ODPOWIETRZENIE ODMY
- Kubski
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
No niby za to, że teraz powstaje wieksze ciśnienie i wywala przez uszczelki i tak dalej i przez to ten wyciek się powiększa. Nie sądzę, żeby miał rację, bo butelka nie jest szczelna. Z drugiej strony ktoś tą odmę tak wymyslał i chyba nad tym trochę myslał??
kiedyś: 205 1.9GTI
teraz: rajdówka na bazie Fiesty 2.0
teraz: rajdówka na bazie Fiesty 2.0
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
No to jak jest z tą odmą, bo butelka już czeka
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
Jak butelka ma odpowietrzenie, to ten mechanik sie nie zna! Nie ma prawa powstawac wieksze cisnienie.
Gdybys zatkal szczelnie butelke, to owszem! Jak najbardziej!
Gdybys zatkal szczelnie butelke, to owszem! Jak najbardziej!
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
Prosta to sprawa,ale byłoby miło!
Audi A4 Avant
Honda CBF
Honda CBF
Ja jak już kupiłem samochód miał on sportowe filtry na gaźnikach i to odpowietrzenie odmy sobie dyndało (i lał się olej na przewody wysokiego napięcia) więc zamontowałem kawałek węża i skierowałem go w kierunku asfaltu narazie nie mam żadnej buteleczki
Z racji że nie ma dolotu dyndał także przewód (chyba odpowietrzenie) od gaźnika więc zaopatrzyłem go w gazę (żeby coś filtrowało) i tak go zostawiłem
Mam pytanko (może głupie ) ale czy na tym przewodzie (wężu) od odmy trzeba zamontować na końcu jakiś filterek (gazę ) czy nie? tzn. czy przez odmę silnik wypluwa tylko olej czy też czasami zasysa jakieś powietrze ??
Z racji że nie ma dolotu dyndał także przewód (chyba odpowietrzenie) od gaźnika więc zaopatrzyłem go w gazę (żeby coś filtrowało) i tak go zostawiłem
Mam pytanko (może głupie ) ale czy na tym przewodzie (wężu) od odmy trzeba zamontować na końcu jakiś filterek (gazę ) czy nie? tzn. czy przez odmę silnik wypluwa tylko olej czy też czasami zasysa jakieś powietrze ??
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
Hi!
Moze zasysac! Ale juz tlumacze o co chodzi
Wiele osob robi zle odme, a u nas odma podlaczona jest do przepustnicy powietrza 2 wezami, niektorzy tylko jeden waz wyprowadzaja, i wtedy tym drugim moze zasysac powietrze przez ten pierwszy.
Dobrze zrobiona odma, to odizolowanie wlewu oleju w zupelnosci od dolotu powietrza, i odprowadzenie jednego z przewodow do buteleczki, aby wlasnie nie robilo sie nadcisnienie w skrzyni korbowej.
Moze zasysac! Ale juz tlumacze o co chodzi
Wiele osob robi zle odme, a u nas odma podlaczona jest do przepustnicy powietrza 2 wezami, niektorzy tylko jeden waz wyprowadzaja, i wtedy tym drugim moze zasysac powietrze przez ten pierwszy.
Dobrze zrobiona odma, to odizolowanie wlewu oleju w zupelnosci od dolotu powietrza, i odprowadzenie jednego z przewodow do buteleczki, aby wlasnie nie robilo sie nadcisnienie w skrzyni korbowej.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
W to kolanko w gti gdzie idzie gryby waz wystarczy wkrecic blachowkret i dla pewnosci pokryc silikonem, gruby waz zapchalem galka potencjometru od starej diory+opaska skrecana, cienki wezyk idzie do starego bidonu rowerowego z 3 dziurami o srednicy kolo 5mm. Przez korek idzie nawiercany kilkakrotnie kijek od nart (bo jak odkrecalem korek to ulamalem ta plastikowa rurke od cienkiego wezyka) kijek wciskalem na goraco i jeszcze w miejscu styku z plastikiem pokrylem metalicznym poxipolem - wiec nie ma bata zeby to ulamac...
Chyba zglosze sei do urzedu patentowego...
Chyba zglosze sei do urzedu patentowego...
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
Invictus, ja kiedyś na krótki czas zatkałem ten gruby wąż (wkręciłem śrube i zakleiłem izolacyjną ), ten chudszy został normalnie w dolocie. Troche pocisnąłem moim gtikiem, otworzyłem maske a tam wszystko zachlapane olejem. Ciśnienie wywaliło go przez bagnet. Czyli u mnie wtedy było za duże ciśnienie jak na tak mały wężyk, przypomne że połączony on był z dolotem gdzie przecież jest podciśnienie! Nie wiem czy w dobrze chodzącym silniku też sie tak moze stać czy tylko u mnie niech się ktoś bardziej doświadczony wypowie
Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem
W tym dolocie przez ta koncowke to ledwo ssie a powiem ci wiecej - kiedys jak nie mialem tego luzem to jak wyciagnalem ten cienki wezyk z przepustnicy to tam woda byla- caly ten metalowy bolec byl pelen wody i z wezyka tez sie zlalo- czyli czasem wcale nie ssie, wrecz przeciwnie. Zreszta w tym bidonie zupelnie sucho (czasem po bardzo ostrym butowaniu jest odrobina wody ale tylko to...) jest tylko smierdzi i dmucha, ale olejem nie chlapie (no poza tym ze chlapie na scianke dzialowa bo oring od bagnetu jest walniety i stamtad tryska(jak to zrobie i wtedy bedzie wywalac to puszcze grubym wezem ale nie sadze zeby zaczelo chlapac), ale sam wlew oleju jest tylko ubabrany jak sam go ufajdole wlewajac olej...