u mnie dzieje się podobnie, ale to dlatego, że nie zwykłem używać ssania, i mam dolot tylko chłodnego powietrza, po jakimś czasie jest ok.. ale to gaźnik..
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Ja właśnie wymieniłem czujnik temperatrury silnika na nowy dałem 55 zł i nic bez zmian, sonde lambda 80 zł i nic zostala mi przepustnica bo mam nie regularne objawy sadni a nawet tydzien ze jest oki a nieraz do dupu duści się przerywa gasnie na jalowym a przejade 1 km i jest oki, także padło na potencjometr przepustnicyrafi pisze:Miałem tak w 1.9 gti czujnik temp. byl walnięty,po prostu temp. silnika odczytywał jako za wysoką,po ostygnięciu ok.zacznij od tego.