problem z kolumną mcpersona z gti w xs-ie

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
martinop
Uzalezniony
Posiadany PUG: Peugeot 107

problem z kolumną mcpersona z gti w xs-ie

Post autor: martinop »

Witajcie, pisze z powodu takiej sprawy. mam kompletne kolumny mcpersona z gti i chce je założyć do mojego xs-a . Mechanik rozebral mi te kolumny bym mógł dokładnie je oczyścić, wymienić gumy i łożyska, lecz mechanik powiedział mi że nie warto tego zakladać bo za pól roku będe miał zawieszenie do remontu. Po częsci ma racje że zawieszenie będzie trochę twardsze i będzie bardziej cierpiało ale od razu remont za pól roku? Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia z tym związane to piszcie. Pozdrawiam
p.s. czy spręzyny z gti 1.6 i 1.9 się czymś różnią , bo znajomy od którego mam te kolumny powiedzial że to są te niższe spręzyny. Czy isniały dwa typy??
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Yahoo »

co powiedział :?: zawieszenie do remontu za pół roku :?: ciekawe jaka miała by być to przyczyna :?
invictus

Post autor: invictus »

Ja wiem!!
On wie ze nie umie tego zlozyc i sie zabezpiecza 8)
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

pozdrów mechanika od nas :)
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
Awatar użytkownika
martinop
Uzalezniony
Posiadany PUG: Peugeot 107

Post autor: martinop »

nie ma sprawy, pozdrowie, poza tym to musialbym nie byc sobą żeby tego nie wsadzić do mojego peugeota. Jeżeli wszystko się uda to za około miesiąc autko będzie zrobione. Już się ciesze :D .
Awatar użytkownika
NMike
Uzalezniony

Post autor: NMike »

Hehe, mechanik amator :W
Peugeot 205 1,6 GTi :-)
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony

Post autor: Yahoo »

jasne, ściemnia i tyle - nic nie ma prawa się popsuć :!: pozdrowionka panie mechaniku :W
rafi

Post autor: rafi »

Zmień mechanika,jak założysz te kolumny to otwór na łącznik stabilizatora pozostanie pusty ale to nie problem.
Sprężyny z 1.6 a 1.9 niczym się nie różnią przynajmniej wzrokowo :wink:
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
Numer Gadu-gadu: 6446898
Kontakt:

To nie tak do końca

Post autor: Lord Devil »

Po części mechanik ma racje. Po pierwsze zawieszenie od GTi a pozostałych wersji to duza róznica. Największym problemem są wachacze prętowe. Miałem założone kolumny od GTi ze sprężynami progresywnymi vogtland'a i rzeczywiście na dziurawych drogach polskich podupadły sanki i wachacze potem leciały średnio raz na miesiąc!!!!!!! Oczywiście zawias był założony do wersji niewiele majacej z GTi a mianowicie do GRD. A problemów z założeniem nie ma. Sam to zrobisz. Tak jak ktoś powiedział wcześniej pozostanie tylko uchwyt do łącznika stabilizatora. Pamiętajci CAŁY ŁAŃCUCH JEST TAK SILNY JAK JEGO NAJSŁABSZEGO OGNIWO.
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

w jakim sensie podupadły sanki że wahacze leciały raz na miesiąc??
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
ODPOWIEDZ