Witam. Kupiłem niedawno lewka, z oznaczeń to GT. Mam tylko jeden problem, nie do końca wiem co to za silnik- bankowo 1.4 jeden 2-gardzielowy Solex oczywiscie lezak. Wydaje mi sie ze to XY8 ale ręki nie dam sobie uciąć aaa i jeszcze jedno - po numerze VIN za bardzo dojsc sie nie da bo z wynika z niego ze to jest 3-drzwiowy potworek z silniczkiem XU9J1.
Zeby bylo latwiej załączam fotke i z góry dziekuje!!!
Ferguss- a jaki masz ten gaźnik??? bo u mnie siedzi solex (1 szt. ale 2 gardła). trosze inne mamy kolektory ssące..... cholera więc dalej nie wiem dokładnie co to jest...grrr
Solex, ale że wiedzę techniczną mam na takim poziomie jak wiedza o imporcie bawełny w Brazylii i jej wpływ na stosunki z Kubą po objęciu władzy przez Fidela, to głowy za to nie dam
Blaszka- mówiłem ze juz sprawdzalem nr. nadwozia i wyszło z tego ze to 205 GTI ! a na pewno tak nie jest w rzeczywistości! nikt po fotce nie potrafi poznać?!!?!?!?
moze.... A masz moze zdjęcie takiego silniczka z BX-a?! Wstyd nie wiedziec co sie ma pod maską.... Wygląda jak XY7 ale ten kolektor na dolocie jakiś inny....
Rychu pisze:XY8 nie ma "dwóch gaźników" tylko właśnie jeden, dwugardzielowy! A więc bardzo możliwe że masz właśnie starszy model wersji GT, z silnikiem XY8!