samochody na czesci

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
isilweo

samochody na czesci

Post autor: isilweo »

witam
jak to jest z tymi samochodami na czesci? mam samochod i go chce rozebrac to zdaje sie ze nie moge bo musze placic i tak OC. Jak wy to rozwiazujecie?
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

pewnie przydało by sie go wyrejestrować
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
isilweo

Post autor: isilweo »

no ale mozna wyrejestrowac normalnie? nie trzeba przynosic jakiegos papiera ze jest zezlomowany?
invictus

Post autor: invictus »

chyba nie, ale najlepiej zrobisz jak pojdziesz do wydzialu komunikacji i sam sie dowiesz
Awatar użytkownika
Michal gti
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
Kontakt:

Post autor: Michal gti »

Z tego, co ja się dowiadywałem, jakis czs temu, to wyrejestrowac samochod można tylko, po zezłomowaniu, sprzedazy lub kradziezy. Czasowo niestety nie można.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

coz ja kiedys zrobilem tak - dostalem od kolezanki mamy za free sprawnego trabanta, rozebralem go w mak i na zlom dalem samiutka rame z nr nadwozia. zlomujesz i dopiero mozesz wyrejestrowac. chyba ze uda Ci sie zalatwic zlomowanie tak ze wytniesz sam fragment karosy z nr nadwozia i gosc Ci to przyjmie. p.s. zezlomowanie auta bez silnika lub skrzyni biegow w Z.G. kosztuje 50zl a jak u Was nie wiem
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
rafxx
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: rafxx »

wystarczy ze oddasz na złom samą karoserię z numerami. wtedy oni ci dają kwitek o zezłomowaiu na którego podstawie mozesz wyrejestrować samochód. tylko przy wyrejestrowaniu musisz powiedziec w urzędzie ze zatrzymujesz silnik wtedy oni robią notatkę w papierach, jakby policja sie przyczepiła co do jego legalnośći :)
ODPOWIEDZ