co to za model 205?

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
majpio

Post autor: majpio »

ty masz raczej 100 KM bo znajomy co ma taką sama furke miał w dowodzie 75kW czyli wg. ciebie to 100KM
Gość

Post autor: Gość »

mechanik powiedział że to jest wielopunktowy wtrysk :D ciekawe jak jest naprawde :?:
po waszych rozważaniach niedługo bede się zastanawiała czy przypadkiem nie jeżdże maluchem, przerobionym jak w reklamie puga 206 ( 3 razy o ściane dwa razy młotem i z malucha 205 jak malowana, tylko skąd ja wytrzasne słonia żeby usiadł na maske....) :D :D :D
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: ZoNNk »

to ze ma wielpounktowy wtrysk widac odrazu na załączonym zdjeciu tylko jest jeszcze kwestia jaki dokładnie to jest wtrysk
1.6 GTI 85 BIELUTeńkI ;]
Gość

skoro widać że to jest wielopunktowy to nie może mieć 100KM bo tam jest jednopunktowy, przynajmiej ja to tak zrozumiałam :)
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

moze moze bo i 1 (102) i 2 (122) i nawet 3 (128) jest wielopunktowy
1.6 GTI 85 BIELUTeńkI ;]
Gość

acha :cry:
a ja już się cieszyłam :cry: :cry: a tak całkiem serio to jutro sprawdze numery na komputerze to może będzie coś więcej wiadomo

A I JUTRO W KOŃCU ODBIERAM AUTKO!!!!! :D :D :D
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

a wiec jest tak silnik
102 km xu9j1 ma wtrysk lu2-jetronic
120 km xu9jaz ma wtrysk motronik m 1.3
128 km xu9ja ma wtrysk le2 jetronic
1.6 GTI 85 BIELUTeńkI ;]
Gość

a czy po numerach silnika nie można dojść jaki to silnik? bo po numerze VIN też nie do końca się udało bo jest ADF4 a powinno być ADF2 .
w sumie to nie ma większego znaczenia ale tak z czystej ciekawości chciałam wiedzieć
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Widze ze macie problemy...

Nadia podaj mi numery:

Aparatu zaplonowego i jego typ (JGFU4 czy M161E)

Przeplywomierza powietrza (oraz kat ustawiana zaplonu, o ile jest na nalepce)

I mysle ze bede w stanie pomoc.

Na kompie nie masz co sprawdzac, bo nie bedziesz tam miala napisane jaki to wtrysk, jedynie numer kompa... ktory w sumie tez moze sie przydac! Aaa i zapamietaj kolor naklejki to tez moze duzo powiedziec.

Dla wyjasnienia:

Aparat zaplonowy - to takie okragle, gdzie jest nalozona czerwona kopulka, a do niej przyczepione sa kable (odczyt moze byc ciezki!!)

Przpylowmierz powietrza - takie cos z czarna duza prostokatna pokrywa, jest to kolo akumulatora.

Aha - mechanik moze sprawdzic czy masz Sonde Lambda (w kolektorze wydechowym - z tylu silnika) ... to tez baaardzo duuuzo moze powiedziec!!

BTW:
75KW to nie 100KM tylko 97,5 KM :)
Ostatnio zmieniony 02 gru wt, 2003 11:44 pm przez Kaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Aha ... Nadia.. wymien przewod paliwowy - ten laczacy filtr paliwa z szyna wtryskow... widze ze cos tam masz klejone... a z tym nie ma zartow! W takim przewodzie jest cisnienie 3bary... a benzynka tez lubi co nieco wyplukac :)

Wiec radze wsadzic nowke! chyba 12zl/metr... przewod paliwowy o srednicy chyba 8mm

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Gość

Kaktus pisze:Widze ze macie problemy...

Dla wyjasnienia:

Aparat zaplonowy - to takie okragle, gdzie jest nalozona czerwona kopulka, a do niej przyczepione sa kable (odczyt moze byc ciezki!!)

Przpylowmierz powietrza - takie cos z czarna duza prostokatna pokrywa, jest to kolo akumulatora.

Aha - mechanik moze sprawdzic czy masz Sonde Lambda (w kolektorze wydechowym - z tylu silnika) ... to tez baaardzo duuuzo moze powiedziec!!

BTW:
75KW to nie 100KM tylko 97,5 KM :)

dzikuje za kompletne wyjasnienia kształtu i kolorow tego wszystkiego to-duzo wyjasni.....ciekawe czy wszystkim tak tlumaczysz czy tylko kobietom :D (inna sprawa, ze gdybys nie wyjasnil to nic bym nie znalazla- tyle tam kształtow i kolorow...................) :D

a tak poza tym to 75kW to sie rowna dokladnie 100,57665KM (nie to ze sie czepiam ale taka jest prawda) :D :D tak zle to do konca ze mna nie jest :D
Gość

Kaktus pisze:Aha ... Nadia.. wymien przewod paliwowy - ten laczacy filtr paliwa z szyna wtryskow... widze ze cos tam masz klejone... a z tym nie ma zartow! W takim przewodzie jest cisnienie 3bary... a benzynka tez lubi co nieco wyplukac :)

Wiec radze wsadzic nowke! chyba 12zl/metr... przewod paliwowy o srednicy chyba 8mm
dzieki postaram sie wymienic jak najszybciej, dzieki za rade, tylko powiedz ktory to przewod bo tam jest sporo poklejone :D :D :D (poprzedni własciciel uwielbial tasme klejaca i inne takie innowacje wprowadzac!!!) :D q
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

nadia pisze:
Kaktus pisze:Aha ... Nadia.. wymien przewod paliwowy - ten laczacy filtr paliwa z szyna wtryskow... widze ze cos tam masz klejone... a z tym nie ma zartow! W takim przewodzie jest cisnienie 3bary... a benzynka tez lubi co nieco wyplukac :)

dzieki postaram sie wymienic jak najszybciej, dzieki za rade, tylko powiedz ktory to przewod bo tam jest sporo poklejone :D :D :D (poprzedni własciciel uwielbial tasme klejaca i inne takie innowacje wprowadzac!!!) :D q
Ten poklejony zielona tasma klejaca...
z przodu silnika masz wielki kolektor ssacy (taki aluminiowy twor polokragly) do niego wchodza tuz przy silniku 4ry wtryskiwacze
Wtryskiwacze sa polaczone z listwa wtryskow - taki prostokatny w przekroju pret idacy w poprzek silnika....
Po jego ptrawej stronie wchodzi przewod cisnieniowy benzyny - to ten oklejony zielona tasma...
obejrzyj go dokladnie, dlaczego jest owiniety tasma - jesli to z powodow estetycznych to spoko ale jesli ma jakies przetarcia lub znamiona pekniec - WYMIENIC!
BTW...witam Panią :)
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
Gość

Mav309
jak tylko wzejdzie słońce wskakuje w specjalnie na tę okazje kupiony uniform (ciekawe czy w zielonym mi do twarzy? :lol: ) i pedze do Auta poszukać tego o czym mówiłeś, mam nadzieje że przed zmierzchem zdąże odszukać i napisze co znalazłam :D :D
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Nadia ja tak tlumacze kazdemu :) kto jest jeszcze "zielony" jezeli chodzi o te "dziwaczne" francuskie silniczki ;) Ale uwierz mi, ze predzej czy pozniej bedziesz wiedziala wszystko o swoim lewku. To samochody bardzo fajne, i bardzo "wdzieczne" ale lubia jak sie o nie dba. To takie moje spostrzezenie ;)

A co do KW to przyznaje ci racje :-) Bo w pamieci sobie policzylem 75x1,3 ... a przeciez trzeba pomnozyc przez 1,34 ... :)

To czekam na te numerki i nazwy :)

ODPOWIEDZ