wlasnie jestem po przegladzie (przeszedl) ale jak sie okazuje luzy (wg mnie spore) sa na gumie wahacza gdzie wchodzi stabilizator a wahacze kurde prawie ze nowe (jeden pol roku okolo drugi tak z 8 miechow).
czy mozna gdzies kupic gumy do nich ale PORZADNE ?? i czy wymiana to tylko poluzowanie sworznia i obsuniecie w dol czy cos wiecej ?
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Kiedyś ktoś wspominał że KLEBER miał w ofercie podwójnie tulejowane jakby silentblock w silentblocku i były duuużo trwalsze....
Niestety to chyba było kiedyś...
Podstawowym elementem wymiany silentblocków jest ich dokręcanie dopiero po opuszczeniu auta a nawet po małym obciążeniu!!!!
To samo amorki z tyłu!!
Chodzi o to żeby nie był napręzony już w neutralnej pozycji!!
A ilu mechaników ma to w D... klient szybciej wróci...
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
Na podnosniku wymienisz wachacz - Pieraś chce wymienic gume w wachaczu- jej nie wyciagniesz tak latwo z wachacza
NIezly z ciebie pudzian stary skoro tak zrobiles
no to w sumie o tyle dobrze ze wahacz w pugu ma dwa mocowania tylko tzn w moim pugu 1.1. ale oczywiscie trzeba zadbac przy zdejmowaniu wahacza by sie kola nie rozeszly na boki co ?? (zeby polosie nie wyjechaly ze skrzyni)
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
eee tam -podnosisz samochod i odkrecasz - o ile ci nie spadnie samochod na glebe to polosie nie wyjada
najlatwiej to jeszcze odkrecic stabilizator od podlogi ale da sie zrobic i bez tego.
a silentblock to jest wlasnie to w co wchodzi przedni stabilizator (do wahacza) ??
przynajmniej bede wiedzial o co pytac w sklepie lub szukac na www