spryskiwacz
- TOMBIKE
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
spryskiwacz
Od momentu jak kupiłem auto nie działał spryskiwacz przedniej szyby, co i jak sprawdzić żeby to naprawić? Są jakieś bezpieczniki? skąd biegną kabelki do tego silniczka? Pomóżcie i powiedzcie jak czytać schematy z Haynesa? Nie chce przeżywać zimy bez spryskiwacza, to morderstwo
-
- Uzalezniony
- Kontakt:
To jest bardzo prawdopodobne...u kumpla w 309 tak byloZoNNk pisze:sprawdz moze nie działa ci pompka od spryskiwacza jest przy samym zbiorniczku
a skoro jestesmy przy tym temacie u mnie w czasie psikniecia działa sam spryskiwacz bez wycieraczki i nie mam 1 biegu wyciaraczek co moze byc przyczyną?? wadliwa wajcha od włącznika?
A co do spryskiwacza - podpiac sie bezposrednio pod pompke wody w zbiorniku i problem z glowy
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
-
- Uzalezniony
- Kontakt:
Nie chce mi sie lezc do puga i zagladac...ale jakie kolory maja kable?TOMBIKE pisze:czy zeby wogóle sprawdzic czy ta pompka działa moge ją na skróty podłączyć do akumulatora? Jeśli tak To gdzie jest "+" a gdzie "-" W pompce gniazda na kable tworzą literke T Czy + to daszek czy trzonek ?? hehe ciekawe czy ktoś to skumał:)
P309 GTI 1.9 "Rallye"
sprawdz czy masz mase!!! jest przy chłodnicy z lewej strony!!!!Mav309 pisze:Nie chce mi sie lezc do puga i zagladac...ale jakie kolory maja kable?TOMBIKE pisze:czy zeby wogóle sprawdzic czy ta pompka działa moge ją na skróty podłączyć do akumulatora? Jeśli tak To gdzie jest "+" a gdzie "-" W pompce gniazda na kable tworzą literke T Czy + to daszek czy trzonek ?? hehe ciekawe czy ktoś to skumał:)
-
- Uzalezniony
- Kontakt:
Ale leci caly czas mocnym strumieniem?nadia pisze:witam!
a u mnie jeszcze wczoraj działał normalnie, potem przestał płyn lecieć z lewego ( czyli od kierowcy) a zupełnie pod wieczór zaczął lecieć tylko jak się pociągnie dźwigienke, przez moment, a trzymanie jej w pozycji w której powinno cały czas leciec nic nie daje.
Bo moze to glupie ale u mnie taki efekt jest jak sie konczy plyn (tylko mi nie zmyj glowy )
W innym przypadku konczy ci sie przelacznik zespolony - na francuskim szrocie do kupienia za ok 10-15 zl... (czyli kupujesz cala prawa wajche)
P309 GTI 1.9 "Rallye"
- TOMBIKE
- Uzalezniony
odnośnie tej masy........to zielony kabelek....właśnie musiałem rozpruć całą wiązke i dotarlem po kabelku wlasnie w tamto miejsce przy chlodnicy, do takiej wtyczki zasłonionej szczelnie woreczkiem, najdziwniejsze ze ten kabel był cały ogołocony z izolacji, musialo być jakies spiecie czy cos bo koszukla po prostu z niego zeszła. hehe i ktos zrobil na skroty i podlaczyl do "-" w akumulatorze, musialo dzialac ale przestalo Aha, a 2 kabel jest bialy i idzie w inna strone,chyba do przełącznika na kierownicy..... Czemu doszlo do spiecia? Pewnie pompka poszla sie.....******
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
Nadia wez igle, i przeczysc te "dysze" na pewno one sa walniete.... innej opcji nie ma, bo obydwie dysze sa podlaczone do jednego przewodu.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
-
- Uzalezniony
- Kontakt:
Nic nowego...latem to nawet przyjemnie jest...nadia pisze:jjjeeeeeezzzuuu....czyli przeprowadzam się do puga......
Wszyscy na osiedlu mnie znaja, wszystkie żule jak nie maja z kim pogadac to ida do czarnego peugeota z wielka antena na dachu - tam zawsze ktos siedzi, badz lezy pod samochodem
sprobuj zdjac wezyki z zapchanej dyszy...zobaczysz jak ladnie sika jesli tak bedzie - trzeba przedmuchac dysze - sprezonym powietrzem np na stacji benzynowej. albo podlubac igielka...
BTW...masz juz imie dla peugeocika?
P309 GTI 1.9 "Rallye"