Opony Zimowe

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

invictus pisze:to powodzenia -blaszka na obie osie masz 135??
TAK ZIMÓWKI MAM NA OBIE OSIE 135

A DLACZEGO MIALO BY SIE ZLE SKACZYĆ JAKBY MIAŁ NA TYŁ SZERSZE NIZ Z PRZODU PRZECIEZ WIEKSZOSC LUDZI TAK ROBI ZE DAJA OPONY (TYLKO ZE CAŁOSEZONOWE) Z TYŁU SZERSZE DLA WYGLADU A Z PRZODU WEZSZE ZEBY ZACHOWAC OSIAGI I PRZYSPIESZENIA A NP MOCNY DESZCZ POWODUJE TEZ ZE JEZDNIA JEST TAK SAMO ŚLISKA JAK W ZIME W CHLAPE I JAKOS JEZDZA I NIC SIE NIE DZIEJE WIEC SAM JUZ NIE WIEM CO MAM TEZ MYSLEC NA TEN TEMAT
invictus

Post autor: invictus »

blaszka pisze:
invictus pisze:to powodzenia -blaszka na obie osie masz 135??
TAK ZIMÓWKI MAM NA OBIE OSIE 135

A DLACZEGO MIALO BY SIE ZLE SKACZYĆ JAKBY MIAŁ NA TYŁ SZERSZE NIZ Z PRZODU PRZECIEZ WIEKSZOSC LUDZI TAK ROBI ZE DAJA OPONY (TYLKO ZE CAŁOSEZONOWE) Z TYŁU SZERSZE DLA WYGLADU A Z PRZODU WEZSZE ZEBY ZACHOWAC OSIAGI I PRZYSPIESZENIA A NP MOCNY DESZCZ POWODUJE TEZ ZE JEZDNIA JEST TAK SAMO ŚLISKA JAK W ZIME W CHLAPE I JAKOS JEZDZA I NIC SIE NIE DZIEJE WIEC SAM JUZ NIE WIEM CO MAM TEZ MYSLEC NA TEN TEMAT

No to sprawa jasna -jak masz tak na obie osie to nic dziwnego ze jest ok
Tylko z tylu daja szersze zbey zachowac osiagi?? -ciekawy sposob rozumowania... Poza tym nie mam najlepszego zdania o "wiekszosci ludzi w Polsce"...
Raczej na deszczu nie jest tak slisko jak w zime :P

Zrob sobie eksperyment: W zime na swoich waskich kapciach na jakims placyku z ubitym sniegiem albo oblodzonym zrob nagle pol obrotu kierownica i pusc gaz. Zobacz jak sie zachowa samochod. Pozniej zaloz na tyl tak 165 i zrob to samo -zauwaz jaka bedzie roznica czasu poslizgu 8)
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

MOZLIWE AZ Z CIEKAWOSCI JAK BEDE MIAŁ CZAS SPRÓBUJE A CO DO OASIGÓW TO CHODZIŁO MI O TO ZE JAK DASZ DO SŁABSZEGO AUTA Z NAPEDEM NA PRZEDNIA OS SZEROKIE OSIGI TO BEDZIE LIPNIE SIE ZBIERAŁ DLATEGO DUZO LUDZI TAK ROBI ZE NA TYŁ DAJA SZERSZE ZEBY ŁADNY WYGLAD BYŁ Z TYŁU A Z PRZODU ZOSTAWIAJA STANDART
invictus

Post autor: invictus »

Wiem ze tak roia -nie raz widzialem co?? oczywiscie golfa z napisem gti i kapciami z przodu 155 a z tylu 215 :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ