KTO DORADZI ??? (RALLYE, OBROTY)
- lukasss
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
KTO DORADZI ??? (RALLYE, OBROTY)
mam rallye 1.3 mam wsadzony wałek rozrządu dorabiany u jakiegoś wróża z Wrocławia, bo oryginalny pękł przy rozbieraniu silnika (ponoć był uszkodzony wg fachmanów) puźniej wsadzili od zwykłej 205 1.3 autko wogóle nie jeździło w porównaniu do rallye;) , więć wysłali do tego wróża z wrocka, problem w tym że silnik mi kręći teraz około 1000 obrotów za mało czyli do 6000-6300 a powinien do 7200 wkurza mnie to i zastanawiam sie co zrobić może pobawić sie zapłonem ??? a możę ściągnąć odcięcie zapłonu jeśli sie da??? i czy to pomoże, czy czasem moge przekręcić wtedy??? co robić????
Ostatnio zmieniony 10 lip ndz, 2005 11:43 pm przez lukasss, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukasss
- Junior
to że mi robili "niezłe fachury to ja wiem" ,hm wałek chciałem kupić oryginalny tylko żę poprostu nie ma ten kto szukał części do rallye 1.3 to wie o co chodzi.odnośnie odciecia z tego co wiem było montowane, a odnośnie silnka powinien sie kręcić wyżej ale sie nie kręći a mi sie wydaje poprostu żę odcina mu zapłon ![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
Ari to kiedyś ładnie wyjaśnił: "...AX Sport i 205 Rallye, ma odcięcie i bardzo prosto je zrobić w gaźnikowym silniku również bardzo łatwo jest je usunąć. Odcięcie znajduje się na aparacie zapłonowym. Jest to ciężarek ze ślizgiem plastikowym i metalową końcówką, wyposażony w spręzynkę i mocowany do palca rozdzielacza. Wraz z nim się kręci. Gdy obroty wzrastają metalowa końcówka zwiera z masą i iskra zamiast do kabla trafia w ziemię. Ot i cała filozofia. Odcinany jest prąd a nie paliwo. Jak to ściągnąć ? Np założyć palec od 1.6 GTI albo innego jetronica. Janek_A_S musisz mieć nieoryginalny palec." ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
lukass zapytaj tego gościa czy nie ma wałka - kiedyś miał troochę części do rallye - wystwiał na Allegro nawet cały silnik TU24 chyba za 1300zł jak dobrze pamiętam... http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=134064
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
lukass zapytaj tego gościa czy nie ma wałka - kiedyś miał troochę części do rallye - wystwiał na Allegro nawet cały silnik TU24 chyba za 1300zł jak dobrze pamiętam... http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=134064
- lukasss
- Junior
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
edit:
jak to sie am dokładnie sprawa z tym palcem rozdzielacza??? ja niedawno wymieniałem na nowy, gdzie ta sprężynka i ten ciężąrek?????? w poniedziałek jade bawić sie zapłonem i by sciagnał z chęcia i sprubował ja by sie w tedy kręćił, ale nie przypominam sbie takiego ustrojstwa , sam nie rozbierałem ale przy mnie zakładali kopułke i ajkoś nić takiego chyba nie widziałem?????