przedkosc w stosunku do obrotow
przedkosc w stosunku do obrotow
Mam silnik 1.1 - 60KM
Zmienilem licznik i mi oklamuje wiec interesuje mnie jakis wykres albo cos na temat:
->jaka powinna byc predkosc na kazdym poszczegolnym biegu przy roznych obrotach (od 1000ob/min do 7000ob/min)(skrzynia 5b)
Jakby ktos cos takiego wiedzial to byl bym wdzieczny za informacje.
POZDRAWIAM
Zmienilem licznik i mi oklamuje wiec interesuje mnie jakis wykres albo cos na temat:
->jaka powinna byc predkosc na kazdym poszczegolnym biegu przy roznych obrotach (od 1000ob/min do 7000ob/min)(skrzynia 5b)
Jakby ktos cos takiego wiedzial to byl bym wdzieczny za informacje.
POZDRAWIAM
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
obroty silnika a prędkośc zaleza od warunków w jakich jedziemy
a skad wiesz czy cie okłamuje wskazówka mu sie wydłuza
a skad wiesz czy cie okłamuje wskazówka mu sie wydłuza
Ostatnio zmieniony 13 paź czw, 2005 1:16 pm przez blaszka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pagi
- Maniak
- Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
- Numer Gadu-gadu: 35314
- Kontakt:
Gosciu sie powaznie pyta, a Wy se jaja robicie z asfaltu
WODZU: Anie latwiej wziasc kogos z uczciwym (co nie kłamie) licznikiem i porownac?
Albo przejedz obok fotoradaru tak rowno 100km/h - jak przyjdzie Ci wezwanie i zobaczysz fotke to bedziesz wiedzial czy licznik nie klamie
WODZU: Anie latwiej wziasc kogos z uczciwym (co nie kłamie) licznikiem i porownac?
Albo przejedz obok fotoradaru tak rowno 100km/h - jak przyjdzie Ci wezwanie i zobaczysz fotke to bedziesz wiedzial czy licznik nie klamie
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
Tak wam powiem, że przy Ewce Ania to jest nic
uwaga, będę przedstawiał WŁASNY genialny pomysł:
wjedź na autostradę albo jakąś drogę szybkiego ruchu na której są słupki (co 100m) i na której da się utrzymać stałą prędkość, wystartuj stoper w którymś momencie i ileś (najprościej 10) słupków dalej wyłącz
Tą techniką można sobie też sprawdzić czas na 400m - orientacyjnie oczywiście
Tak, tak, wiem - jestem szalenie sprytny i przebiegly :):):)
uwaga, będę przedstawiał WŁASNY genialny pomysł:
wjedź na autostradę albo jakąś drogę szybkiego ruchu na której są słupki (co 100m) i na której da się utrzymać stałą prędkość, wystartuj stoper w którymś momencie i ileś (najprościej 10) słupków dalej wyłącz
Tą techniką można sobie też sprawdzić czas na 400m - orientacyjnie oczywiście
Tak, tak, wiem - jestem szalenie sprytny i przebiegly :):):)
- Pagi
- Maniak
- Kontakt:
mi ma dobry pomysl, pod warunkiem ze slupki sa dobrze rozstawione
najprosciej to jechac rowniotko 120, wtedy kilometr musisz przejechac w 30sekund, albo w 1 minute kilometr = 60km/h itd.
Jak Ci wyjdzie w ktoras strone zle to bedziesz wiedzial ze albo zawyza albo zaniza licznik...
najprosciej to jechac rowniotko 120, wtedy kilometr musisz przejechac w 30sekund, albo w 1 minute kilometr = 60km/h itd.
Jak Ci wyjdzie w ktoras strone zle to bedziesz wiedzial ze albo zawyza albo zaniza licznik...
- Pagi
- Maniak
- Kontakt:
To nie ma znaczenia...
Juz zam licznik jest wlasciwie wyskalowany, poprostu mniej sie wychyla...
Jezeli byloby tak jak Ty mowisz to przy 90 pokazywalby Ci 120, bo takie byly polowy skali w obu licznikach.
Ja tez zmienilem na nowy licznik i mam do 220. Pokazuje dobrze. Ja robilem jedynie mala korekte i to tylko dlatego ze musialem zdjac wskazowke i zle ja zalozylem
Juz zam licznik jest wlasciwie wyskalowany, poprostu mniej sie wychyla...
Jezeli byloby tak jak Ty mowisz to przy 90 pokazywalby Ci 120, bo takie byly polowy skali w obu licznikach.
Ja tez zmienilem na nowy licznik i mam do 220. Pokazuje dobrze. Ja robilem jedynie mala korekte i to tylko dlatego ze musialem zdjac wskazowke i zle ja zalozylem
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
No to jedyny problem przy zmianie licznka czasem sie zle załozy wskazowke ja mam też mieniony licnzik i pokazywał dobrze do czasu aż nie zminiłem kółek na wieksze teraz oszukuje o jakies 10km zalezy od predkosci no ale mam sie jeszcze obrotomierz Podałbym Ci na podstawie mojego obrotomierza bo tez mam 1,1 60KM ale teraz to bym Ci podał fałszywe dane najlepiej przejechać sie rónowlegle z kimś kto ma dobrze wyskalowany licznik
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]