Ile placisz za OC
- molten
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: --/ Laguna III
- Numer Gadu-gadu: 0
Loui pisze prawde i tak jest! Nie ma czegos takiego ze przez rok byl z Wami ktos wspolwlascicielem, kto ma te powiedzmy 60% i Wy od razu tez macie za rok jego znizke, nie! Kazdy sobie za kazdy rok nabywa prawa do ulg, pozniej rejestrujac auto samemu udowadnia sie dlugosc okresu ubezpieczenia.
Co do auta bez OC- nie radze! Fundusz gwarancyjny wysyla non stop zapytania do firm ubezp o ludzi, ktorzy kupowali bez waznego OC. Mandaty kolosalnie olbrzymie.
JoTJot przepraszam bardzo, zapomnialem totalnie sprawdzic ile we Wro jest stawka w PZU :/
Co do auta bez OC- nie radze! Fundusz gwarancyjny wysyla non stop zapytania do firm ubezp o ludzi, ktorzy kupowali bez waznego OC. Mandaty kolosalnie olbrzymie.
JoTJot przepraszam bardzo, zapomnialem totalnie sprawdzic ile we Wro jest stawka w PZU :/
- pki205
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.9 GTI
Jesli kupie samochod ktory nie posiada OC, ale wykupie to OC w dniu jego zakupu to chyba nie ja bede mial problem, a poprzedni wlasciciel. Nie moga mnie przeciez karac za to ze poprzedni wlasciciel nie placil.molten pisze:Co do auta bez OC- nie radze! Fundusz gwarancyjny wysyla non stop zapytania do firm ubezp o ludzi, ktorzy kupowali bez waznego OC. Mandaty kolosalnie olbrzymie.
- molten
- Nowicjusz
Nie no oczywiscie, chodzi o to zeby nie jezdzic bez :]pki205 pisze:Jesli kupie samochod ktory nie posiada OC, ale wykupie to OC w dniu jego zakupu to chyba nie ja bede mial problem, a poprzedni wlasciciel. Nie moga mnie przeciez karac za to ze poprzedni wlasciciel nie placil.molten pisze:Co do auta bez OC- nie radze! Fundusz gwarancyjny wysyla non stop zapytania do firm ubezp o ludzi, ktorzy kupowali bez waznego OC. Mandaty kolosalnie olbrzymie.
@ Ferguss-> totlana bzdura. Nie ma czegos takiego jak przejecie sobie z kogos znizek- akurat pracuje w PZU i sie wlasnie dokladnie teogo typu sprawami zajmuje. Jest ktos wspolwlascicielem, owszem, na to auto bierze sie znizki tego ktory ma wieksze. Ale ubezpieczasz sam drugie auto- nie masz prawa do tych znizek!
A czy ja powiedziałem że jak sam ubezpieczasz to przejmujesz zniżki?
Mam 2 autka, które są na kolesia, który ma zniżki 60%. Ja jestem dopisany jako współwłaściciel tych aut i po roku przejmę zniżki - a skoro Ty mówisz inaczej, a ja mówię tak, jak powiedziano mi w inspektoracie PZU, to tylko tylko świaczy to o tej firmie, gdzie każdy pracownik działa wg innych ustaw...
Na potwierdzenie mogę Ci jeszcze dodac, że moja babcia miała 60% zniżki i miała autko i własnie dopisała kolesia o którym wspominam jako współwłaściciela i po roku on już swoje autko ubezpieczał z 60% zniżką...
Mam 2 autka, które są na kolesia, który ma zniżki 60%. Ja jestem dopisany jako współwłaściciel tych aut i po roku przejmę zniżki - a skoro Ty mówisz inaczej, a ja mówię tak, jak powiedziano mi w inspektoracie PZU, to tylko tylko świaczy to o tej firmie, gdzie każdy pracownik działa wg innych ustaw...
Na potwierdzenie mogę Ci jeszcze dodac, że moja babcia miała 60% zniżki i miała autko i własnie dopisała kolesia o którym wspominam jako współwłaściciela i po roku on już swoje autko ubezpieczał z 60% zniżką...
wiesz... akurat była już szkoda, zniżki są dalej, a obecnie jestem w trakcie podpisywania kolejnej umowy ubezpieczenia. Koleś przeniósł się do Hestii i tam również potwierdzili sprawę przejęcia zniżek, tak czy inaczej ja płacę mniej, a jezeli ktoś nie wie o tym, to płaci 100% składki i to jego problem.
A jeżeli dokładnie chcesz widzieć, to jutro zadzwonię do mojego ubezpieczyciela i dokładnie się dowiem o ustwę etc.
A jeżeli dokładnie chcesz widzieć, to jutro zadzwonię do mojego ubezpieczyciela i dokładnie się dowiem o ustwę etc.
- molten
- Nowicjusz
A ja wiem ze jezeli to w obrebie PZU jest zrobione to ktos zrobil blad i tyle. Zreszta niepotrzebnie rozmywamy i sie jakies chore dywagacje z tego robia.Ferguss pisze:Ty masz wiedzę, a ja mam na papierze że koleś przejął zniżki po roku czasu i tyle
Mowiac szczerze jest w naszym kraju ogromna roznica miedzy mniejszymi miastami i wiedza urzednicza w nich niestety...