Przepraszam za temat nie związany z 205 ale tylko Was sie moge poradzić Chciałbym wymienić świece w 405 i nie wiem na jakie? W sklepie polecał mi posrebrzane Bosha. Ja sie nie znam jezeli mozna prosił bym o nazwe firmy i jaki model. Silnik to 1.9, 90r
Zero łaski, zero wzruszeń..
-------------------------
Najlepiej kup oryginały według katalogu peugeota. Po numerze nadwozia i silnika Ci sprawdzą w ASO. Miałem 405MI i na oryginałach chodził super - nie polecam kabli zapłonowych z Janmoru - tanie i totalna porażka. Kombinowanie z "lepszymi" świecami nie zawsze wychodzi na dobre.
Pozdrawiam
Poszukałemi znalazłem to:
PEUGEOT 405 MI16,X4, ROK 07.87-06.92, POJ. 1.9, SILNIK XU9.J4 (4 CYL.), MOC 158 KM BCP6ET POBRANIE 19.00 PLN
Powinny pasować tak?
Zero łaski, zero wzruszeń..
-------------------------
Chyba miałem te same. Masz 4x4 w pełnej opcji?
Ja sprzedałem swojego MI16 4x4 92r 3 miesiące temu. Z wyposażenia miał:
skórę, klimę, szyber, 4 x el.szyby, podnoszony tył, el. lusterka, centralny zam.
Nie miał ABS-u
Tylne zawieszenie skopiowane z BX na citroenowskich kulach. W tylnym lewym błotniku zbiornik LHMu i silnik elektryczny do napędu pompy hydraulicznej - zauważyłem że prawie wszystkie 4x4 to mają włącznie z T16
Champion RC7BMC
Beru 14FGR-7CTU
Bosh FR7DCO
NGK BCP7ET
A Tobie Zen wyszło BCP6ET, więc powstają pewne rozbierzności. To są dane do jedeynej szesnastki 1,9 jakie znalazłem. Dryndnij do jakiegoś servisu puga i zapytaj