Ubezpieczenia OC
- Yahoo
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Poszedłem do oddziału z prośbą o zaświadczenie przebiegu ubezpieczenia.molten pisze:jak to nie chcieli Ci wydac zaswiadczenia? nie ma takiej mozliwosci...
a co do AC- ubezpieczyc ubezpiecza tylko pytanie co ebdzie przy odszkodowaniu... i nie reklamuje tu pzu napewno, bo wiem ze tez u nas duzo dziwnych przypdakow...
Pani okrutnie zdziwiona i oburzona pytała mnie kilka razy, po co mi takie zaświadczenie i wpierała, że zaświadczeń nie wydają. Wytłumaczyłem jej, że koniecznie potrzebuję zaświadczenie, żeby przedstawić je w sądzie. Wkurzyła się jeszcze bardziej i przyprowadziła koleżankę, żeby mi wszystko wytłumaczyła raz jeszcze. Ta kobitka była trochę bardziej kumata, dostałem zaświadczenie ! Niestety w opisie przebiegu ubezpieczenia pominięto jeden samochód ! Miałem ich trochę, wszystkie ubezpieczałem w pzu i pamięć mnie nie zawodzi - miałem jeszcze jeden samochód, który pominięto ! Twierdzili, że oni takiego u siebie w rejestrze nie mieli i nie mają ! Nie chciało mi się już szukać w domu dowodu zawarcia polisy na to auto i właściwie dałem sobie spokój. Wiem, że firma ubezpieczająca ma obowiązek wystawić takie zaświadczenie, ale zalecieli sobie w kulki i tyle. Nie wiem jaki mieli w tym cel .... no i jeszcze jeden samochód po drodze gdzieś wsiąkło - to już chyba efekt tego bałaganu.
Co do wypłat odszkodowań z AC - słyszałem, że w pzu jest całkiem nieźle, a w innych firmach ? Trudno powiedzieć.
- molten
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: --/ Laguna III
dziwne ze byly problemy z wydaniem, ale ginac samochody sporadycznie gina, szczegolnie w starych systemach informatycznych jest wiele bledow- a to ktos na zle nazwisko wprowadzil dane, a to na zly nr rej, itd itd...
co do odszkodowan w innych- moi znajomi ubezpieczyli w tym roku ac w hestii, wyszlo im 500zl taniej niz w pzu. mieli niestety szkode- wycena byla dwukrotna po interwencjach, a i tak sa jakies 4 tys w plecy (ze wzgl na niska wycene)... slyszalem tez ze kiepsko sprawy tego typu w linku wygladaja...
co do odszkodowan w innych- moi znajomi ubezpieczyli w tym roku ac w hestii, wyszlo im 500zl taniej niz w pzu. mieli niestety szkode- wycena byla dwukrotna po interwencjach, a i tak sa jakies 4 tys w plecy (ze wzgl na niska wycene)... slyszalem tez ze kiepsko sprawy tego typu w linku wygladaja...
- simonszop
- Junior
- Kontakt:
ja jestem ubezpieczony w Tryg`u, jak narazie zadnych problemow
z nimi nie mam - regularnie przysylaja przypomnienia o zaplacie
Ja wykonalem taki knif:
ojciec ma 60% znizek na swoje OC w PZU
z ostatnim kwitkiem z PZU poszlismy do Tryg`u i z miejsca dali
tyle samo znizek na Puga (ktorego jestem wspolwlascicielem)
ktos moze spytac czemu w takim razie w PZU Puga nie ubezpieczylem ?!
wiec dlatego, ze gdybym przypadkiem gdzies stuknal (odpukac)
to ojciec w PZU nie traci znizek, bo w Polsce nie ma centralnego rejestru
wypadkow a ubezpieczalnie nie przesylaja sobie
informacji o wypadkach swoich klientow hehe
p.s. zdaje mi sie ze bardzo podobny temat juz byl kiedys..
z nimi nie mam - regularnie przysylaja przypomnienia o zaplacie
Ja wykonalem taki knif:
ojciec ma 60% znizek na swoje OC w PZU
z ostatnim kwitkiem z PZU poszlismy do Tryg`u i z miejsca dali
tyle samo znizek na Puga (ktorego jestem wspolwlascicielem)
ktos moze spytac czemu w takim razie w PZU Puga nie ubezpieczylem ?!
wiec dlatego, ze gdybym przypadkiem gdzies stuknal (odpukac)
to ojciec w PZU nie traci znizek, bo w Polsce nie ma centralnego rejestru
wypadkow a ubezpieczalnie nie przesylaja sobie
informacji o wypadkach swoich klientow hehe
p.s. zdaje mi sie ze bardzo podobny temat juz byl kiedys..