3 pytania do...
3 pytania do...
1. W jaki sposób można przerobic meczanizm wycieraczek tak by byla 1 i obslugiwala całą szybe?
2. Czy do 1.1 mozna wpasowac licznik od gti lub innego z obrotomierzem?
3. Mam panoramiczny szyber dach ale raptem cos mu odwaliło i nie chce sie otwierac - nie zasysają powietrza uszczelki odpuszczające szybe. Co można na to poradzić?
Jesli ktos zna odpowiedzi na moje pytania to prosze o pomoc....
2. Czy do 1.1 mozna wpasowac licznik od gti lub innego z obrotomierzem?
3. Mam panoramiczny szyber dach ale raptem cos mu odwaliło i nie chce sie otwierac - nie zasysają powietrza uszczelki odpuszczające szybe. Co można na to poradzić?
Jesli ktos zna odpowiedzi na moje pytania to prosze o pomoc....
-
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: 3 pytania do...
1. przelozyc mechanizm od fiata uno...
2. pewnei ze mozna przelozyc - wiekszosc polaczen powinno pasowac...z obrotomierzem moze byc problem - ale znajdz na sciezkach wyprowadzenie sygnalu na obrotomierz...wtedy bedzie ok.
2. pewnei ze mozna przelozyc - wiekszosc polaczen powinno pasowac...z obrotomierzem moze byc problem - ale znajdz na sciezkach wyprowadzenie sygnalu na obrotomierz...wtedy bedzie ok.
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
-
- Uzalezniony
- Kontakt:
Ma za maly zakres ruchu - trzeba by kombinowac z przekladnia - a od uno to praktycznie gotowiec...ariel pisze:Dzieki za rady. Ale licznik chyba trzeba wstawic z plastikiem, no nie?A ja mam całkiem czarna deche i nie wiem czy w tych wersjach z obrotomieżem występował taki kolor deski.......... A starego silnika od wycieraczek nie można jakos wyregulowac????
P309 GTI 1.9 "Rallye"
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Wycieraczke możesz zamontować z Citroena BX. Potrzebna jest tylko mała przeróbka metalowego wysięgnika. Sprawdzone.
http://www.205gti.com/techruitenwisUK.htm
http://www.205gti.com/techruitenwisUK.htm
zegary oczywiście musisz mieć z daszkiem bo są wyższe,po drugie połączenia też nie tak odrazu pasują-trzeba kombinować, po trzecie przydałby się też kosz pod zegary-taki plastik- w nim siedzi linka prędkościomierza i w gti jest w innym miejscu. Wiem wszystko bo to robiłem. Bez kosza może się obejść,kable też są do zrobienia a daszka w innym kolorze niż czarny jeszcze nie widziałem:)
Moi koledzy bawili się w przerabianie wycieraczek na pojedynczą i nie powiem, żeby gorzej zbierały... A z resztą zawsze chciałem mieć 1 wycieraczkę na sztorc bo musze przyznac, że zaj*** rasowo dla mnie to wygląda.Każdy ma swój styl... Mi akurat bardzo odpowiada niemiecka szkoła tuningu - max gleba, szerokie felgi i opony i oczywiscie ta wycieraczka......na stronce podanej przez PARA widac wyraźnie że taka wycieraczka gorzej zbiera z szyby ( mniejsza powierzchnia czyszczona) a i sam jej widok nie jest jakiś rewelacyjny więc nie bardzo wiem po co to robić , ale to nie moja sprawa.
Ale w Mec124 to ona tak dziwnie chodzi Oprocz tego, ze na boki to jeszcze 2 razy sie podnosi - dlatego czysci wiecej szyby i to tam, gdzie trzeba. Taki rozwiazanie jest superanckie. Chociaz na moj gust, to 2 wycieraczki chyba szybciej sprzataja niz 1 (bo jedna musi wiecej drogi pokonac - jest wieksza itp), ale tak mi sie tylko wydaje...nadia pisze:a potem przyeżdżasz do 3 miasta i nażekasz na dziury to kwestja gustu z ta wycieraczka. a jedyna pojedyncza która dobrzw czyściła i do tego duża powierzchnie to był w merolu np.124 ale tam ona szła tak jakby pofali przez co dochodziła do skrajów szyby
- ZoNNk
- Junior
ta wycieraczka w mesku sciera elegancko i predkosc jest wystarczajaca wiem bo własnie tata ma meskaGustaf pisze:Ale w Mec124 to ona tak dziwnie chodzi Oprocz tego, ze na boki to jeszcze 2 razy sie podnosi - dlatego czysci wiecej szyby i to tam, gdzie trzeba. Taki rozwiazanie jest superanckie. Chociaz na moj gust, to 2 wycieraczki chyba szybciej sprzataja niz 1 (bo jedna musi wiecej drogi pokonac - jest wieksza itp), ale tak mi sie tylko wydaje...nadia pisze:a potem przyeżdżasz do 3 miasta i nażekasz na dziury to kwestja gustu z ta wycieraczka. a jedyna pojedyncza która dobrzw czyściła i do tego duża powierzchnie to był w merolu np.124 ale tam ona szła tak jakby pofali przez co dochodziła do skrajów szyby
1.6 GTI 85 BIELUTeńkI ;]