Remont mojej 205-ki :)
-
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
Remont mojej 205-ki :)
A więc zaczęło się od wymiany sprzęgła, ale jak rozkreciłem już półosie, wyciągnąłem skrzynie, to aż żal byłoby nie wyciągnąc silnika, jako że cała komora była zalana olejem ze wspomagania (tak autko kupiłem) jak już wyszedł silnik to stwierdziłem, że warto byłoby powymieniac przewody hamulcowe, zrobic belkę, powymieniac łapy silnika i skrzyni (żadna nie była cała), kupic odboje i ogólnie lista straszna, wiec jak już robic to do końca, auto rozebrałem praktycznie całe, jeszcze tylko został dach i przednia szyba (klapa to formalnośc ), po tym całośc idzie do obspawania, montuje klatkę bezpieczeństwa no i lakierka, i teraz sam nie wiem, czy robic na biało a'la rally czy czerwony (auto na kjsy itp, może póżniej rajdy), może jakieś pomysły będę co jakiś czas uzupełniał nowymi fotkami to będzie widac co i jak
- Załączniki
-
- DSC00008.JPG (73.08 KiB) Przejrzano 2878 razy
-
- DSC00010.JPG (56.69 KiB) Przejrzano 2880 razy
-
- DSC00011.JPG (69.12 KiB) Przejrzano 2880 razy
-
- DSC00021.JPG (52.65 KiB) Przejrzano 2880 razy
-
- DSC00015.JPG (49.3 KiB) Przejrzano 2880 razy
Pug 205 1.9 GTI - B-Grupa powraca
- Michal
- Junior
- Kontakt:
Manson, jak chcesz go pozniej ladnie okleic to maluj na bialo - kolor uniwersalny do oklejania, zawsze ladnie wychodzi... A jezeli chcesz miec ladne autko z klata to czerwony... Chociaz ja bym pomalowal na bialo
Tylko jak Cie prosze, zrob mu porzadna klate z krzyzem z tylu i w drzwiach A nie jakas lipe, jak widze czasami
Tylko jak Cie prosze, zrob mu porzadna klate z krzyzem z tylu i w drzwiach A nie jakas lipe, jak widze czasami
- waldemarek_b
- Junior
-
- Nowicjusz
hehe no wlasnie, bialy to brak koloru, ale chyba tak juz bedzie cos o kosztach napisze pozniej, tyle ze ja robie wszystko sam, lacznie z przygotowaniem budy do lakierowania, lakierowanie po znajomosci no i klatka przez profi spawacza z papierami ale tez nie w zakladzie, wiec ogolnie to bedzie tanio, ale narazie to tak: komplet tarcz ATE ~ 400 zl, bilstein B6 na tyl 600 zl, Koni Sport na przod uzywki 200 zł, sprzęgło 280 zł, stożek 120 zł, poduchy mcphersona + simmeringi polosi ~50 zł, tyle narazie mam bo troche inaczej to mialo wygladac, na koniec zrobie pelna liste to bedzie wiadomo co i jak
Pug 205 1.9 GTI - B-Grupa powraca
- NMike
- Uzalezniony
Tu masz plan i miejsca do obspawania0 żebyś nie szukał http://www.gtrallyteam.nl/PaginaView.as ... -1&LngId=1
Widze, że zaczynasz podobnie jak ja - tylko mi na razie klatka nie jest potrzebna i zostawiłem sobie w środku troche luksusu
Jeśli chodzi o tanie części, to mam dostęp do takich od Mateo - nowych.
A używki to zalegają u mnie
Widze, że zaczynasz podobnie jak ja - tylko mi na razie klatka nie jest potrzebna i zostawiłem sobie w środku troche luksusu
Jeśli chodzi o tanie części, to mam dostęp do takich od Mateo - nowych.
A używki to zalegają u mnie
Peugeot 205 1,6 GTi