Sprzedałem PUGA !!!

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Archenar

Sprzedałem PUGA !!!

Post autor: Archenar »

Kilka dni temu, nocną porą, sprzedałem moje pierwsze auto :cry: http://www.archenar.peugeot205.pl .. na szczęście kupił go koleś mieszkający ulicę dalej, i każdego dnia obok niego przechodze :lol: ...teraz mam Fiata Bravo http://www.katowice.sr.gov.pl/bravo/ ... wszystkim posiadaczom 205-ek życze mocno szerokiej drogi :!:
Ramzes

Post autor: Ramzes »

Witam !! za ile sprzedales swojego Puga? :) jakie wrazenia z jazdy tą Bravą? ostatnio z kumplem kupilismy dla niego Brava rok 1999 1,2 80 km i nawet nawet sie nim jezdzi - troszke kopa ma:)
Archenar

hej ramzes ... poszedł za symboliczne 1,5k, ale nic przy nim juz nie robilem (zawiecho i łozysko z lewej było do wymiany, mechanizm różnicowy, rozrzą, uszczelniacze zaworów w silniku, przegląd ważny do 20.10), więc po odliczeniu planowanych kosztów dostałem co chciałem ... a Bravo narazie stoi na parkingu (francuskie blachy)...przejechalem sie tylko na przegląd i pierwsze wrażenie to niesamowite przyspieszenie i cisza w środku :D ... narazie jest dobrze :mrgreen:
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

BRAT SIE KIEDYS ZASTANAWIAŁ NAD TAKIM AUTEM ALE JEDNA RZECZ MU NIE PRZYPASIŁA TE FIATY MAJA DZIWNA KIESZEN NA RADIO I PO WSADZENIU RADIA ZWYKŁEGO ZOSTAWAŁA DZIURA I DLATEGO NIE KUPIŁ TEGO AUTA I WYBRAŁ XSARE OGOLENIE TO PODOBAJA MI SIE TE FIACIKI I ŁADNEI JE MOZNA UPIEKSZYĆ I GRATULUJE UDANEGO ZAKUPU (PEWNIE INNI NAPISZA ZE TO GÓWNO I ZE ZA TE PIENIADZE MOGŁES KUPIC MERCEDESA ALBO JAPOŃCZYKA ALE JA BYM TEZ WYBRAŁ FATA TANI W EKSPOATACJI MA FAJNY WYGLAD I NIE JEZDZI TEGO PEŁNO I LEPEIJ MNIEC MŁODSZEGO TAKIEGO FIATA NIZ STAREGO JAPOŃCZYKA DO KTÓREGO CZESCI KOSZTUJA TROCHE)
invictus

Post autor: invictus »

Bravo swego czasu byl samochodem roku

Ja mam tylko uraz do bravy 1.2 grrr co tydzien w warsztacie -rocznik 2000... a to wtrysk, a to pompa, tydzien pozniej pasek pekl, po naprawie 2 tyg minelo i wystrzelila uszczelka spod glowicy...
Ramzes

Post autor: Ramzes »

a teb silnik to 80 konny ? czy ten slabszy ?
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

NO I TAK BYWA JEDEN BEDZIE JEZDZIŁ AUTEM Z 5 LAT I NIC W NIM NIE BEDZIE ROBIŁ A DRUGI NON STOP W WARSZTACIE ALBO POD AUTEM BEDZIE SIEDZIAŁ
Awatar użytkownika
misiek22
Junior

Post autor: misiek22 »

Heja Panowie ja ostatnio sprzedalem swoje GTI :( kumplowi z bloku kilka pięter wyżej :wink: i już myslę o kolejnym...bo ciężko trafić autko o podobnych osiągach jak i wrażeniach z jazdy :twisted: mam nadzieję, że kiedyś znajdę egzemplarz godny kupna :)

pozdro,
Michał
Peugeot 205
1.9GTI
Archenar

z kupnem dobrego auta to jest tak naprawdę wielka loteria .. ja zastanawiałem sie czy nie wyremontowac mojego i jeździc dalej, ale w końcu zwyciężyła opcja że im starszy tym większe prawdopodobieństwo że może się zacząć częściej psuć..
Awatar użytkownika
bipi
Junior
Kontakt:

Post autor: bipi »

chyba ze wszystko naprawisz. ja na swojego wydaje okolo 150zl na pol roku i jestem happy :lol:
bipi.205.pl
Archenar

ja tez tak miałem , ale zaniedbałem :lol: ... teraz musiałbym wyłozyc około 1500 i pod warunkeim że sam bym sobie to naprawił ... w gruncie rzeczy 205-ki są mało awaryjne , ale juz stare ...
invictus

Post autor: invictus »

Archenar pisze:ja tez tak miałem , ale zaniedbałem :lol: ... teraz musiałbym wyłozyc około 1500 i pod warunkeim że sam bym sobie to naprawił ... w gruncie rzeczy 205-ki są mało awaryjne , ale juz stare ...
Dokladnie!!
Wszyscy marudza ze ciegle sie cos psuje ale jak na te lata to wszystko jest elegancko :)

Ten 80-konny -przez 4 lata nic praktycznie nie robiiony i serwisowany w salonie...
Przyspieszenie w sumie takie sobie bo do 100 szedl jak moj stary 1.9D -czas mial taki jak byl podany w katalogu
Awatar użytkownika
iveras
Maniak
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1660813

Post autor: iveras »

we fiatach co chwilę układ wydechowy pada :lol:

Dawno się nie pokazywałeś Archenar :) może na zlot Bravą podjedziesz?
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?

raczej przyjadę z kumplem który kupił GTi...teraz go remontuje, ale planuje się zjawić na zlocie 30.10 ... pewnie się z nim zabiorę, gdyż sentyment do puga pozostał 8)
ODPOWIEDZ