nieszczelnosc- ucieka olej
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
tak jak mi tlumaczyl mechanik z servisu puga ktory mi robil all przy silniku to jak wymieniasz pasek to rolki i napinacze tez powinno sie wymieniac bo co z tego ze wymienisz pasek jak np. lozysko nie wytrzyma w rolce i dupa caly rozrzad szlag trafi.
ale skoro cieknie z rozrzadu to uszczelniacz ale czy tam cos jest wiecej nie wiem
EDIT:
najlepiej podjedz do warsztatu gdzie robia francuzy niech kukna tylko okiem i gosc Ci powie rzetelnie co to moze byc i jakie koszta
ale skoro cieknie z rozrzadu to uszczelniacz ale czy tam cos jest wiecej nie wiem
EDIT:
najlepiej podjedz do warsztatu gdzie robia francuzy niech kukna tylko okiem i gosc Ci powie rzetelnie co to moze byc i jakie koszta
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- Damian1p
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Zrobie tak jak mowisz pojade iu mi powiedza co mam zrobic dzieki tylko jeszcze mi powiedz co sie stanie jak tego szybko nie zrobie?
Nie drażnij Lwa, bo Lew to Ja
http://damian1p.peugeot205.pl/
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
jak Ci sie rozpier.... rozrzad to wtedy tloki zaczna walic po zaworach i wyrzucisz silnik na smieci :/
a jesli zre np olej to tyle ze dolewasz ale szkoda bo potem w cylindrach bedzie hamski osad ktory trza oczyscic itp
a jesli zre np olej to tyle ze dolewasz ale szkoda bo potem w cylindrach bedzie hamski osad ktory trza oczyscic itp
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
[quote="invictus"]sebek -co znaczy kompletnie obrobic glowice -to znaczy plan+szlif gniazd++uszczelniacze, jak trzeba to i prowadnice i to co jeszcze widza że jest do wymiany w warszawie w auto-szlifie tyle czyli 250zł to kosztuje a 50zł wiecej za ciśnieniowe sprawdzanie szczelności
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- Damian1p
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Juz wiem jak sie nazywa ta czesc, olej jakby wyciekal spod kola zebatego walka rozrzadu :> czyli to kolejna wymiana zimeringu? jak byly wymieniane dwa poprzednie gdzies troche nizej to byly twarde strasznie czyl nie bardzo szczelne, duzo jeszcze tych zimeringow tam jest przeciez bez sensu co chwile to wszystko rozbierac zeby wymienic kolejny bo one pewnie za jednym razem byly wymieniane, wiec ta naprawa ile bedzie kosztowac? mozna jeszcze raz zakladac pasek rozrzadu bo zaznaczam ze on nawet 10tys nie ma jeszcze
Ogolnie przepraszam Was za taki niski poziom pytan ale mechanika to dla mnie czarna magia wiec jesli mozecie to udzielajcie odpowiedzi jak najbardziej prostym jezykiem bede ogromnie wdzieczny...
Ogolnie przepraszam Was za taki niski poziom pytan ale mechanika to dla mnie czarna magia wiec jesli mozecie to udzielajcie odpowiedzi jak najbardziej prostym jezykiem bede ogromnie wdzieczny...
Nie drażnij Lwa, bo Lew to Ja
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
jesli rozrzad miales 10tys km temu to tylko te uszczelniacze z ktorych to idzie - moze ktos poprzednie zle zalozyl