a ja w miejscu ograniczenia do 30 jechalem chyba 60 i mi fotke machneli - ale ze nie byl to radar z policji tylko ze strazy miejskiej to sprawa załatwiona ale swoja droga to juz przesada robic ograniczenia do 30 gdzie jadac 90 czy tym bardziej 50 nic by sie nie stalo i stawiac specialnie radar
no coz na trasie krajowej nr 3 jest odcinek krotki gdzie jest ograniczenie 40km/h ....
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
ano tak bywa :D Policja zawsze stoi z radarem w jakiś takich miejscach bez sensu gdzie spokojnie mozna jechać 90 a tam 30 albo 50 na czymś musza zarabiać
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
kurna też mam taki jeden odcinek jak do rodziców jadę, kilka szybkich prostych i łuków, a tam ograniczenie do 40km/h i w dodatku mają się skubańce gdzie ukryć.... mam nadzieję, że tam mnie nie dorwą bo bym miał czterokrotne przekroczenie
W miescie mnie nie ucapia , na drodze do poznania rowniez, -a to moje zwykle trasy, gorzej z innymi miejscowkami -dobrze ze jeszcze ludzie mrugaja
Ja rozumiem ograniczenia w miescie i na trasie ze wzgledu na zakrety i uszkodzenia nawierzchni, ale na prostych nowopolozonych odcinkach powinno byc jak na autostradzie, a na autostradzie free -jak na autobahnie. Ew ograniczenia powinny byc podparte tak jak na owym autobahnie tabliczka typu "w czasie opadow" itp. Bo inaczej tylko kazdy sie pcha i wyprzedza na sile "bo pozniej nie bedzie mogl". Przez te ograniczenia to w sumie jest jeszcze bardziej niebezpiecznie bo nikt nie patrzy na droge tylko wypatruje smerfy w krzakach
kurcze dzisiaj widziałem czad motyw będąc na pogrzebie, otóż kawałek przed bramą cmentarną jest taki jakby mini tunelik dla przechodniów gdyż powyżej są tory kolejowe i w tym tuneliku na murze jest napisane sprayem - KONIEC ŚWIATA 100M i strzałka w stronę bramy cmentarnej
no ten odcinek 40km/h ma dlugosc moze 300m wiec nie jest zle ale faktycznie mniejsce takie ze lepiej nie pedzic bo dwa lukie obok domy tak wiec jak ktos wyskoczy na ulice to juz karambol.
poza tym tam akurat korkow nie ma jest to ROSIN miedzy Swiebodzinem a Zielona Gora.
p.s. a moze by tak zmienic nazwe tego dzialu na jakis konkretniejszy ??
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.