zegar

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
stanley50
Nowicjusz

zegar

Post autor: stanley50 »

Witam!
Mam problem z zegarkiem, a mianowicie nie mogę ustawić godziny tym pokrętłem od zegarka kręcę nim a wskazówki stoją w miejscu. Zegar chodzi tylko wskazuje złą godzinę. Prosze o jakieś rady jak sie do tego zabrać.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

jest temat z rysunkami made by JJ jak rozebrac deske i dobrac sie do zegara
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
stanley50
Nowicjusz

Mam zegary w ręku wyjęte, i dalej nie wiem jak się dobrać do zegarka ponieważ wygląda to jakby było nierozbieralne nie wiem czy może szbkę trzeba podwarzyć i odkleić czy może jest sposób jak to rozbebeszyć? Boję się żeby na siłę coś nie popsuć. Może ktoś się dobierał do zegarka, proszę o wskazówki
Ferguss

Post autor: Ferguss »

ktoś mi kiedyś napisał, żebym do zegarmistrza zaniósł ;)
też miałem zegarek w drobny mak i nie wiedziałem czy dobrze składam, ponieważ myślałem że pogubiłem kilka zębatek, jutro zrobię Tobie fotkę jak wygląda z boku ten mechanizm od ustawiania zegarka - może jakaś zębatka Tobie wyskoczyła etc
stanley50
Nowicjusz

"Ferguss"Byłbym wdzięczny za fotkę, ale jeszcze nie wiem jak wymontować ten zegarek z całości zegarów no bo napewno jakoś można sie tam dostać żeby wymienić np. licznik czy wskaźnik paliwa, cz też zegarek. Podejrzewam że rozbierałeś to ustroistwo i w kilku słowach napiszesz mi jak sie do tego zabrać.
Ferguss

Post autor: Ferguss »

najlepiej to poszukaj w tematach postów poradnika autorstwa Jot_Jot'a jak demontować zegary, ja dodatkowo wstawię Tobie fotkę mechanizmu i powinno się udać :)
stanley50
Nowicjusz

Praktycznie przeszukałem wszystko i znalazlem jak zdemontować daszek jak wyjąć zegary, ale nie znalazlem jak wymontować z tych zegarów poszczególne elementy takie jak właśnie zegarek, licznik i np. wskaźnik poziomu paliwa. No ale nic będę moze próbował za pomocą prób i błędów moze niczego nie połamię.
stanley50
Nowicjusz

coś nie mogę doczekać sie tej fotki mechanizmu zegarka, chyba "Ferguss" zapomniał
ODPOWIEDZ