Witam,
przestał mi działać wentylator, podczas jazdy w mieście temperatura dochodzi do 100 C i włącza się kontrolka STOP...
Sam wentylator działa, ale nie mam zielonego pojęcia gdzie szukać czujnika... Mógłbym prosić o jakieś sugestie od czego w ogóle zacząć i czy jest to bardzo poważna usterka ?
Wątek o wentylatorze czytałem, tylko jeszcze słabo znam swój samochód
Mój silnik to TU3S
Dzięki serdeczne za pomoc ! najgorzej, że nie wiem za bardzo czego szukam, ale chyba jakoś sobie poradzę
Martwi mnie to, bo wyjazd mi się szykuje... czy ew. naprawa niedziałającego wentylatora to poważna sprawa, czy raczej każdy mechanik powinien sobie poradzić ?
Już wiem wszystko !
Ściągnąłem książkę o naprawie 205 Gdybym to zrobił wcześniej, nie byłoby pytania... W każdym bądź razie jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc i wyrozumiałość dla nowego, który przygodę z Peugeotem dopiero zaczyna
Mam pytanko: Czy jak odkręcę ten włącznik wentylatora (u mnie w dieselku jest po lewej stronie chłodnicy- patrząc zza kierownicy) to popłynie mi płyn chłodniczy z góry chłodnicy ? czy ten włącznik tylko się styka metalem i mi płyn sie nie poleje.