zywotnosc auta z LPG

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Ferguss

Post autor: Ferguss »

Ja powiem tak: do gazu byłem jakoś nastawiony negatywnie, ale od kiedy w firmowych autach coraz częściej montuje się gaz i nie czuć różnicy w jeździe, to postanowiłem kupić od kolegi z klubu (Fitali - pozdro 8) ) instalkę gazową (łącznie z montażem :)). Żeby Was bardziej wkurzyć to zaznaczę, że full instalkę kupiłem za 300zł :mrgreen:

I wiecie co? Z Poznania miałem okazję przetestować autko i jest rewelka - idzie lepiej niż na bezynie, a koszt mojej podróży powrotnej to niecałe 20zł, zaznaczając że jadąc do kolegi spaliłem paliwa za 70zł.

I tak reasumując to robiąc prywatnym autkiem ok 1200km miesięcznie (przy spalaniu ok. 8l/100km) na paliwo wydałbym ok. 420zł, a jeżdżąc na gazie wydam ok. 205zł.

W miesiącu to oszczędność ponad 200zł, a w skali roku to 2600zł zostaje do mojej dyspozycji. Nawet niech to LPG rozpieprzy mi silnik, to i tak naprawię go maksymalnie za 1000zł, ale i tak 1600zł zostaje u mnie :mrgreen:
invictus

Post autor: invictus »

Hehe -no jakbym dostal sekwencje do 500 zl to tez bym zalozyl ale 3500 mi sie nie usmiecha wiec gazu nie zaloze 8)
Ferguss

można już dostać instalkę za 600 zełka :mrgreen:
invictus

Chyba jakas uszkodzona albo bez czegostam :wink:
Ferguss

komplet Invictus do gaźnika
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Yahoo »

....a do gaźnika :D myślałem, że sekwencja 8)
invictus

no ja tez i juz zaczalem liczyc kase :mrgreen:
Ferguss

napiszcie mi na PW jakie macie silniki, to może coś dla was z papiarami załatwię, bo wiem że znajomy miał 2 kompletne instalacje do papierami, które napewno nie pasowały do gaźnika - chciał za nie 600zł/sztuka
ww296

Post autor: ww296 »

invictus pisze:Wlasnie to ostatnie -czyli temp to zalezy glownie od liczby oktanowej. I o to mi chodzilo. I faktycznie w nowym/ full sprawnym silniku jest jak mowisz ze smarowaniem ale w tych co my mamy... :roll:
ostatnie cxzyli temperatura spalania zalezy od tego jaka jest mieszanka co WYRAZNIE NAPISALEM.
jesli masz wielopunktowy wtrysk paliwa to zaloz regulator cisnieniaod jednopunktu, odepniji lambde i jezdzij - auto bedzie jezdzic - nawet nie az tak duzo gorzej ale taka jazde - na ubogiej mieszance mozna porownac od zle doregulowanej/dobranej instalacji lpg.

PS. interesuje mnie zakup nowego lub uzywanego ale 100 % sprawnego reduktora do gazu z wydajnoscia "super" (taki jest opis na niektorych) a najchetniej reduktor BRC model at90 140 KW

instalka wtrysku(oczywiscie czesci bez montazu) w cenie okolo 1000 - 1500 zł (moze byc bez butli, ale z wielozaworem i pompa) tez moglaby mnie powaznie zainteresowac
invictus

Tak -od tego zalezy temp spalania, ale od liczby oktanowej rowniez -w mniejszym stopniu
Awatar użytkownika
FITALI
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 2378984
Kontakt:

Post autor: FITALI »

a ja mam gaz i nie narzekam 7 litrow w miescie silnik 1.1 4 biegi mysle ze to ok spalanie... :mrgreen:
606 480 874 505 250 382 INFO GG 2378984
http://www.peugeot205.pl/index.php?modu ... ik&id=1199
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Yahoo »

jak najbardziej ok :!: :)
ODPOWIEDZ