Witam wszystkich, jako nowy na forum na poczatku chciałbym wszystkich pozdrowic. A teraz do rzeczy
Od jakiegoś czasu słysze syczenie dochodzące spod pedału hamulca, z tego co zdążyłem zobaczyć to jest prawdopodobnie rozszczelnienie gumu która jest na końcu pedału (gdy przemiesciłem lekko te gume ręka syczenia ustało), i teraz moje pytanie, co z tym zrobić?? co ewentualnie kupić i czy zrobie to sam czy potrzebuje pomocy mechanik?? A tak prz okazji to czy ktos może piolecic w miare rzetelny warsztat gdzie mógłbym robić swojego peugeocika (poki co nie mam dobrych wrażeniem po wizytach u "pseudo mechaników"?? sam nie zawsze mam czas na grzebanie a po drugie moja wiedza z zakresu techniki i budowy samochodu jest ograniczona , to by było na tyle, wybaczcie mi jeśli cos napisałem niezrozumiale ale po prostu czasem nie wiem jak pewne rzeczy w moim samochodziku nazwac
Z góry dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam
PS>peugeot 205 "84r, silnik 1,9D (kiedyś 1,8D)
PS2>chciałbym dodac tez że po kilku nacisnieciach na pedał hamulca lekko zaczynają blokowac sie przednie hamulce, pomaga krótki postój na zgaszonym ślinkiku, czy to tez jest wina owego syczenia??
syczący hamulec + kilka pytanek
- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Sprawdz przewody podcisnieniowe ktore ida do serwa - to pewnie one tak sycza... a jak sa zle podlaczone to moga i hamulce blokowac.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora