najgorszym tematem jest to, że jak masz kilka aut na jednego właściciela i jednym zrobisz dzwona ze swojej winy to zabierają zniżki na wszystkie samochody - szok
OZzi pisze:.Z tego co wiem w Warcie by bylo jeszcze taniej..
W Warcie za 1.4 (przy 60%zniżki i zwyżce za wiek) płacę 602zł, ale teraz przenoszę się do jakiejś byle jakiej firmy, bo to przecież nie mój interes czy i jak komuś moja firma zapłaci, niech się inni użerają
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Ja jestem ubezpieczony w Generali jeśli chodzi o OC i na szczęście nie było ono potrzebne, ale raz dostałem strzała od kolesia ubezpieczonego w Generali no i problemów nie robili tyle, że mają trochę ociągających się rzeczoznawców, natomiast AC mam w PZU i już dwa razy robiłem z AC naprawę w tym roku i powiem tyle - jeśli chcecie żeby obeszło się bez nerwów i czekania to najlepiej jest oddać auto do warsztatu i tam skierować rzeczoznawcę bo oni w tych swoich pseudo warsztacikach oceniają szkodę tylko od strony zewnętrznej, a już nie sprawdzą czy np. pas przedni nie jest uszkodzony itp. itd.
BubuPN pisze: jeśli chcecie żeby obeszło się bez nerwów i czekania to najlepiej jest oddać auto do warsztatu i tam skierować rzeczoznawcę bo oni w tych swoich pseudo warsztacikach oceniają szkodę tylko od strony zewnętrznej, a już nie sprawdzą czy np. pas przedni nie jest uszkodzony itp. itd.
To jest normalne - przeciez rzecoznawca nie moze na oko stwierdzic czy cos jest do wymiany nie widząc tego rozebranego
Yahoo pisze:najgorszym tematem jest to, że jak masz kilka aut na jednego właściciela i jednym zrobisz dzwona ze swojej winy to zabierają zniżki na wszystkie samochody - szok
Z tego co się orientuję (a niestety w zeszłym roku nabrałem pewnej wprawy ) wg nowych przepisów w takim przypadku przepada zniżka tylko na ten konkretny uszkodzony samochód.
Piweł pisze:
Z tego co się orientuję (a niestety w zeszłym roku nabrałem pewnej wprawy ) wg nowych przepisów w takim przypadku przepada zniżka tylko na ten konkretny uszkodzony samochód.
Niesttey żle sie orientujesz- taka sytuacja moze miec miejsce tylko wtedy kiedy masz indywidualny tok ubezpieczenia. Moze jednak taka sprawa umknac gdy ma sie auta dwa ubezpieczone w roznych ubezpieczalniach...
Co do OC- ja place w Łodzi za 1.1 za caly rok 313 zł (nie ma jak dodatkowa znizka pracownicza :] ) + 124zł za AC.
W Wawie za pół roku płacę 591pln w PZU ze zniżką na 30% bo samochód mam na współwłasność...tak płaciłbym 30% więcej od podstawy w sumie rocznie płacę niecałe 1200pln za OC 1.9GTI...złodzieje