Stożek briski i magnetyzery

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Florek235
Nowicjusz
Posiadany PUG: P205CJ Cabrio 1.1
Numer Gadu-gadu: 0

Stożek briski i magnetyzery

Post autor: Florek235 »

mam zamiar założy filtr stożkowy świece briski i moze jeszcze kupie magnetyzery podobno to coś daje prosze o opinie. jaki filtr kupi do silnika TU 1.1 92r. czy gra jest warta świeczki?? jesli macie jakieś zdjęcia prosze o ich zamieszczenie
Awatar użytkownika
Michal
Junior
Kontakt:

Post autor: Michal »

A nie lepiej kupic mocniejsze auto niz kombinowac z watpliwymi gadzetami? :)
Moj profil -> http://www.Michal.205.pl
Automobilklub Galicyjski -> http://www.agalicyjski.pl
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

Michal pisze:A nie lepiej kupic mocniejsze auto niz kombinowac z watpliwymi gadzetami? :)
nie kazdego stać na mocniejsze auto i na opłaty które wzrastaja z kupnem mocniejszego auta

co do pytania to ja mam załozone i jestem zadowolony i reszta bez komentarza bo i tak sie znajda tacy którzy powiedza ze to nic nie daje i ze lepiej kupic mocniejsze auto a ten moze sie wypowiadać ze to nic nie daje który to sam przetestował a nie usłyszał albo wyczytał w jakims czasopiśmie
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

swiece zalozylbym BERU 4 elektrodowe jak nawet etzold pisze (ja takie mialem fabrycznie chyba) a teraz zalozylem NGK, filt spox ale szkoda syfic silnik brudem chyba ze kupisz dobry filtr
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Florek235
Nowicjusz
Posiadany PUG: P205CJ Cabrio 1.1

Post autor: Florek235 »

blaszka masz racje niektórych nie stac na lepszy samochód a co poniektórzy jeszcze chcą zrobić coś sami, chciałbym coś wiedzieć o samochodach mam inż a o samochodach nic nie wiem więc nawet jak mam kupić więksdzy i lepszy samochód skoro nie mam o nich pojęcia tak jak mój kumpel kupił v6 2.8 litra w automacie i co wydał na naprawy już prawie 6tysi i uczy sie na błędach ja chce ich uniknąć
co do stozków i mag słyszałem od prawdziwego samochodziaza który przerzuca kilka aut rocznie to działają ale wspomagają na około 5 maks 10% i tylko małe silniki do 1.5 i to najlepiej zamontować dwa przy duzych silnikach nie ma juz znaczenia co do stozka tez podobno pomaga tylko ile kosztuje i jaki najlepiej
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Awatar użytkownika
205MI16
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 XS

Post autor: 205MI16 »

Jeśli chodzi o magnetyzery to dobry artykuł połączony z testem był w Auto Świecie jakieś 2-3 miesiące temu. W skrócie: po założeniu (poprawnym) poprawa spalania i dynamiki była w granicy błędu statystycznego - więc inwestycja w magnetyzer jest wątpliwa.
Filtr stożkowy tak, ale musi być zamontowany przez kogoś kto ma doświadczenie w tym temacie i wie jak zmodernizować cały dolot.
Filtr stożkowy podnosi też minimalnie koszty eksploatacji - trzeba go czyścić i nawilżać specjalnym olejem
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

juz ostatnio pisałem co myśle o tygodniku auto świat i blizniczymi pismami tego wydawnictwa mozna sie podetrzec nic wiecej
Awatar użytkownika
205MI16
Uzalezniony

Czasami mają rację. Każde fachowe czasopismo pisze to co sponsor artykułu mu podsunie. Artykuł o magnetyzerach był wiarygodny
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

no maja racje ale to czasopismo dla dzieci bawiacych sie samochodzikami
jakis czas temu czytam artykuł jak myć auto i było opisane ze po myciu auta szyby najlepiej jest umyć jeszcze raz bo po wodzie zostaja wyschniete plamy no paranoja takiego czegos to ucza w przedszkolu
Awatar użytkownika
205MI16
Uzalezniony

Zgadzam się z tym, że mają dużo infantylnych artykułów - czasami napiszą jednak coś ciekawego.
BubuPN

Post autor: BubuPN »

magnetyzery to dają, ale po kieszeni :mrgreen:
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

NIERAZ IMS SIE ZDARZY ALE WIEKSZOSC TO TYLKO BZDURY O KTÓRYCH SAM KAZDY DOBRZE WIE TAK JAK W TYCH WSZYSTKICH INNYCH ICH CZASOPISMACH NP KOMPUTER SWIAT NP JAK ZROBIC ZEBY KOMPUTER BYŁ SZYBSZY I OPISUJA ZEBY ZROBIC SCAN DYSK DEFRAGMENTACJE I USUNAC NIEUZYWANE PRZEZ NAS PLIKI A CO JEST NAJSMIESZNIEJSZE NA OKŁADCE WIELKIMI LITERAMI POMOZEMI CI JAK ZROBIC ABY TWÓJ KOMPUTER SZYPCIEJ I WYDAJNIEJ PRACOWAŁ A W ARTYKULE TAKIE KOCOPOŁY OPISUJA KTÓRE KAZDY KTO MA KOMPUTER NAJCZESCIEJ TO ROBI BO KOMPY SA TAKEI ZE SIE WIECZNIE WIESZAJA I NAS DRAZNIA I WYDAJESZ NA TAKA GAZETKE Z 8ZŁ (NIE WIEM ILE KOSZTUJE DOKŁADNIE ) I MYSLISZ ZE TU ZARAZ BEDZIESZ MIAŁ SUPER SZYBKA MASZYNE A TU DUPA JEST JAK BYŁO TYLKO ZWOLNIŁO SIE 12KB NA DYSKU PARANOJA
Awatar użytkownika
Michal
Junior
Kontakt:

Post autor: Michal »

Po pierwsze nikt Ci nie zabrania przegladnac gazetki... Wiec nie lamentuj ze placisz a nic nie ma... a po drugie kiedys kupowalem komputer swiat, ale przestalem bo po pewnym czasie zauwazylem ze dla mnie tam nie ma nic ciekawego (oprocz aktualnego cennika sprzetu)... To jest gazeta dla ludzi ktorzy nie umieja korzystac z kompa i chca sie czegos nauczyc... Chociaz sa i zaawansowane artykuly... ale to taki offtopic...

A co do filtrow stozkowych, magnetyzerow itp... Na co to komu? Stozek da 5% wiecej (bo tak ktos wyliczyl, ale nie na kazdym aucie) wiec jesli masz 50 koni to bedziesz mial przypuszczalnie (co dla mnie jest watpliwe) 52,5 konia... Poczujesz roznice? Do tego magnetyzer ktory zmniejsza spalanie a jednoczesnie robi cuda z mieszanka i wzrasta moc... o ile? o 2 konie? przypuscmy wiec ze z tych cudow uzyska sie 55 koni... tak czy inaczej moment zostanie ten sam prawda? przeciez juz lepiej przerobic silnik zeby byl mocniejszy badz kupic chocby te 1.4 z 75 albo 85 koniami... Zgadzam sie z Bubu... magnetyzery i inne "akcesoria" daja po kieszeni... jak sam nie zainwestujesz radykalnie w silnik to nie zrobi za ciebie tego zaden magnetyzer...
Moj profil -> http://www.Michal.205.pl
Automobilklub Galicyjski -> http://www.agalicyjski.pl
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

po pierwsze 5 koni to i tak duzo a po drugie tak jak pisałem nie kazdego stac na utrzymanie auta o duzej pojemnosci a po trzecie co wy myslicie ze jak załozycie filtr itp rzeczy to zaraz bedziecie mieli 50km wiecej Wiadomo z silnika 1,1 czy 1,0 nie zrobisz 1,9gti ale te nawet pare koni to i tak duzo dla takiego silnika Po czwarte jak ktos chce miec auto zeby rajdy nim uprawiac to musi miec tez kase i nie kupi auta z silnikiem 1,1 tylko 2,0 a ten co chce miec ekonomiczne auto i zarazem raz kiedys chciałby wykozystac te pare koni więcej(np przy wyprzedzaniu ) to zakłada takie gadzety
ODPOWIEDZ