Brak długich !!!

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
przemo
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: przemo »

rozebrac i zlozyc prosta sprawa, jesli wiesz , co sie psuje wewnatrz to napisz jak to naprawic.pozdro
205 1.9 D - kupa dymu i smrodu ale pedzi do przodu ;P
p.s. nie drażnij lwa
http://www.przemo.205.pl
Awatar użytkownika
tomek
Uzalezniony

Post autor: tomek »

Hmm.. na pewno styki nie łączyły i wytopił sie taki plastik który trzymał jeden z nich w odpowiedniej pozycji, wyczyściłem podkleiłem i działa. Wnetrze wyglądem moze przetraszyć a w rzeczywistości jest banalnie proste, a wykonanie samej "elektryki" według mnie na bardzo niskim poziomie... Kosmiczna mechanika do prostych funkcji.
Ogólnie ciężko jest naprawić witrualnie przełącznik.....
Po rozebraniu mozna ocenić stan różnych elementów, zresztą to jak ze wszystkim...
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
doctor

Post autor: doctor »

Dobra, sprawa jest jakby rozwiązana.
Jeśli chcę mieć dobry (czyt. najbezpiecznieszy, czyli w pełni i zawsze działający) przełącznik, trzeba jest kupić nowy...
No chyba, ze ktoś ma zacięcie majsterkowicza i z czystego zamiłowania chce się bawić...uprzednio kupując nowy przełącznik.. :mrgreen:
rurek

Post autor: rurek »

czy ktos moze mi wytlumaczyc na jekiej zasadzie działaja długie?? ja nie mam aktualnie nawet pociagnietych kabli a przełącznik zamierzam zrobic sobie nowy bo nie mam zamiaru rozbierac tego orginalnego przekaznika.
invictus

Post autor: invictus »

jakto na jakiej zasadzie dzialaja dlugie?? bo to bardzo ogolnikowe pytanie...
sprecyzuj nieco
rurek

mam żarówki H4 mijania i pozycje mam aczkolwiek mam popsuty przekaznik, elektryk powiedzial mi ze trzeba poprowadzic dodatkowe kable aby podlaczyc długie, o jakie kable mu chodzilo ??
invictus

Post autor: invictus »

ze co?? poprowadzic dodatkowe zeby dlugie podlaczyc?? po co?? czy on przypadkiem nie chce zedzec kasy??
nie wiem o jakie kable mu chodzilo... jak dla mnie to on cos kreci...
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

rurek pisze:czy ktos moze mi wytlumaczyc na jekiej zasadzie działaja długie??
NO TO TAK JEST ŻARÓWKA 2 WŁÓKNOWA DO NIEJ Z PRZŁACZNIKA IDA DWA KABLE NA TRZECIM JEST MASA NA JEDNYM KABLU IDZE PLUS ZE ŚWIATEŁ MIJANIA PO WŁACZENIU ŚWIATEŁ DROGOWYCH TEN PLUS ZNIKA I POJAWIA SIE PLUS NA 2 WŁÓKNO CZYLI ŚWAIATŁA DROGOWE I NA TAKIEJ ZASADZIE TO WSZSYTKO DZIAŁA PO DRODZE NA INSTALACJI SA JESZCZE PRZEKAZNIKI I BEZPIECZNIKI
Ostatnio zmieniony 10 paź pn, 2005 1:32 pm przez blaszka, łącznie zmieniany 1 raz.
rurek

tak fochowo powiem - kiedy żarówka wie że ma świecić na pierwszym włóknie a kiedy na innym ??
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

NO PRZECIEZ NAPISAŁEM DOKŁADNEI CHYBA DOKŁADNEIJ SIE NIE DA W PODSTAWIE ŻARÓWKI SA TRZY "WTYKI" NA JEDEN IDZIE MASA NA DWA POZOSTAŁE OSOBNE PLUSY JEDEN PLUS DO MIJANIA DRUGI DO DROGOWYCH WŁACZAJAC PRZEŁACZNIKIEM DŁUGIE ZNIKA PLUS Z SWIATŁA MIJANIA A POJAWIA SIE NA ŚWIATŁA DROGOWE CZYLI NA DRUGIE WŁÓKNO OD ŚWIATEŁ TZW DŁUGICH
ODPOWIEDZ