-1 wtryskiwacz
-1 wtryskiwacz
Czysto teorentycznie jakby tak odlaczyc jeden wtryskiwacz??
Niby mnie pali, ale tak nie do konca, bo jak tak sobie mysle to nie wiem w jakim stopniu lambda jest odpowiedzialna za sklad mieszanki, a w jakim przplywka -na moje lambda jest tylko do korekcji, ale o jakiej amplitudzie...
Bo skoro jeden wtrysk jest odlaczony to w wydechu caly czas jest duzo tlenu . Sonda daje sygnal, ze mieszanka jest za uboga, pozniej znow daje taki sygnal...
Tu nie ma konkretnego pytania -niech kazdy sie wypowie co mysli
Chyba jakos tak na dniach zobacze jak ze spalaniem...
Niby mnie pali, ale tak nie do konca, bo jak tak sobie mysle to nie wiem w jakim stopniu lambda jest odpowiedzialna za sklad mieszanki, a w jakim przplywka -na moje lambda jest tylko do korekcji, ale o jakiej amplitudzie...
Bo skoro jeden wtrysk jest odlaczony to w wydechu caly czas jest duzo tlenu . Sonda daje sygnal, ze mieszanka jest za uboga, pozniej znow daje taki sygnal...
Tu nie ma konkretnego pytania -niech kazdy sie wypowie co mysli
Chyba jakos tak na dniach zobacze jak ze spalaniem...
- Michal gti
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
- Kontakt:
Tłok Ci spłynie, jak odłączysz wtryskiwacz.
A tak to nie wiem, czy się zmieni spalanie
A tak to nie wiem, czy się zmieni spalanie
Ostatnio zmieniony 27 wrz wt, 2005 7:20 pm przez Michal gti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michal gti
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
oczywiscie nic nie splynie, splynac tlok moze gdy jest za malo paliwa a nie gdy go wogole nie ma np gdy wtryskiwacz sie przytyka, albo leje itp wtedy poprostu jest wystarczajaco duzo paliwa zeby krecic silnikiem ale za malo zeby chlodzic komore, w sumie to szybciej zawory wypali w silniku wolnossacym, problemem tutaj bedzie nierowna praca i wal moze cierpiec jako ze nie bedzie symetrii obciazenia
Pug 205 1.9 GTI - B-Grupa powraca
Prawdopodonie nic wielkiego sie nie stanie pod warunkiem ze faktycznie nie bedzie na tym cylindrze paliwa. Jedynie to nierowna praca. W duzych silnikach wielocylindrowych jest to normalna opcja ze dopoki nie depniesz to dziala tylko polowa cylnidrow. Z tym ze jest to silnik 4 cylindrowy (nierowna praca) i wogole nie jest przystosowany do takich eksperymentow.
Peugeot 205 GRIFFE Sliczny zielony i z sercem lwa
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
Ja myślę że silnik tego nie polubi... co prawda rozkład mas się nie zmieni i wszystko pozostanie wywazone ale zabraknie co jakiś czas tego wybuchu co spowoduje nierównomierny moment obrotowy.. szczególnie w niższym zakresie obrotów kto wie może to się odbić np. na sprzęgle... ale to tylko teoretycznie i tak naprawdę ciężko jest ustalić tu skalę tego problemu i obroty jakichby to dotyczyło..
Natomiast co mi się zaraz nasuwa to zgłupieje sonda lambda i "będzie chciała" dawkować dużo więcej paliwa żeby wyrównać skład-trzebaby to oszukać przy przełączaniu.
Pozatym przy 4 cylindrach opór jednego w stosunku do 3 jest stosunkowo duży, sprawność silnika spadnie a spalanie może nawet wzrosnąć, ale to zobaczymy po testach
Natomiast co mi się zaraz nasuwa to zgłupieje sonda lambda i "będzie chciała" dawkować dużo więcej paliwa żeby wyrównać skład-trzebaby to oszukać przy przełączaniu.
Pozatym przy 4 cylindrach opór jednego w stosunku do 3 jest stosunkowo duży, sprawność silnika spadnie a spalanie może nawet wzrosnąć, ale to zobaczymy po testach
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
Pisałeś że czysto teoretycznie a jednak odłączyłeś albo coś...
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl