Co jest mocniejsze? 1,6 czy 1,9 ????

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
invictus

Post autor: invictus »

Bo to jest smieszne, ale nie znaczy, ze nie mozna sie wypowiedzic... Jego tu wczesniej nie bylo wiec daj czlowiekowi szanse sie wykazac :wink:
DZIKU

zyja zyją !!

Post autor: DZIKU »

żyją żyja - nie poumierali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POZDRAWIAM !!! DOBRZE WSPOMINAM WASZE CZASY !!
Awatar użytkownika
iveras
Maniak
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1660813

Post autor: iveras »

invictus pisze:Bo to jest smieszne, ale nie znaczy, ze nie mozna sie wypowiedzic...
ale nikt nkomu nie zabrania! :lol:

DZIKU, sto lat! :D
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?

Nie zabrania bezposrednio, ale szydzi 8)
Awatar użytkownika
iveras
Maniak
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1660813

Post autor: iveras »

Ja? Szydzę :?: skądże! Ja archeologię wspieram popieram wspomagam :wink:
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?

iveras pisze:Ja? Szydzę :?: skądże! Ja archeologię wspieram popieram wspomagam :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
Numer Gadu-gadu: 6446898
Kontakt:

Post autor: Lord Devil »

To wspierajmy tą archeologie. W 205 CTi 1,9 silnik ma mniejszą moc nie koniecznie od katalizatora. Katalizator w Niemczech był wymagany w autach benzynowych już na przełomie 1987/1988 a beztroscy Francuzi jeszcze w 1992 na swój rynek rzucaki bez kata i smiali się z sąsiadów, poza tym w Niemczech w bardzo duzym stopniu moce silników są zanizone w danych. ponieważ tam ubezpieczenie płaciło sie od mocy silnika i dlatego zanizali co by mniej płacić. Moc silnika w 1,9 CTi jest mniejsza między innymi przez inną głowice (wałek, zawory). Najlepsze jest to że odpowiednik GTi w wersji topless czyli CTi poza wygladem, listwy, koła, silnik nie maił wiele wspólnego z GTi. Przede wszystkim w CTi jest zawieszenie normalne, brak przedniego stabilizatora, wachacze pretowe a nie trójkątne, hamulce na tylnej osi bebnowe i koła 14". Różnic jest oczywiście znacznie więcej, ale to te najwazniejsze. Słabsze silniki i "normalne" zawieszenie montowano dla uniknięcia destrukcji budy, która bez dachu pracuje zupełnie inaczej.
ODPOWIEDZ